چاي غليظ ، پررنگ و داغ ننوشيد
سپیدارآنلاین: گروه جالب و خواندنی
چاي سبز در كاهش فشارخون ، كلسترول و در پيشگيري از آلزايمر موثر است.
سارا حكيم كارشناس ارشد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي البرز ضمن بيان اينكه چاي غليظ و پررنگ مي تواند عوارضي همچون تپش قلب ، لرزش ، تحريك اعصاب و بي خوابي را به همراه داشته باشد توصيه كرد: از نوشيدن چاي داغ پرهيز شود كه چاي داغ باعث مي شود ترشح اسيد معده بيشتر شود . وي با اشاره به اينكه چاي ، گياه چندين ساله و بومي آسيا و شرق آسياست گفت: چاي با توجه به نوع فراوري و تبديل آن به انواع مختلف تقسيم مي شود كه چاي سياه و سبز از مرسوم ترين نوع در كشور ماست. سارا حكيم با بيان اينكه چاي حاوي كافئين ، گزانتين ، تانن ، تئوفيلين ، ويتامين، كلسيم ، منزيم و پتاسيم است تصريح كرد: تانن موجود در چاي كه طعم تخلي چاي نيز مربوط به آن مي شود اثر ضد ميكروبي داشته و مطالعات اخير نشان مي دهد در كنترل ويروس آنفولانزا نيز موثر است. وي ادامه داد : تانن موجود در چاي اثر تداخلي با آهن گياهي در مواد غذايي دارد و مانع از جذب آهن مي شود . حكيم توصيه كرد: چاي بلافاصله بعد از غذا مصرف نشود و بهتر است حداقل 45 تا 2 ساعت بعد از غذا نوشيده شود. اين كارشناس ارشد تغذيه با اشاره به اينكه فلورائيد موجود در چاي سبز بيشتر از چاي سياه است اظهار داشت: چاي مي تواند از پوسيدگي دندان ها نيز جلوگيري كند. وي نوشيدن چاي سبز را در كاهش فشارخون ، كلسترول موثر دانست و افزود: تفاوت چاي سبز و سياه در آنتي اكسيدان هاي آن است و چاي سبز از اين لحاظ غني تر بوده و از بروز آلزايمر و سرطان جلوگيري مي كند.