تولید سالانه ۳ هزار تن محصولات آبزی در البرز
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
مدیر شیلات استان البرز گفت: در استان البرز سالانه ۳ هزارتن محصولات آبی تولید می شود و میزان تولید آبزیان در هر متر مربع ۱۵ کیلوگرم است که با توجه به سیاستهای تامین امنیت غذایی باید به ۵۰ کیلوگرم برسد.
علی میرجاوید، مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی البرز، در نشست خبری هفتمین کنگره تحقیقات شیلات و آبزیان که صبح امروز در مرکز آموزش عالی امام خمینی فردیس برگزار شد، با اشاره به فعالیتهای شیلات البرز در ۳ محور تحقیقات، آموزش و اجرا، اظهار کرد: فعالیت های شیلات البرز در پیشرفت آبزی پروری تاثیرگذار بوده است.
وی افزود: در سالهای گذشته در خصوص پرورش ماهی و آبزیپروری دیدگاه کلی در استان البرز در هر متر مربع تولید ۲ تا ۳ کیلوگرم ماهی بوده که اخیرا به بیش از ۱۵ کیلوگرم در هر متر مربع رسیده است. در راستای سیاست تامین امنیت غذایی و تولید دو برابر، با فعالیت شرکتهای دانشبنیان و نصب تجهیزات در استخرهای پرورش ماهی این رقم باید به ۵۰ کیلوگرم برسد و این هدف دستیافتنی است. میرجاوید با اشاره به اقدامات انجام شده توسط شیلات استان البرز در خصوص آموزش سالانه و برگزاری دورههای آموزش بهرهبرداران و کارشناسان، گفت: امسال ۳ دوره آموزشی برگزار شده و طرحهای مطالعاتی در سالهای گذشته انجام شده برآورد تولید آبزیان در پایین دست سد طالقان اثرات استخر های پرورش ماهی و آلایندگی آب رودخانهها در سالهای گذشته انجام شده که امروز در بخش اجرا به کمک میکند.وی افزود: طرحهای مطالعاتی آبزی پروری، افزایش تولید در واحد سطح و غیره توسط شرکتهای دانشبنیان در استان انجام می شود. بیشترین توجه ما با توجه به خشکسالیهای گذشته و کمبود منابع آبی در استان، تمرکز بر روی استخرهای دومنظوره کشاورزی است.
مدیر شیلات استان البرز با بیان اینکه در حوزه شیلات ما مصرف کننده آب نیستیم و بهرهبردار آب هستیم؛ اظهار کرد: ۱۰۰ درصد آبی که در حوزه پرورش آبزیان وارد میشود به مصرف حکزه کشاورزی میرسد و هدر رفت آب نداریم. این دیدگاه در مسوولان که حوزه شیلات مصرف کننده آب است، باید تغییر کند.وی با اشاره به اینکه بیشترین تولید محصولات آبزی در استان البرز در استخرهای دو منظوره کشاورزی و حدود ۳ هزار تن در سال است، گفت: بیشترین محصول آبزی در استان البرز ماهی قزل آلاست. اما با توجه به مشکلات منابع آبی تغییر الگوی کشت به سمت ماهیان گرمابی، خاویاری و تیلاپیا در دستور کار است. میرجاوید با اشاره به چالش های تولید ماهی تیلاپیا در البرز؛ بیان کرد: علیرغم دریافت مجوز تولید در چندین استان، به دلیل اینکه منابع آبی البرز امکان راه یافتن به آب های داخلی را دارد هنوز نتوانستهایم مجوز تولید تیلاپیا در استان البرز را دریافت کنی
منبع فارس