6 مهر 1393
شماره خبر: 130121

برگزاری کنگره شهدای البرز مطالبه ای در آنسوی خاکریزهای خدمت

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

برگزاری کنگره شهدای البرز مطالبه ای در آنسوی خاکریزهای خدمت


برغم گذشت چهار سال از تشکیل استان البرز و وجود بیش از 4 هزار سردار شهید و ایثارگر هنوز شاهد برگزاری کنگره سالانه شهدا در این استان نیستیم و این درحالی است که بانک اطلاعاتی شهدا تکمیل نیست و 60 گلزار شهدا نیز در این استان ساماندهی نشده و چراغ هایش خاموش است.
سالهای دفاع مقدس یادآور یادگارهایی است که برای دفاع از کیان کشور بند پوتین هایشان را بستند، جان را در طبق اخلاص نهادند و رفتند . از بین این یادگاران سروهایی جاویدالاثر شدند، لاله هایی گلگون کفن شدند، خیلی ها پایشان را جا گذاشتند و سهم تعدادی هم تنها پلاک هایی بود که بدون صاحبانشان بازگشت و مادرانی که هنوز هم پس گذشت این سالها چشم انتظار اند... در این سالها چه کودکانی که سهم شان از پدر تنها همین پلاک هایی بود که به یادگار باقی ماند و مادرانی که اسوه صبر و استقامت شدند تا امانت دار یادگاران آنان باشند. آن سالها که بسیجیان جان برکف کوله بار برمی بستند و عازم جبهه های حق علیه باطل می شدند، بزرگ مردانی هم از شهر کرج بودند که این راه را پیمودند و دیگر بازنگشتند؛ آنان پرکشیدند تا باورهایشان پرنکشند، امروز پس از سه دهه وقتی در جای جای شهرمان پا می گذاریم خیابانها و کوچه های بیشماری مزین به نام شهیدان نژاد فلاح ها، کرمیارها، فهمیده و پناهی ها و..شده است. فلسفه بزرگداشت ها هم برای همین است که یادمان بماند گرچه گرد زمانه بر پیکره گلزارهای آنان نشسته اما همیشه به یادمان هستند؛ اما به واقع اینگونه بوده است? آیا مادران شهدای گرانقدر که اسوه های صبر و استقامت بوده اند را همانند گنجینه هایی ارزشمند از کنج خانه به میان نسل سوم آورده ایم؟ آیا خواسته ایم خاطراتشان را بازگو کنند؟
کرج شهری با بیش از 4 هزار شهید؛ اما بدون کنگره سالانه شهدا !
طبق آمار ارائه شده از سوی داود مدیرفلاح مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران در این استان دو خانواده چهار شهید، هفت خانواده دارای سه شهید، 152 خانواده دو شهید و چهار هزار و 64 خانواده نیز یک شهید خود را تقدیم انقلاب اسلامی کرده اند و در مجموع البرز 4 هزار و 225 شهید دارد. واقعیت امر آن است تنها نامگذاری چند کوچه و خیابان و میدان شهر کرج برای یادآوری جانفشانی های این قشر کافی نیست، در حال حاضر استان البرز با بیش از 4 هزار شهید هنوز کنگره ای درخور و شایسته این قشر برگزار نکرده است و از آنجا که موازی کاری در کارهای فرهنگی پاشنه آشیل عدم تحقق برنامه های راهبردی در حوزه فرهنگی بوده است؛ بزرگداشت های شهدا نیز از قاعده مستثنی نبوده اند، در طول سالهای اخیر شاهد برگزاری بزرگداشت های پراکنده ای بوده ایم که گرچه هریک به نوعی در صدد ادای تکلیف بوده اند اما هیچ گاه حق مطلب آنگونه که می بایست ادا نشده و هر دستگاه به فراخور امکانات محدود سعی بر اجرای این مهم داشته است در حالی که با تجمع بودجه های فرهنگی در این حوزه و تدوین برنامه ای راهبردی می توان برای این استان چهار ساله با بیش از 4 هزار شهید کنگره ای سالانه تدوین کرد. این دغدغه ها را سرهنگ باهک هم دارد و می گوید: یکی از امور مهمی که در ارتباط با خانواده معظم شهدا پیگیری نشده برگزاری کنگره شهدا و سرداران این استان است.
بانک اطلاعاتی شهدای البرز تکمیل نشده است
البته موضوع به همین نقطه ختم نمی شود و عدم هماهنگی دستگاه ها و موازی کاری در تعدد بزرگداشت های شهدا تنها خلاء موجود نیست، یکی از توجیهات برگزار نشدن کنگره سالانه شهدای البرز و دلمشغولی ها این است که هنوز بانک اطلاعاتی جامعی از خانواده شهدا در استان وجود ندارد. موضوعی که فرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع) سردار استاد حسینی نیز به آن اشاره کرده و می گوید: با اینکه جمع آوری اطلاعات درخصوص خانواده شهدا انجام شده است اما متاسفانه اطلاعات موجود ناقص است و باید گروه هایی تشکیل شوند تا این امر مهم به نحو احسن انجام گیرد. هرچند اخیراً واحد امور ایثارگران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز خواستارهمکاری خانواده های شهدا و ایثارگران جهت ارسال عکس ها، زندگی نامه ، خاطرات ، وصیت نامه ها و یادگاری های هشت سال دفاع مقدس شده است اما به نظر می رسد باید گام های فراتری در این زمینه برداشته شود و اداره کل بنیادشهید و امورایثارگران استان به عنوان اصلی متولی امر می بایست طی فراخوانی جامع در سطح استان و شهرستانها نسبت به جمع آوری اطلاعات خانواده های معظم شاهد اقدام نماید تا هر چه سریعتر شاهد تکمیل این بانک اطلاعاتی باشیم.
بازماندگان شهدا راویان اصلی کنگره های فرهنگی
از سوی دیگر آنچه در طول این سالها و در بزرگداشت های شهدا که به صورت پراکنده برگزار شده شاهد بوده ایم فقدان هر گونه نوآوری و ابتکار عمل بوده است، بزرگداشت هایی که به سخنرانی ها محدوده شده و کمتر در آن خاطرات جبهه و جنگ برای نسل سوم بازگو شده است. در حالی که فلسفه و ماهیت وجودی شکل گیری چنین محافلی ترویج فرهنگ، ارزشها و باورهای آنانی بوده است که بدست پدران و مادرانی رشد و اعتلا یافته اند که اکنون همچون گنجینه ای گرانبها می توانند خود راوی این کنگره ها باشند. مهمترین موضوعی که اغلب نادیده انگاشته شده است.
مادرانی که چشم انتظار کنگره شهدا نیستند
در گوشه گوشه این استان هستند مادرانی که اسوه های صبر، ایثار و مقاومت اند، زنان رشیدی که مشقت هجرت لاله هایشان را به جان خریدند و سرو قامتانه ایستادند. مادران شاخصی از این خطه استان که به تعبیر رهبر معظم انقلاب ام البنین زمان نام نهاده شدند.این مادران نیاز به کنگره و بزرگداشت ندارند اما بر مااست که گوشه ای از خودگذشتگی های این اسوه های استقامت را پس از سالها به تصویر بکشیم. در شرایطی که ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بارها مورد تأکید قرار می گیرد؛ تنها نشستن پای صحبت ها و خاطرات این مادران است که می تواند این فرهنگ را به مادران نسل سومی انتقال دهد. در حال حاضر استان البرز علاوه بر فقدان کنگره سالانه شهدای البرز، برنامه جامع و مشخصی در قالب تقویم سالانه "ترویج فرهنگ ایثار و شهادت" ندارد و به نظر می رسد مسئولان امرمی بایست نسبت به این مهم دست بکار شده و در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری فرهنگ با مدیریت جهادی هم راستا شده است جهادگونه ورود میدان عمل شوند.
60 گلزار شهدای البرز در صف ساماندهی
استان البرز دارای 158 گلزار شهدا نیز هست که از 10 سال گذشته تاکنون 98 گلزار آن ساماندهی شده است و برای 60 گلزار این استان تاکنون کار ساماندهی آنان انجام نشده است. یکی از 60 گلزار ساماندهی نشده البرز، گلزارشهدای امامزاده محمدکرج است که سومین گلزار شهدای کشور به شمار می رود و علی رغم بودجه هایی که به این منظور تخصیص یافته و اولتیماتوم های مسئولان امر چراغ هایش مدت ها است که خاموش است.این درحالی است که گلزارهای شهدا شناسنامه های فرهنگی این شهر اند و این روزها بیش از هر زمانی نیازمند ساماندهی هستند. این نوشتار تنها مروری بر دو مطالبه فرهنگی استان البرز « برگزاری کنگره سالانه شهدا» و « ساماندهی گلزارشهدای امامزاده محمدکرج» بود و در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری فرهنگ همراستا نفس کشیدن مهم شمرده شده است عزم جهادی را در تحقق این مطالبه فرهنگی می طلبد تا این دست کنگره ها پس از سه دهه پشت خاکریزهای خدمت جانماند. به امید روزی که چراغ های گلزار شهدای کرج روشن شود و شاهد درخشش ستاره ها و اسوه های صبر و استقامت، مادران،پدران، همسران گرانقدر لاله ها در نخستین کنگره سالانه شهدای البرز باشیم.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود