نارضایتی از دفن زباله در کرج
سپیدارآنلاین: گروه شهری
نارضایتی شهروندان از دفن زباله در حلقه دره و معطل ماندن طرح جامع مدیریت پسماند در کرج ازجمله موضوعات مهمی بود که در جلسه علنی شورای شهر مطرح و مورد انتقاد قرار گرفت.
رحیم خستو در هفدهمین جلسه شورای اسلامی شهر کرج در نطق پیش از دستور با اشاره به اینکه هفته گذشته عده ای از فعالان اصناف برای درخواستی به شهرداری کرج مراجعه کرده بودند، اظهار کرد: شنیده ها حاکی است بعد از این مهم سخت گیری هایی برای ورود شهروندان به شهرداری انجام شده است. وی با تاکید بر اینکه ارباب رجوعان می توانند هر زمانی که نیاز است به نهاد شهرداری مراجعه کنند، افزود: شهرداری نهاد امنیتی و قضایی نیست، مرکز اطلاعات هر ارگانی می تواند نسبت به ارائه اطلاعات لازم به شهروندان به کار گیری شود. عضو شورای شهر کرج بر این مهم تاکید کرد که این امر بایستی در قالب تذکر به شهردار برای حفظ و حرمت ارباب رجوعان ارائه شود. همچنین احد رسولی دیگر عضو شورای اسلامی شهر کرج در این باره اظهار کرد: طبق بررسی های صورت گرفته این امر از شهرداری سوال شد، طبق اطلاعات کسب شده برخی از افراد بدون اطلاع از واحد مورد نیاز خود به شهرداری مراجعه می کنند به همین سبب میز خدمتی برای رفع این دسته از مشکلات جانمایی شده است. رضاپور قائم مقام شهردار کرج در پاسخ به اعتراض رحیم خستو عضو شورای شهر کرج گفت: میز خدمت قرار نیست جلوی ورود شهروندان را بگیرد، اگر شهروندی درخواست غیر منطقی دارد باید قانع شود بنا نیست جلوی ورود مردم گرفته شود چرا که بایستی در راستای اعتلای خدمت رسانی به مردم گام برداشت. در ادامه مهدی حاجی قاسمی با اشاره به بازدیدهای انجام شده از اماکن شهرداری نظیر تالار باشگاه میلاد شهرداری کرج، افزود: در این بازدید تعمیر و نگهداری دیواره این امکان به طور جد به چشم می خورد. وی با تاکید بر اینکه با بازدیدهای دوره ای و صرف هزینه های کمتر می توان مشکلات این بخش را برطرف کرد، یادآور شد: این امکان متعلق به مردم بوده و بایستی به درستی نگهداری شود. در ادامه جلسه علنی شورای اسلامی شهر کرج گزارشی از وضعیت آلودگی هوای کرج و راهکارها توسط حسین محمدی رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج ارایه شد.
به گفته محمدی قانون مدیریت پسماند سال ۸۳، آئین نامه آن در سال ۸۴ و برنامه چهارم و پنجم تکالیف ما را در شهرداری ها مشخص کرده است. وی مشکلات مدیریت پسماند و حلقه دره در کرج را از جمله مسائل حائز اهمیت برشمرد و گفت: شهرداری مکلف بوده تا سال ۹۰ زباله ها را تفکیک شده جمع آوری کرده و تا سال ۹۳ صددرصد این مهم محقق شود، متاسفانه در این زمینه با عقب ماندگی ۱۲ ساله مواجه هستیم. رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج با اعلام اینکه در جهت اجرای برنامه تفکیک از مبدا به صورت ۱۰۰ درصدی عقب هستیم، تصریح کرد: مقرر شده شهرداری طرح جامع و طرح تفصیلی مدیریت جامع پسماند را تهیه و تدوین کند، در حال حاضر طرح جامع نیمه کاره آماده و معطل باقی مانده است. محمدی گفت: ساکنان منطقه حلقه دره به لحاظ مشکلات دفن زباله و شیرابه هایی که در این منطقه انباشته شده است، ناراضی هستند لذا درخواست شده در برنامه کوتاه مدت مشکلات حلقه دره برطرف شود. وی با اعلام اینکه ۶۸ درصد منابع آلودگی استان مربوط به منابع متحرک است، افزود: از این میزان منابع متحرک آلودگی هوا ۱۵ درصد به اتوبان ها باز می گرد. وی سهم اتوبوس های واحد در رابطه با آلودگی هوا را ۲۲ درصد و سهم اتوبوس های سرویس را ۱۷ درصد اعلام کرد و گفت: تاکسی ها سهمی ۲۲ درصدی و خودروهای شخصی نیز سهمی ۲۲ درصدی در الودگی هوای کرج دارند. رئیس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر کرج به فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهر کرج اشاره کرد و یادآور شد: طی سنوات اخیر هیچ اتوبوسی به صورت نو به ناوگان حمل و نقل عمومی کرج اضافه نشده و ١٥ درصد تاکسی های شهر به سن فرسودگی رسیده اند.
وی با اعلام اینکه به لحاظ اهمیت موضوع یاد شده شهرداری ها تکالیفی را به عهده دارند که متاسفانه شاهد هستیم هیچ یک از تکالیف شهرداری در راستای کاهش آلودگی محقق نشده، ادامه داد: شهرداری باید لایحه ای برای نصب کاتالیست ها بر روی تاکسی ها، فیلتر بر روی اتوبوس ها، سیستم یکپارچه معاینه فنی خودرو و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی به شورا ارائه شد. در این باره نیز عباس زارع دیگر عضو شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم کرج بحث کنترل و کاهش آلودگی هوا است، افزود: نمی توان به موضوع آلودگی هوا تک بخشی نگاه کرد. وی با اشاره به اینکه قسمت قابل توجه آلودگی هوای کرج به ترانزیت ماشین های سنگین در اتوبان باز می گردد، گفت: دولت طرح کمربند جنوبی البرز و تهران را مد نظر دارد که می تواند قسمت قابل توجه ترانزیت را به خود جذب کند، این پروژه باید به صورت جدی بررسی شود. عضو شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر اینکه باید بستری فراهم شود تا بتوان منابع آلاینده اعمال قانون کرد، ادامه داد: پروژه خرید اتوبوس های به نتیجه نرسیده، این مهم باید مورد توجه جدی شهرداری قرار گیرد. به گزارش مهر، در راستای کاهش آلودگی هوا؛ تذکر شورای شهر در خصوص نصب کاتالیست بر روی تاکسی و فیلتر بر روی اتوبوس ها به شهرداری ارائه و بنا شد شهرداری طرف مدت زمان یک ماه لایحه این مهم را به صحن شورا ارائه دهد.
منبع مهر