3 بهمن 1395
شماره خبر: 173379

بازیافت زباله از مصادیق اقتصاد مقاومتی است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

بازیافت زباله از مصادیق اقتصاد مقاومتی است


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز بحث تفکیک زباله از مبدا و بازیافت آن را از مصادیق اقتصاد مقاومتی دانست.
حسین محمدی افزود: در استان روزانه بالغ بر 1700 تن زباله عادی و 13 تن زباله بیمارستانی و مقادیر زیادی زباله های دیگر از جمله صنعتی، نخاله های ساختمانی، الکترونیکی و کشاورزی تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه تمام پسماندهای استان به جز طالقان به منطقه حلقه دره منتقل می شود، بیان داشت: برای مدیریت اصولی پسماند در طالقان که مشکل از سال های دور وجود دارد مجوز یک دستگاه زباله سوز را صادر کردیم و شهرداری به دنبال ایجاد این زباله سوز است. محمدی گفت: حدود 98 تا 99 درصد زباله های عادی به حلقه دره می آید و کمتر از نیم درصد آن به صورت تفکیک از مبدا و بازیافت زباله انجام می شود. وی با بیان اینکه بحث تفکیک زباله از مبدا و بازیافت آن از مصادیق اقتصاد مقاومتی است، افزود: زباله های دفنی می توانند به عنوان مواد اولیه در بخش تولید مورد استفاده قرار گرفته و می توانند از آن استحصال انرژی داشته باشند. این مسئول اظهار داشت: از شهرداری انتظار داریم طرح جامع مدیریت پسماند را با رویکرد تفکیک از مبدا و بازیافت از تکنولوژی نوین انجام دهد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اضافه کرد: در کل کشور حدود 7 درصد زباله ها تفکیک از مبدا می شوند.
تولید روزانه 13 تن زباله بیمارستانی در البرز
محمدی در مورد تولید زباله های ویژه و بیمارستانی در استان، گفت: روزانه 13 تن زباله بیمارستانی در استان تولید می شود که بیمارستان ها همه دارای مجوز بوده و به سیستم بی خطرسازی مجهز هستند ولی مشکل اصلی ما برای مراکز دیگر خدماتی درمانی همچون درمانگاه ها، آزمایشگاه ها، کلینیک و مطب ها است. وی افزود: این مراکز به دستگاه های بی خطرساز مجهز نیستند ولی در شهرستان های نظرآباد و ساوجبلاغ از یک سال گذشته تا کنون یک شرکت در بخش خصوصی که به تایید دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز رسیده ، تمام پسماندهای پزشکی این 2 شهرستان را در بیمارستانی در نظرآباد که مجهز به این دستگاه است بی خطر می کند. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز ادامه داد: علاوه بر این پسماندها، پسماندهای دیگری داریم که قانون گذار در رابطه با پسماندهای ویژه و صنعتی تکلیف کرده محیط زیست محل مناسب را برای مدیریت این پسماندها مشخص کند و به وزارت کشور و صنعت و معدن معرفی کند. وی گفت: اقدامی که ما برای مدیریت این گونه پسماندها که در استان صنعتی ما مقدارش کم نیست و با چالش و مشکل جدی برای مدیریت آن روبرو هستیم، کرده ایم مطرح کردن و پیگیری موضوع در کارگروه مدیریت پسماند است. وی افزود: به همین منظور 4 سرمایه گذار بخش خصوصی از طریق فراخوان انتخاب شدند و قرار است آن سرمایه گذارانی که امکانات و تجهیزات لازم مثل لندفیل، کوره زباله سوز و سایر تجهیزات و امکانات را دارند در آن محل که محدوده ای حدود 30 هکتار در محله قشلاق طلایی است، فعالیت خود را آغاز کنند. محمدی اظهار امیدواری کرد که بتوانیم در این مراکز تمام زباله های پزشکی، صنعتی و سایر پسماندهای ویژه را به صورت اصولی مدیریت کنیم. وی بیان داشت: اولویت اول در فرایند مدیریت این زباله ها ابتدا بازیافت، سوزندان و سپس دفن است که در این 4 شرکت همه امکانات و تجهیزات لازم را فراهم می کنند. وی گفت: این اقدامی است که باید از 10 سال گذشته انجام می شد تا این مشکلات امروز خود را بروز نمی داد که این امر از جمله اقدامات مهم حوزه مدیریت پسماند است که امیدواریم هر چه زودتر انجام شود که اکنون این مراکز تحویل موقت شده اند.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود