تقویت روابط بینالمللی و حمایت از فعالان اقتصادی ایران در اولویت برنامههای اتاقهای بازرگانی کشور
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست با خبرنگاران البرزی در حاشیه یکصدوسیزدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی این استان گفت: تقویت روابط بینالمللی و حمایت از فعالان اقتصادی در اولویت برنامههای اتاق ایران و اتاقهای بازرگانی استانی است.
صمد حسنزاده در نشست خبری در حاشیه یکصدوسیزدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی البرز به تشریح اقدامات معاونت بینالملل این پارلمان بخش خصوصی در راستای تقویت روابط بینالمللی و حمایت از فعالان اقتصادی پرداخت و افزود: در این زمینه نشستهایی با نمایندگان دولت در سفارتخانههای ایران و با سفیران کشورهای خارجی به منظور تسهیل همکاریهای تجاری و اقتصادی میان ایران و کشورهای هدف برگزار میشود.
ضرورت اهمیت احیای کمبودهای اقتصادی کشور
حسنزاده همچنین به برنامهریزی اتاق ایران برای اعزام هیاتهای تجاری به کشورهای هدف اشاره کرد و افزود: ایران میتواند در حوزه صادرات فعالیتهای مؤثری در این کشورها داشته باشد و ما نیز آماده پذیرش هیاتهای خارجی برای حضور در رویدادهای معرفی ظرفیتهای ایران به ویژه در نمایشگاههای داخلی هستیم. هدایتهای قانونی نیز برای حضور فعالان اقتصادی ایران، به ویژه در حوزه سرمایهگذاری مشترک با دیگر کشورها در بخشهای مختلف مدنظر است.رئیس اتاق ایران در ادامه به اهمیت احیای کمبودهای اقتصادی سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: مرکز پژوهشهای اتاق ایران در حال انجام مطالعاتی در تمامی زمینهها است تا به مسئولین کمک کند به رشد ۸درصدی مدنظر در برنامه هفتم توسعه کشور دست یابند.
تسهیلات ویژه برای سرمایهگذاران استان البرز
در بخش دیگری از این نشست خبری، مجتبی عبداللهی استاندار البرز در خصوص تسهیلات ویژه برای سرمایهگذاران استان به ویژه در زمینه تخصیص زمین بیان کرد: با توجه به شرایط و تراکم در استان نمیتوانیم در هر حوزهای مجدداً کارخانه یا مجموعه تولیدی جدیدی ایجاد کنیم. اما میتوانیم پذیرای افرادی باشیم که قصد حضور در استان را دارند. تصمیمات دولت نیز نشان میدهد که برای ایجاد صنایع تولیدی به مسئله تأمین زیرساختهای لازم در حوزه انرژی و آب تأکید دارد تا از بروز مشکلاتی در آینده جلوگیری شود.وی ادامه داد: با تمامی شرایط موجود توانایی همکاری برای انجام اقدامات توسعهای در حوزه صنعت و تولید را داریم که این موارد با ارائه خدمات لازم از جمله تسهیلات بانکی براساس وضعیت اعتباری استان همراه خواهد بود.وی در بخش دیگری در خصوص استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در استان و آخرین اقداماتی که در این مورد صورت گرفته است، گفت: در حال حاضر وزارت نیرو و ادارهکل نیروی استان یک قرارداد ۵۰۰ مگاواتی در ارتباط با نیروگاه خورشیدی امضاء کردهاند و دو سرمایهگذار نیز برای این پروژه معرفی شدهاند. اما هدف ما تولید یکهزار و ۲۰۰ مگاوات برق است و با توجه به اینکه هر ۱.۵ هکتار میتواند یک مگاوات برق تولید کند، از ادارهکل منابع طبیعی استان خواستهایم تا زمینی به همین وسعت را برای انجام این کار مشخص کند.عبداللهی بیان کرد: از فعالان بخش خصوصی استان البرز در حوزه تولید و صنعت نیز خواستهایم که سقف کارخانههای خود را با پنلهای خورشیدی مجهز کنند تا برق مورد نیاز خود را تولید کنند. این اقدام به افزایش تولید انرژی و بهینهسازی مصرف کمک خواهد کرد.
نقش کلیدی اتاق بازرگانی در تسهیلگری برای فعالان اقتصادی
پرهام رضایی رئیس اتاق بازرگانی البرز نیز در این نشست خبری به نقش کلیدی این پارلمان بخش خصوصی در تسهیلگری برای فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: در این راستا سلسله جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی در هر استان به ریاست استانداران برگزار میشود. در نشستهای ملی این شورا که به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی و دبیری رئیس اتاق ایران برگزار میشود به بررسی مسائلی از جمله بخشنامههای خلقالساعه سد راه فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی و تخصیص و اعطای بستههای حمایتی شامل تسهیلات به تولیدکنندگان و صنعتگران میپردازد.
رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه به تاثیر میزبانی و اعزام هیاتهای تجاری و حضور پررنگ فعالان بخش خصوصی کشور در نمایشگاههای بینالمللی بر توسعه صادرات کشور اشاره کرد و گفت: این مسائل از محوریتهای اصلی اتاقهای بازرگانی برای توسعه و رشد صادرات است. خوشبختانه در این مورد البرز پیشرفت خوبی داشته و میزان صادرات استان با جهش سه برابری از ۳۵۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ به بیش از یک میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید و تلاش میکنیم که این روند ادامه یابد.
تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی در استان
در بخش دیگری از این نشست حسن مددی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، بیان کرد: براساس برنامه تحولی مورد تصویب رهبر انقلاب و رئیس قوه قضائیه و ابلاغ آن به استانها، ستاد اقتصاد مقاومتی در نقاط مختلف کشور تشکیل شده که در هر استان رئیس کل دادگستری در مقام رئیس این ستاد و دادستان نیز به عنوان دبیر فعالیت دارد و به بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی در زمینههایی مانند اخذ اعتبار یا وام از بانکها میپردازد.