29 مرداد 1404
شماره خبر: 329553

سه رقم جدید کینوا متحمل به شوری آماده ورود به بازار شد

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی



معاون بخش تحقیقات سبزی، صیفی و حبوبات آبی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی از نهایی شدن تحقیقات و معرفی سه رقم جدید کینوا با ویژگی‌های برجسته‌ای همچون تحمل به شوری، نیاز آبی کم و قابلیت کشت در تمام فصول و مناطق کشت کشور خبر داد.
"محمود باقری " ر افزود: ارقام جدید نتیجه سال‌ها تحقیق و اجرای برنامه مدون به‌نژادی بر روی ژنوتیپ‌های برتر کینوا هستند.وی بیان کرد: این سه رقم بذر درشت و بازارپسند هستند و علاوه بر تحمل به شوری و نیاز آبی پایین به کشاورزان این امکان را می‌دهند تا در بهار، تابستان و پاییز اقدام به کشت کنند.باقری یادآورشد: همچنین کاربری ۲ منظوره این ارقام، آن‌ها را مناسب برای تولید دانه و استفاده به‌عنوان علوفه دام کرده است.معاون بخش تحقیقات سبزی، صیفی و حبوبات آبی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با اشاره به ارزش غذایی بالای کینوا که در آمریکای جنوبی با عنوان «خاویار گیاهی» شناخته می‌شود، افزود: این گیاه یک‌ساله با ترکیب متعادل اسیدآمینه‌ها، سرشار از پروتئین، آهن، منیزیم، فسفر، فیبر و ویتامین B۲ است، فاقد گلوتن بوده و هضم آسانی دارد؛ به همین دلیل نه تنها در سبد غذایی سالم، بلکه در حوزه گیاهان دارویی نیز جایگاه ویژه‌ای یافته است.باقری توسعه ارقام جدید را گامی مهم برای بهره‌وری اراضی شور و کم‌بازده کشور دانست و تاکید کرد: با این دستاورد، راه برای توسعه کشت پایدار و افزایش تولید محصولات مغذی در کشور هموارتر خواهد شد.کینوآ گیاهی است که به خاطر دانه‌های خوراکی‌اش کاشته می‌شود. جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی می‌روید و نحوه طبخ دانه‌های آن مشابه برنج است. کینوآ گیاه بومی کوه‌های آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامین‌ها و امگا۳ است.


منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود