به مناسبت سالروز میلاد امام حسن عسکری(ع)؛ درخشش خورشید سامرا
سپیدارآنلاین: گروه یادداشت
هشتم ربیع الثانی سالروز ولادت امام حسن عسکری(ع) است، یازدهمین پیشوای شیعیان که برای دفاع از اسلام راستین به مبارزه با حکومت مستبد عباسی پرداخت و توانست با رهبری و هدایت مسلمانان به راه حق و حقیقت، جامعه را برای دوره ی غیبت امام زمان(عج) آماده سازد.
هشتم ربیع الثانی 232 هجری قمری، والامقامی از خاندان اهل بیت دیده به جهان گشود و عالم هستی را غرق در شادی و نور کرد. امام حسن عسکری(ع) یازدهمین ستاره ی آسمان امامت که بشارت دهنده ی منجی موعود بود و برای گسترش اسلام ناب محمدی و برقراری حق و حقیقت در هنگامه ی پیشوایی خویش کوشید و در برابر ظلم و جور زمانه ایستادگی کرد. کنیه آن امام گرانقدر ابومحمد بود و لقب های ایشان صامت، هادی، رفیق، زکی، سراج، مضی، شافی، نقی و عسگری محسوب می شد و پدر بزرگوارشان امام هادی(ع) و مادر آن امام، حدیث از برترین بانوان عالم بود. یازدهمین امام در کنار پدر رشد و پرورش یافت و از سرچشمه ی زلال معرفت سیراب شد. امام (ع) دارای برترین صفت های انسانی بود و در اخلاق و فضیلت سرآمد همگان به شمار می رفت، ایشان اندیشه ای ناب، زبانی گویا و بیانی شیوا داشت. آن بزرگوار با قدردانی از چهره های فرهنگی شیعه، امید را در دل دانشوران و دانش دوستان ایجاد کرد و آنان را برای تلاش هرچه بیشتر در راه گسترش فرهنگ اسلام امیدوارتر ساخت. امام حسن عسکری (ع) در 22 سالگی با شهادت امام هادی(ع)، پیشوای شیعیان شد و به مدت 6 سال رسالت سنگین امامت را بر عهده گرفت. امام (ع) آثار ارزشمندی از تفسیر قرآن ، نشر احکام و بیان مسایل فقهی از خود به یادگار گذاشت که از آن جمله می توان آثار «الحجة اصول کافی، الامامة بحار و زیارت جامعه کبیره» را نام برد. امامت آن امام همام همراه با خلافت خلفای عباسیان همچون معتزه، مهتدی و معتمد بود که امام حسن عسکری(ع) با رشادت فراوان در برابر ستم و ظلم آنان مبارزه کرد تا عدالت حقیقی را در جامعه برقرار سازد. امام (ع) با وجود تمامی اختناق و محدودیتهای زمان خویش توانست به بهترین شکل مسلمانان را رهبری، هدایت و با همه ی فشارهای خلافت عباسیان و کنترلها و مراقبتهای آنان، شیعیان را برای امامت حضرت مهدی(عج) آماده کند و این گونه جامعه را برای دوره ی غیبت امام زمان(عج) آماده ساخت. فعالیت های امام (ع) سبب افزایش محبوبیت ایشان در جامعه شد و این امر زمینه ترس و خشم عباسیان را ایجاد کرد، بنابراین آنها نقشه قتل امام حسن عسکری (ع) را به منظور حفظ حکومت خویش طراحی و سرانجام در هشتم ربیع الاول 260 هجری قمری ایشان را مسموم کردند و به شهادت رساندند. اینک آرامگاه امام حسن عسکری (ع) در سامرا میعادگاه عاشقان و دوستداران آن امام والامقام است. ینک به بهانه سالروز میلاد امام حسن عسکری(ع) بر گزیده ای از سخنان ایشان مروری کوتاه داریم: هر که به پایین نشستن در مجلس خشنود باشد، پیوسته خدا و فرشته ها بر او رحمت فرستند تا برخیزد. خشم و غضب، کلید هر گونه شر و بدی است. مؤمن برای مؤمن، برکت و بر کافر، اتمام حجّت است. هیچ عزیزی حقّ را رها نکند، مگر آن که ذلیل گردد و هیچ ذلیلی به حقّ نیاویزد، مگر آن که عزیز شود. بهتر از زندگی چیزی است که چون از دستش دهی، از زندگی بدت آید و بدتر از مرگ چیزی است که چون به سرت آید مرگ را دوست بداری.
صورت نیکو، زیبایی ظاهری است و عقل نیکو، زیبایی باطنی است. بهترین برادران تو کسی است که خطایت را نادیده گیرد و احسانت را یادآور شود.