18 بهمن 1399
شماره خبر: 249307

تحقق توسعه صادرات و پایداری تولید با استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

تحقق توسعه صادرات و پایداری تولید با استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی

رییس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی به تولید محصولات سالم، پایداری و امنیت غذایی، توسعه صادرات و پایداری در تولید منجر می‌شود.
کیخسرو چنگلوایی امروز در حاشیه مراسم افتتاح خط تولید فرمولاسیون پودر وتابل آفت کش بیولوژیک بایولپ در شهرک گلدشت کرج با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سوم جمعیت جهان از بخش کشاورزی امرار معاش می‌کنند در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از آنجایی که سموم و آفتکش‌های شیمیایی ضمن کنترل عوامل خسارت زا، بهره وری در واحد سطح را افزایش می‌دهند، مورد استقبال کشاورزان در سراسر دنیا قرار گرفته و همین امر باعث شد در برهه‌ای، توسعه تولید این نوع آفت کش‌ها در دستور کار قرار بگیرد.وی اضافه کرد: با اثبات زیان‌های ناشی از استفاده از سموم و آفتکش‌های شیمیایی، پژوهشگران حوزه کشاورزی به دنبال جایگزین کردن روش‌های بیولوژیک برای از بین بردن آفت‌ها افتادند تا از این طریق میزان مصرف سموم شیمیایی را کم کنند.رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر موفقیت‌های زیادی در این حوزه به دست آمده و پیش بینی می‌شود تا 10 سال آینده، رقم تجارت محصولات بیولوژیک در بخش کشاورزی به بیش از دو میلیارد دلار برسد این در حالی است که این رقم در سال 1956 در حدود 1.2 میلیون دلار و در سال 2005 نیز در حدود 672 میلیون دلار بوده است.وی با اشاره به مزیت‌های استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی ادامه داد: این محصولات سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند، میزان استفاده از آنها در مقایسه با سموم شیمیایی در واحد سطح کمتر است و بهره وری کمی و کیفی بیشتری نیز دارند.وی گفت: استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی به تولید محصولات سالم، پایداری و امنیت غذایی، توسعه صادرات و پایداری در تولید منجر می‌شود.این مسئول اضافه کرد: در حال حاضر حدود 200 محصول بیولوژیک کشاورزی در دنیا وجود دارد که بیش از 50 درصد آنها در کانادا و آمریکا مصرف می‌شوند.چنگلوایی در ادامه به محدودیتهای فعلی در استفاده از محصولات بیولوژیک کشاورزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه هنوز اطمینان و باور درستی از نتیجه بخشی این محصولات در بین کشاورزان ایجاد نشده که این امر ناشی از عدم آگاهی و اطلاع رسانی ناکافی در این زمینه است.وی ادامه داد: البته نباید این نکته را هم نادیده گرفت که هنوز بخشی از کشاورزان و نیروهای کار مهارت کافی در استفاده از این فرآورده ها را ندارند.رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: میزان بهره وری این فرآورده‌ها به عوامل مختلفی چون اقلیم، شرایط مصرف، فصل مصرف، تکنولوژی تولید، وضعیت حمل و نقل و ... بستگی دارد.وی ادامه داد: برای افزایش میزان مصرف این فرآورده‌ها در گام اول باید کشاورزان را از خطرات ناشی از استفاده از سموم و آفت کش‌های شیمیایی آشنا کنیم که در این راستا صدا و سیما وظیفه مهمی به دوش دارد.وی گفت: در گام دوم باید آگاهی و مهارت استفاده از این فرآورده ها را در کشاورزان ایجاد کنیم تا آنها بهره‌وری این محصولات را به عینه ببینند.وی افزود: حذف یارانه برخی نهاده‌های کشاورزی از جمله کودهای شیمیایی از دیگر برنامه هایی است که برای رونق استفاده از فرآورده های بیولوژیک کشاورزی می توان اجرایی کرد.این مسئول توضیح داد: تاکنون اقدامات مناسبی در خصوص حذف کودهای فسفاته و پتاسه اتفاق افتاده و امیدواریم این برنامه به صورت پلکانی ادامه داشته باشد.

منبع ایلنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود