25 آبان 1404
شماره خبر: 335170

عمل موثر، نظم، کیفیت و مسئولیت پذیری جوهره ی مدیریت دانشگاهی است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



بیستمین جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با حضور دکتر حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج، معاونان، رؤسای دانشکده‌ها، اعضای هیئت‌رئیسه و مدیران گروه‌های دانشی در سالن اجتماعات شهید باهنر این واحد دانشگاهی برگزار شد.
در آغاز این نشست، دکتر حسین کلانتری با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و اشاره به آموزه‌های اخلاقی و مدیریتی نهفته در آیات و روایات، بر ضرورت «عمل مؤثر، نظم، کیفیت و مسئولیت‌پذیری» به‌عنوان جوهره مدیریت دانشگاهی تأکید کرد.وی با بیان اینکه مسیر پیش‌روی دانشگاه نیازمند رویکردی دقیق، هدفمند و چندبُعدی است، مجموعه‌ای از نکات کلیدی را به‌منظور ارتقای عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج تشریح کرد.رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به برخی چالش‌ها از جمله غیبت غیرموجه برخی استادان، کاهش کیفیت آموزشی و بازدهی برخی کلاس‌ها و ضعف در مدیریت کلاس‌های غیبت‌خورده، خواستار فعال‌سازی کامل نظام پایش کلاس‌ها در تمامی دانشکده‌ها شد.وی بر ارائه گزارش هفتگی حضور و کیفیت آموزش، رعایت سرفصل‌ها، تحویل به‌موقع نمرات و حضور منظم استادان تأکید کرد و این موارد را استاندارد قطعی دانشگاه دانست.دکتر کلانتری با اشاره به اهمیت روزهای پنجشنبه و جمعه که بخش زیادی از کلاس‌های گروهی و پرجمعیت در آنها برگزار می‌شود، افزود: کمترین میزان نظارت در همین دو روز مشاهده می‌شود این موضوع موجب نارضایتی دانشجویان و افت کیفیت آموزشی شده است.وی خواستار طراحی برنامه نظارتی رسمی در هر دانشکده برای این دو روز شد و پیشنهاد کرد مدیر گروه یا جانشین وی یکی از روزهای کاری خود را روز جمعه قرار دهد.رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تأکید بر نقش پژوهش در ارتقای جایگاه علمی دانشگاه، بر تدوین نقشه راه پژوهشی سه‌ساله برای هر دانشکده، به تقویت ارتباط با صنایع و افزایش قراردادهای برون‌دانشگاهی، هدایت پایان‌نامه‌ها به سمت پژوهش‌های مسئله‌محور، فعال‌سازی هسته‌های پژوهشی و فعالیت‌های R&D، تعیین حداقل یک محور پژوهشی شاخص برای هر دانشکده تأکید کرد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های واحد کرج برای تبدیل شدن به هاب فناوری استان، گفت: هر دانشکده باید حداقل یک طرح نوآورانه عملیاتی در هر نیم‌سال ارائه نماید.‌
و افزود: بایسته است که برند سازی علمی و آموزشی دانشکده ها بر بنیاد پروژه‌های دانشجویی واقعی، میدانی و کاربردی صورت پذیرد، به گونه ای که مسیر تجاری‌سازی فعالیت‌ها روشن و قابل پیگیری باشد.کلانتری فرهنگ را «هویت علمی دانشگاه» دانست و برفعال‌سازی کرسی‌های آزاداندیشی، نشست‌های استاد–دانشجو و برنامه‌های فرهنگی، رعایت اخلاق حرفه‌ای و احترام از سوی استادان، تقویت انجمن‌ها و کانون‌های دانشجویی، ایجاد فضای آرام، بانشاط و الهام‌بخش در محیط دانشگاه تأکید کرد.
این استاد تمام دانشگاه مهارت‌آموزی و اشتغال‌پذیری را از جمله ضرورت های تخصصی برای دانشجوی امروز دانست و با تأکید بر اینکه اعتبار دانشگاه در توانمندسازی دانشجویان نمایان می‌شود، گفت: هر دانشکده باید دست‌کم دو دوره مهارتی مبتنی بر نیاز صنعت برگزار کند، مدل واقعی و استاندارد کارآموزی طراحی شود، همکاری با صنایع و دستگاه‌های اجرایی گسترش یابد و پروژه‌های مهارتی در دروس و پایان‌نامه‌ها ادغام شود.رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز یکی از رموز موفقیت دانشگاه‌ها را روان بودن ارتباطات و هماهنگی بخش‌های مختلف دانست و اظهار داشت: برنامه‌های حضور و فعالیت هفتگی باید شفاف باشد، گزارش‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی باید منظم ارائه شوند، ارتباط میان مدیر گروه، معاون آموزشی و رئیس دانشکده باید تعامل‌محور و کارآمد باشد و هر چالش آموزشی یا پژوهشی به‌موقع اطلاع‌رسانی و مدیریت گردد.
دکتر کلانتری پایداری مالی دانشگاه را وابسته به تنوع‌بخشی به منابع دانست و خواستار طراحی منابع درآمدی مستقل در دانشکده‌ها، برگزاری دوره‌های مهارتی و تخصصی درآمدزا، فعال‌سازی ظرفیت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و افزایش قراردادهای پژوهشی و خدمات تخصصی در دانشگاه شد.
وی با اشاره به ضرورت حضور دانشگاه در حل مسائل استان اذعان داشت: هر دانشکده باید حداقل یک تفاهم‌نامه عملیاتی با نهادهای استانی داشته و در موضوعات علمی، فرهنگی، زیست‌محیطی و اقتصادی استان نقش‌آفرین باشد.دکتر کلانتری دانشجویان را محور اصلی تصمیم‌سازی دانشگاه دانست و افزود: دانشگاه باید برای دانشجو محیطی امن، محترمانه، امیدبخش و انگیزه‌آفرین فراهم کند؛ کیفیت تدریس، حضور استاد، پاسخگویی و احترام و مسیر مهارت‌آموزی و اشتغال‌پذیری باید روشن باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تأکید کرد: دانشگاه باید الگویی از نظم، کیفیت، پاسخگویی، پژوهش کاربردی و نوآوری، فرهنگ دانشگاهی سالم، مهارت‌آموزی و تعامل مؤثر با جامعه باشد و تحقق این مسیر تنها با هم‌افزایی و همکاری تمامی دانشکده‌ها، معاونت‌ها و گروه‌های آموزشی امکان‌پذیر است.
وی ابراز امیدواری کرد که با الهام از سیره حضرت فاطمه زهرا(س) و با همدلی مجموعه دانشگاه، شاهد تحولی جامع، پایدار و اثرگذار در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز باشیم.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود