اساس برنامهریزی فرهنگی در شهرستانها نیازها و مشکلات منطقه باشد
سپیدارآنلاین: گروه فرهنگی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز گفت: برنامهریزی فرهنگی در شهرستانها باید بر اساس آمایش نقشه فرهنگی استان و متناسب با نیازها، مشکلات و شرایط جامعه در همان شهرستان باشد.
ابراهیم شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، در نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان فردیس که صبح امروز برگزار شد؛ با اشاره به موضوع مهندسی فرهنگی به عنوان موضوع این نشست، اظهار کرد: برنامهریزی در شورای فرهنگ عمومی باید بر اساس مشکلات و شرایط جامعه باشد. برای شهرستانهای مختلف یک برنامه کلی نمیتوان داشت.
وی با بیان اینکه مصوبات شورای فرهنگ عمومی ضمانت اجرای کافی را ندارد؛ افزود: ضمانت اجرای مصوبات همواره دغدغه مسوولان فرهنگی بوده است. اگرچه برگزاری شورای فرهنگ عمومی مهم است، اما اجرای مصوبات از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید به آن توجه شود. شریفی در ادامه گفت: در حال حاضر شاهد کاهش اعتماد و رابطه متقابل جامعه با ادارات هستیم که این امر به دلیل رفتارهای ضد ارزش و عملکرد منفی برخی افراد و کارکنان در سیستمهای دولتی است.وی با بیان اینکه فرهنگها ریشه در باورها و اعتقادات افراد دارد؛ افزود: در راستای افزایش اعتماد و رضایت مندی عمومی، ابتداییترین امر تکریم ارباب رجوع است و در رفتار و گفتار مسوولان با ارباب رجوع باید مورد توجه قرار گیرد.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز بر لزوم همافزایی دستگاهها در اقدامات فرهنگی تاکید کرد و گفت: در اقدامات فرهنگی باید به شهرستانها به ویژه فردیس به دلیل تراکم جمعیتی و وجود قومیتهای مختلف، نگاه ویژه داشته باشیم. موضوعات و برنامههای فرهنگی باید بر اساسنیازهای شهرستان باشد چرا که مخاطب عرصه فرهنگی در شهرهای مختلف، متفاوت است. توجه به آمایشی که در نقشه فرهنگی استان وجود دارد، در برنامهریزیهای فرهنگی از اهمیت ویژهای برخوردار است.وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص طرح نمادآموزش و پرورش، پیشنهاد کرد: اجرای طرح نماد را به جای اجرا در مدارس، در ۱۰ محله اجرا شود و دستگاههای مختلف از جمله فرهنگ و ارشاد، شهرداری و سایر دستگاهها بر حسب وظایف ذاتی، در اجرای بهتر طرح نماد به آموزش و پرورش کمک کنند.شریفی اضافه کرد: دستگاههای متولی در دوره ۳ یا ۶ ماهه کار انجام دهند و گزارش آن را به شورای فرهنگ عمومی ارسال کنند تا شاهد نتایج بهتری باشیم.