4 شهریور 1405
شماره خبر: 349234

تأکید بر نهادینه‌سازی فرهنگ نماز و پیوند آن با اخلاق و مسئولیت اجتماعی

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تأکید بر اینکه نماز می‌تواند حلقه اتصال میان علم، اخلاق، معنویت و مسئولیت اجتماعی باشد، گفت: سیاست‌گذاری برای اقامه نماز باید از نگاه مناسبتی و مقطعی فاصله گرفته و در متن برنامه‌های فرهنگی و تربیتی دانشگاه قرار گیرد.
جلسه کارگروه مدیریت اقامه نماز با حضور دکتر حسین کلانتری خلیل‌آباد، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل مرادی، مدیر ستاد اقامه نماز استان البرز، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عطایی‌نسب، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، معاونان دانشگاه و رؤسای دانشکده‌ها در سالن شهید رئیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد.دکتر حسین کلانتری خلیل‌آباد در این جلسه با تأکید بر جایگاه نماز در دانشگاه اظهار کرد: نماز به‌عنوان یکی از ارکان تربیت دینی و معنوی، در شکل‌گیری شخصیت انسان، تقویت اخلاق، خودکنترلی و مسئولیت‌پذیری نقش مهمی دارد و در محیط دانشگاه نیز می‌تواند به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های فرهنگ سازمانی و تربیتی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: دانشگاه اسلامی در کنار تولید علم، فناوری و تربیت نیروی متخصص، باید در مسیر تعالی اخلاقی، معنوی و اجتماعی انسان نیز ایفای نقش کند و از این منظر، نماز می‌تواند حلقه اتصال میان علم، اخلاق، معنویت و مسئولیت اجتماعی باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به آثار نماز جماعت در محیط دانشگاه گفت: نماز جماعت علاوه بر آثار معنوی، زمینه‌ساز تقویت همدلی، انسجام اجتماعی و ارتباط بیشتر استاد و دانشجو است؛ بنابراین، سیاست‌گذاری برای اقامه نماز باید در متن برنامه‌های فرهنگی و تربیتی دانشگاه قرار گیرد.
کلانتری خلیل‌آباد، نهادینه‌سازی فرهنگ نماز و نماز اول وقت، فراهم‌کردن زمینه مناسب برای اقامه نماز جماعت، ارتقای کیفیت برنامه‌های فرهنگی و معرفتی مرتبط با نماز و ایجاد پیوند میان نماز، اخلاق حرفه‌ای، مسئولیت اجتماعی و سبک زندگی اسلامی را از اهداف مهم ستاد اقامه نماز دانشگاه برشمرد.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت استادان، ائمه جماعات، دانشجویان و تشکل‌های فرهنگی تأکید کرد و گفت: ارزیابی مستمر وضعیت اقامه نماز در واحدها، الگوسازی از بخش‌های موفق و ایجاد هماهنگی میان معاونت فرهنگی، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، بسیج و کانون‌های فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی هدفمند در این حوزه اظهار کرد: ستاد اقامه نماز باید برنامه جامع سالانه خود را با هدف، شاخص، زمان‌بندی، مسئول اجرا و شیوه ارزیابی تدوین و بر اجرای آن نظارت کند.وی توسعه نماز جماعت را از دیگر اولویت‌ها عنوان کرد و افزود: ساختمان‌ها و بخش‌های فاقد نماز جماعت باید شناسایی و برای تعیین ائمه جماعات واجد شرایط و فراهم‌کردن شرایط مناسب برای حضور دانشجویان برنامه‌ریزی شود. همچنین برنامه‌های آموزشی و اداری تا حد امکان نباید با زمان نماز جماعت تداخل داشته باشد.
کلانتری خلیل‌آباد ارتقای کیفیت نمازخانه‌های دانشگاه را نیز ضروری دانست و گفت: نمازخانه نباید صرفاً یک فضای فیزیکی باشد، بلکه باید محیطی آرام، پاکیزه، مناسب، در دسترس و برخوردار از جذابیت فرهنگی باشد و وضعیت آن از نظر نظافت، تجهیزات، ظرفیت، وضوخانه، تهویه و امکانات مورد نیاز به‌صورت دوره‌ای ارزیابی شود.
وی توجه ویژه به دانشجویان جدیدالورود را یکی از مأموریت‌های مهم ستاد اقامه نماز دانست و افزود: معرفی نمازخانه‌ها، برنامه‌های نماز جماعت و فعالیت‌های فرهنگی باید در فرآیند استقبال و معارفه دانشجویان مورد توجه قرار گیرد و می‌توان از دانشجویان علاقه‌مند برای تشکیل گروه‌هایی مانند «یاران نماز» استفاده کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با تأکید بر ضرورت پیوند نماز با مسائل روز دانشجویان گفت: فعالیت‌های ستاد نباید صرفاً به بیان احکام و برگزاری مراسم محدود شود، بلکه موضوعاتی مانند نماز و آرامش روانی، مدیریت استرس، موفقیت تحصیلی، اخلاق حرفه‌ای، مسئولیت اجتماعی، خانواده، سبک زندگی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی می‌تواند در قالب نشست‌های کوتاه و جذاب مورد توجه قرار گیرد.وی استفاده از ظرفیت استادان و تشکل‌های دانشجویی را در فرهنگ‌سازی نماز مؤثر دانست و گفت: استادان می‌توانند در نشست‌های معرفتی و تولید محتوای فرهنگی مشارکت داشته باشند و اجرای بخشی از برنامه‌ها نیز به کانون‌های فرهنگی، تشکل‌های دانشجویی، بسیج دانشجویی و گروه‌های داوطلب واگذار شود تا دانشجویان از مخاطب صرف به کنشگر فرهنگی تبدیل شوند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود