12 اسفند 1394
شماره خبر: 159665

راه‌اندازی کلینیک حقوق شهروندی در کشور ضروری است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

راه‌اندازی کلینیک حقوق شهروندی در کشور ضروری است


معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با تاکید بر اینک در جامعه با آسیب های اجتماعی جدی مواجه هستیم، گفت: راه‌اندازی کلینیک حقوق شهروندی در همه جا نیاز کشور است.
محمود عباسی در مراسم سالگرد شصت و سومین استقلال کانون وکلا و هفته وکیل مدافع که شامگاه گذشته در سالن همایش های شهیدان نژادفلاح برگزار شد، اظهار کرد: کرامت انسانی از ارزش های حقوق بشری است و در فرهنگ و آموزه های دینی ما جایگاه رفیعی دارد. وی با تاکید بر اینکه آدمی از آن روی که آدمی است باید کرامتش حفظ شود، گفت: همه وظیفه داریم به کرامت انسانی و ارزش های حقوق بشری بیش از پیش توجه کنیم. عباسی با اشاره به اینکه ارزش های حقوق بشری نباید تبدیل به ابزاری سیاسی برای خارج کردن رقیب از میدان باشد، گفت: قانونگذار باید برای تحقق حقوق شهروندی تلاش کند چرا که این مهم نیاز همه احاد جامعه است و پاسداشت حقوق شهروندی وظیفه همه دولت ها است. معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری تاکید کرد: از تحقق حقوق شهروندی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان احیای حقوق عامه یاد شده و به عنوان حقوق ملت باید پاس داشته شود.
تبلور حقوق شهروندی در فرهنگ دینی موج می زند
عباسی با تاکید دوباره که تبلور حقوق شهروندی در فرهنگ دینی و آموزه های امام راحل موج می زند، از حقوق بشر و حقوق شهروندی به عنوان گفتمان انقلاب یاد کرد. وی به حادثه سال ۶۱ و به شهادت رسیدن بسیاری از مقامات دولتی اشاره کرد و گفت: در آن سال بسیاری از مسئولان رده اول کشور، نمایندگان مجلس، رئیس دیوان عالی کشور، رئیس جمهور و نخست وزیر به شهادت رسیدند. معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت: در حالی که در سال ۶۱ ترور و وحشت جامعه را فرا گرفته بود و کشور در شرایط جنگی به سر می برد امام خمینی (ره) فرمان هشت ماده ای صادر کرد و با صدور این فرمان اهمیت حقوق شهروندی بر همه ثابت شد. عباسی به حادثه ۱۱ سپتامبر و حوادث اخیر فرانسه اشاره کرد و گفت: پس از گذشت چند ماه هنوز شرایط کشور فرانسه به سابق برنگشته است و بسیاری از آزادی های مردم سلب شده این در حالی است که آنها با اعلامیه حقوق بشر خود گوش فلک را کَر کرده اند.
راه اندازی کلینیک های حقوق شهروندی نیازمند یاری کانون وکلا و شهرداری ها
وی با تاکید بر اینکه حقوق بشر و حقوق شهروندی مجموعه ارزش های است که اعطا کردنی و سلب شدنی نیست، گفت: همه مسئولان باید برای تحقق این مهم در جامعه بکوشند. معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری به شعارهای انتخاباتی حسن روحانی اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور برای تحقق حقوق شهروندی اهمیت ویژه ای قائل است به طوری که برای نخستین بار در کشور معاونت حقوق بشر را ایجاد کرد تا دستگاه های مختلف برای تحقق این مهم گام های بلندی بر دارند. عباسی با تاکید بر اینکه حقوق بشر و حقوق شهروندی خاص یک دستگاه نیست و همه مکلف به تحقق آن هستند، گفت: یکی از اولویت های کاری معاونت حقوق بشر این است که برای تحقق این مهم در همه دستگاه های اجرایی کشور تلاش شود. وی با اشاره به اینکه در بستر اجتماع نیازمند پرداختن به موضوع حقوق شهرندی هستیم، گفت: کلینیک های حقوق شهروندی در تهران و برخی از استان ها راه اندازی شده است. وی راه اندازی کلینیک های حقوق شهروندی را منوط به یاری کانون وکلا و شهرداری ها دانست و گفت: چرا که در جامعه با آسیب های اجتماعی جدی مواجه هستیم که باید برای کاهش این آسیب ها همه باید با هم تلاش کنیم.
سیکل بیماری ایدز در ایران روی نقطه ۴۳ قرار دارد
به گفته معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری ایران باید بر اساس تعهدات بین المللی تا سال ۲۰۳۰ از حیث تبعیض و بیماری ایدز به نقطه صفر برسد و این مهم محقق نمی شود مگر با تلاش و همت بلند همه مسئولان در هر جایگاهی. عباسی با تاکید بر اینکه تبعیض در جامعه ما بیداد می کند و در اسناد بالادستی چنین وضعیتی مشاهده می شود، گفت: کاهش و از بین بردن بیماری ایدز از تعهدات دولت است و گام های خوبی در این زمینه برداشته شده است. وی با تاکید بر اینکه سیکل بیماری ایدز در ایران روی نقطه ۴۳ قرار دارد، گفت: باید در سال ۲۰۳۰ به نقطه صفر برسانیم و این مهم با آموزش، مشاوره و پیشگیری محقق می شود باید زمینه ای فراهم کنیم که افراد به بیماری ایدز مبتلا نشوند. عباسی در پایان لازمه رسیدن به نقطه صفر و از بین بردن بیماری ایدز در جامعه را منوط به راه اندازی کلینیک های حقوق شهروندی در کشور دانست و گفت: برای محقق شدن این مهم باید از نهادهای واسط و سازمان مردم نهاد یاری جُست چرا که این نهادها حلقه واسط میان مردم و حکومت هستند باید مسئولان متوجه خواست و ارداه مردم باشند.

منبع مهر

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود