27 فروردین 1404
شماره خبر: 322735

راه‌اندازی دادگاه‌های صلح یکی از کار‌های بزرگ دستگاه قضا در سال گذشته بود

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



معاون اول قوه قضاییه گفت: با افتتاح دادگاه‌های صلح از بار پرونده‌های حقوقی و کیفری کاسته شد. این محاکم ظرفیت بزرگی در کنار شورا‌های حل اختلاف ایجاد کرده که کمک کار بزرگی هستند.

به گزارش میزان - جلسه مشترک شورای قضایی استان، شورای معاونین و شورای مدیران دادگستری کل استان البرز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول قوه قضاییه در محل دادگستری کل استان و با حضور اعضای شورای قضایی، شورای معاونین و مدیران دادگستری کل استان البرز برگزار شد.حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی در این نشست بیان کرد: با مفهوم اصل مترقی عدالت است که می‌توان اولویت‌ها و موضوعات پر اهمیت را پیش برد. وی با بیان اینکه یکی از صفات الهی که برای کار سازمانی خود می‌توانیم از آن استفاده کنیم، علم الهی است، عنوان کرد: علم لایتزال الهی محدودیت ندارد و بقدری وسیع است که در آن قلمرو هیچ چیزی نادیده گرفته نمی‌شود. مقایسه گستردگی و وسعت علم خداوند با سطح دانش نازل خودمان باعث می‌شود دچار کبر و غرور نشده و راحت‌تر زندگی کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی افزود: کار قضایی رسالت بزرگی است که بر دوش ما گذاشته شده و برای اجرای عدالت در همه وجوه باید ارتباط بیشتری با خداوند بواسطه قرائت ادعیه و تهجد مداوم داشته باشیم. معاون اول قوه قضاییه با اشاره به ضرورت رفع اطاله دادرسی خاطرنشان کرد: طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده‌ها موجب تضییع حقوق مردم می‌شود. حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی با اشاره به ضرورت تکریم قضات گفت: باید دغدغه‌های قضات را برطرف کرد و فضای ذهنی امنی برای آنها بوجود آورد و دغدغه‌های فکری‌شان را برطرف کرد تا بهتر بتوانند کار کنند.
وی اضافه کرد: همه اقدامات صورت گرفته در دادگستری با همکاری تک تک اعضای قضایی و اداری صورت گرفته است که این زحمات باید گرامی داشته شود.معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه حسن خلق پایه دین مبین اسلام است، افزود: می‌توان گسترش اخلاق نیکو را از درون قوه قضاییه آغاز کرد و سپس با مراجعان با اخلاق نیکو، صبر و آرامش بیشتری برخورد کرد. مواجهه با مردم را باید با احترام و تکریم بیشتری همراه کنیم. حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم به عدالت برسیم یک بخش مهم و عظیم آن مدل رفتاری ما با مراجعان است. وی با بیان اینکه راه اندازی دادگاه‌های صلح یکی‌از بزرگترین کار‌هایی بود که در سال گذشته در دستگاه قضایی انجام شد، گفت: دادگاه‌های صلح ظرف مدت ۶ ماه در استان‌های مختلف راه‌اندازی شد. با افتتاح این محاکم از بار پرونده‌های حقوقی و کیفری کاسته شد. دادگاه‌های صلح ظرفیت بزرگی در کنار شورا‌های حل اختلاف ایجاد کرده که کمک کار بزرگی هستند.
کاهش ۱۰ درصدی سرقت در استان البرز/ ۹۹ درصد مشاورین املاک استان البرز به «سامانه کاتب» متصل شدند
حسین فاضلی هریکندی در این نشست به تبیین برخی ویژگی‌های جمعیتی، جغرافیایی و اجتماعی استان البرز پرداخت و گفت: استان البرز به عنوان کوچکترین استان به لحاظ مساحت و دومین استان پرتراکم کشور، دارای بیشترین تنوع قومیتی در کشور است و مقصد بسیاری از اتباع خارجی بوده و بخش زیادی از مشکلات پایتخت به این استان سرریز می‌شود.
کاهش ۶۴ درصدی پرونده‌های معوق
رئیس کل دادگستری استان البرز در ادامه با اشاره به برخی اقدامات و دستاورد‌های مجموعه قضایی استان البرز، اضافه کرد: دادگستری کل استان در سال گذشته عملکرد بسیار خوبی در ساماندهی پرونده‌ها داشت و علاوه بر رسیدگی به پرونده‌های وارده، به بیش از ۱۱ هزار پرونده مانده اول سال نیز رسیدگی شد و ۱۸ درصد از موجودی ابتدای سال شعب کاهش یافت؛ همچنین به نزدیک به ۱۴ هزار پرونده معوق رسیدگی شد که معادل ۶۴ درصد از کل پرونده‌های معوق استان بود.
کاهش ۴۱ درصدی شعب نامتعارف
وی با بیان اینکه استان البرز از نظر رسیدگی به پرونده‌ها و صدور رای در میان دادگستری‌های کل کشور رتبه سوم کشوری را کسب کرد متذکر شد: با متعارف شدن ۴۳ شعبه در سال گذشته، تعداد شعب نامتعارف با کاهش ۴۱ درصدی از ۱۰۶ شعبه در ابتدای سال به ۶۳ شعبه رسید.
رسیدگی به ۴۶ هزار پرونده در دادگاه‌های صلح
بخش دیگری از گزارش رئیس کل دادگستری استان البرز به عملکرد دادگاه‌های صلح استان اختصاص داشت که وی در این باره بیان کرد: با تلاش‌های انجام شده در سال گذشته موفق شدیم از ۶۵ شعبه مصوب، ۵۵ شعبه را فعال کنیم و همکاران از کل پرونده‌های وارده به بیش از ۴۶ هزار پرونده که معادل ۵۷ درصد پرونده‌های وارده بود رسیدگی کردند.
رئیس شورای قضایی استان البرز در ادامه به تبیین دستاورد‌های قرارگاه‌های چهارگانه تشکیل شده در استان البرز یعنی «قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز»، «قرارگاه پیشگیری و مقابله با جرایم خاص»، «قرارگاه پیشگیری و مقابله با سرقت» و «قرارگاه ساماندهی و صدور اسناد مالکیت اراضی و املاک قولنامه‌ای» پرداخت و آزادسازی ۴۶۶۲۰ هکتار از اراضی زراعی استان و انسداد ۴۳۴۴ حلقه چاه غیرمجاز از زمان تشکیل «قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز» به عنوان بخشی از دستاورد‌های این قرارگاه برشمرد.
کاهش ۱۰ درصدی انواع سرقت
وی همچنین کاهش ۱۰درصدی وقوع انواع سرقت در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ را بخشی از دستاورد‌های «قرارگاه مقابله با جرایم خاص» و «قرارگاه پیشگیری و مقابله با سرقت استان البرز» بیان کرد و متذکر شد: در نتیجه تلاش‌های انجام شده در سال گذشته؛ شاهد کاهش ۳۸ درصدی سرقت به عنف و کاهش ۵۴ درصدی سرقت مسلحانه در استان بودیم که به صورت میانگین کاهش ۱۰ درصدی انواع سرقت‌ها را نشان می‌دهد؛ بر این اساس با تلاش‌های انجام شده؛ در حالی که میزان وقوع سرقت در سال گذشته به صورت میانگین در کشور رشد ۶ درصدی داشته است، اما در استان البرز شاهد کاهش ۱۰ درصدی وقوع مجموع سرقت‌ها به ثبت رسید.
صدور سند برای ۹۹.۸ درصد اراضی ملی
رئیس کل دادگستری استان البرز صدور سند حدنگار برای ۹۹.۸ درصد اراضی ملی و بیش از ۸۳ درصد اراضی زراعی؛ صدور اسناد تالاب صالحیه، مخزن سد امیرکبیر و رودخانه‌های استان به نام دولت را به عنوان نمونه‌ای از عملکرد «قرارگاه ساماندهی و صدور اسناد مالکیت اراضی و امالک قولنامه‌ای» بیان کرد.
اتصال ۹۹ درصد مشاورین املاک استان البرز به سامانه کاتب
وی در پایان به تبیین آخرین وضعیت اجرای «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» پرداخت و گفت: به منظور اجرای دقیق این قانون، تاکنون برای ۳۴۰ نفر از کارکنان قضایی و اداری و ۲۴۰۷ نفر از مشاورین املاک آموزش‌های تخصصی ارائه شده است؛ همچنین استان البرز در حال حاضر با اتصال ۹۹ درصدی مشاورین املاک به «سامانه کاتب» رتبه دوم را در کشور دارد این در حالی است که استان نخست ۱۲۴۰ مشاور املاک دارد، اما استان البرز با وجود وسعت پایین ۷۶۵۸ مشاور املاک فعال دارد که از این تعداد ۷۵۴۴ مشاور املاک به سامانه کاتب متصل شده‌اند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود