16 اردیبهشت 1392
شماره خبر: 24806

پای دغدغه‌های شیرین یک قناد

سپیدار‌آنلاین: گروه گفتگو

پای دغدغه‌های شیرین یک قناد


سپیدارآنلاین: کارآفرین برتر البرزی و اولین مدیر زن صادرکننده انواع شیرینی جات در ایران معتقد است گرانی و تحریم ها در کاهش کیفیت محصولات تولیدی نباید تاثیر داشته باشد و در این زمینه خودش هم به عنوان یک زن کارآفرین تلاش کرده است به رغم مشکلات فراوان؛ شغلش را با بهترین کیفیت توسعه دهد و آن را به دیگران نیز آموزش دهد.
معصومه احمدی مدیر کارخانه شیرینی پزی، مسئول کمیسیون فنی اتحادیه قنادان ویژه بانوان استان البرز و اولین زن تولید کننده و صادر کننده انواع شرینی جات در ایران است. وی علاقه خیلی زیادی به شغلش دارد و می گوید از سن 17 سالگی در خانه کیک و شرینی جات درست می کردم. احمدی در سن 22 سالگی تصمیم می گیرد در این زمینه تولید انبوه داشته باشد و با این هدف فعالیتش را از سال 74 به صورت جدی در کرج دنبال می کند. وی از سال 78 تا سال 81 در صدا و سیما در برنامه به خانه بر می گردیم شبکه پنج پخت انواع شیرینی جات خشک، تر و کیک و سمنو را آموزش می داد که لوح تقدیری نیز به عنوان بهترین کارشناس در این زمینه دریافت می کند. در گفتگویی صمیمی پای صحبت های اولین زن صادر کننده شیرینی جات در ایران نشستیم و در جریان دغدغه‌های شیرین این قناد قرار گرفتیم.
به کدام استان و کشورها صادرات دارید و بسته بندی محصولاتتان به چه صورت است؟
در حال حاضر سفارش از استان های مختلف کشور از جمله تبریز، کرمانشاه، مشهد و تهران دارم ولی بیشترین بازار فروش ما در تهران است. در زمینه صادرات به کشورهای دیگر هم انواع شیرینی جاتم را به برلین، هامبورگ و فرانکفورت آلمان صادر می کنم که توزیع محصولات توسط شرکت پامیر آلمان که یکی از شرکت های بزرگ پخش کننده در آلمان است انجام می شود و شرکت پردیسان نیز در شهر برلین فعال است که از پخش کننده های بزرگ است که بار را از ما تحویل می گیرد. هم اکنون محصولاتمان را در جعبه های زیبای ایرانی بسته بندی می کنیم.
هدفتان برای پیشرفت در آینده چیست و با چه مشکلاتی در مسیر کارآفرینی مواجه هستید؟
یکی از اهدافم افزایش اشتغال زایی در استان البرز است که تحقق این امر در گرو حمایت مسئولان و دستگاه های استان است، اگر دستگاه هایی مانند بیمه تامین اجتماعی و تعزیزات سیاست های تشویقی به کار بگیرند و تولیدکننده ها را حمایت کنند اشتغال زایی و کسب و کار در سطح استان رونق خواهد گرفت. تعداد کارگران ما 86 نفر بود که 47 خانم و 29 نفر آقا در بخش تولید مشغول بودند ولی به دلیل فشارهایی که از سوی بیمه تامین اجتماعی و تعزیزات وارد شد مجبور به تعدیل نیرو شدیم و تعداد کارگران را به 26 نفر تعدیل کردیم، در صورتی که این دستگاه ها می توانند با به کارگیری سیاست های تشویقی کارفرما را به جذب نیرو بیشتر ترغیب کنند. یک کارفرما به هیچ وجه راضی به تعدیل نیرو نیست به دلیل اینکه کارفرما هزینه زیادی برای آموزش و تربیت نیرو ماهر کرده است. همچین یک کارگر چند خانواده را تحت پوشش دارد بنابراین عملاً با اخراج 50 کارگر به 200 نفر صدمه وارد می شود، بنابراین در راستای حمایت از تولیدکننده ها ایجاد صندوق برای حمایت از تولیدکننده ها ضروری است.
حمایت های صورت گرفته از کارآفرینان در استان البرز را کافی می دانید؟
برای تعزیرات در گذشته قیمت محصولات و کالا مهم تر از کیفیت بود ولی این دستگاه در سال جاری به این نتیجه رسیده است که قیمت شیرینی با توجه به مرغوبیت مواد استفاده شده در شیرینی جات متغییر است و قیمت را بر اساس آن تایین می کنند. تعزیزات باید با آگاهی از قرارداد کارگر و کارفرما وارد محیط کار شود، نه اینکه کارفرما را محکوم کند و هر فردی را که در محیط کار می بیند برای بیمه ثبت نام کند. این امر امروزه سبب شده تا 50 درصد کارفرمایان تولیداتشان را به یک دهم کاهش دهند. تعزیزات نباید محدودیت برای تولید کننده ها ایجاد کند. باید قراردادهای هماهنگی بین کارفرما و بیمه تامین اجتماعی وجود داشته باشد، در غیر این صورت هر روز تعداد کارخانجات کمتر می شود. در تعزیرات حتماً کارشناس اتحادیه قنادان برای قیمت گذاری باید نظر دهد به دلیل اینکه تخصص پرسنل تعزیرات بیشتر در زمینه اقتصاد است بنابراین در هر صنف و اتحادیه از متخصصان امر آن صنف باید استفاده شود. کارفرما کارآفرینی و ایجاد اشتغال زایی می کند این درحالی است که پرسنل بیمه تامین اجتماعی اعتمادی به کارفرما ندارد و گویا این افراد فراموش می کنند در قرآن آمده که کاسب حبیب خدا است، فکر می کنند که کارفرما می خواهد حق و حقوق کارگران را پایمال کند و در همین راستا برای آنها جریمه های سنگین اعمال می کند این در حالی است در هنگام رکود جریمه ها سنگین تر و تصادفی افزایش پیدا می کند. تولیدکننده ها می توانند سرمایه شان را در بانک بگذارند و سود آن را دریافت کند ولی هدفشان اشتغال زایی و تولید است.
پیشنهادتان

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود