16 اردیبهشت 1403
شماره خبر: 304249

اصول علمی در سلامت انسان و دام در حوزه سگ های بلا صاحب دچار اشکال است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج گفت: در حوزه سگ های بلا صاحب ما در مدیریت شهری، شورای شهر، سازمان مدیریت پسماند و این کمیسیون تکالیفی را بر عهده داریم که باید به آنها عمل کنیم.
جواد چپردار در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر اینکه نباید هیچ قصوری در این زمینه صورت گیرد، اظهارکرد: با توجه به بخشنامه وزارت کشور برای اقدامات اجرایی، ظرفیت شهرداری کرج در دو مرکز نگهداری سگ های بلاصاحب در کرج و یک مرکز در فردیس، امکان مدیریت سگ های بلاصاحب را فراهم نمی کند و با محدودیت های موجود نمی توانیم اتفاقی را رقم بزنیم. باید در این زمینه به لحاظ علمی و قانونی تغییراتی را ایجاد کنیم. رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه تعداد سگ های بلاصاحب و مشکلاتی که ایجاد می کنند، با شرایط و اقدامات جاری قابل حل نیست، خاطرنشان کرد: موضوع سگ گردی در پارگ ها یا فرهنگ نگهداری از سگ در منزل، موضوعی یک بعدی نیست که بخواهیم فقط به یک بعد آن بپردازیم. چپردار عنوان کرد: به نظر من که سال ها در حوزه سلامت انسان و دام و نیز فرهنگ تلاش داشته ام، شاید برخورد با سگ گردانی در پارکها و فضاهای عمومی و حتی نگهداری سگ در منازل اقدام آخر باشد. اولین گام در این حوزه فرهنگ سازی بر مبنای بهداشت و قانون است باید تلاش کنیم تا خانواده ها در این زمینه مطالعه و دقت بیشتری داشته باشند.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج گفت: محدودیت های موجود و تغییرات زیست محیطی و ژنتیک سگ هایی که نگهداری می شوند، مخاطراتی را برای مردم ایجاد می کنند اما نگاه ما نباید نگاه محدودیتی باشد. باید همه ابعاد را در نظر بگیریم و با توجه به جنبه های علمی، زیست محیطی و فرهنگی موضوع، تصمیمی را اتخاذ کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد. البته قابل ذکر است،چپردار قبل از این نشست در پاسخ به حواشی سگ های بلا صاحب به رئوس موارد ذیل که حائز اهمیت است نیز اشاره داشته اند.بدون تردید مدیریت جاری سگ های بلا صاحب در کشور و به تبع آن کلان شهر کرج واجد اشکالات فاحش می باشد که بخشی از این نقص نیز در عهده کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری است و باید به سهم خودم پاسخگو باشم.
افزایش بی رویه تعداد سگ های بلا صاحب در شهر های مرکز استان و شهر های اقماری قابلیت مدیریت،بودجه و بخشنامه های جاری را بلا اثر کرده است.
میزان جمع آوری،نگه داری،درمان،عقیم سازی یا رها سازی سگ های بلا صاحب در آمار واقعی و جاری با پتانسیل دو مرکز در کرج و یک مرکز در فردیس به هیچ وجه تناسبی ندارد.
شهر های اقماری استان البرز با وجود تعدد بی شمار سگ های بلا صاحب این حداقل ها را نیز ندارد.
جابجایی سگ ها در جغرافیای استان البرز تابع حریم استحفاظی،بخشنامه وزارت کشور یا مدیریت ها نیست!!!
در حوزه درمان و انتقال بیماری های مشترک انسان و دام (زئونوزیس) رسیدن به آمار حداقلی از میزان سگ ها لازم است.
نحوه و میزان درمان یا معدوم سازی سگ های بیمار یا حامل عفونت ها باید بر مبنای پروتکل های علمی باشد،در پیشگیری یا ریشه کنی بیماری ها مصلحت،سیاست یا افراط محلل موضوع نبوده و نیست.
دست درازی انسان به زیست،تغذیه و اکوسیستم حیات وحش مخاطرات جدی در محیط زیست داشته است.
در اپیدمی و پاندمی کرونا شاهد آن بودیم تا آمار واکسیناسیون،درمان و ریشه کنی به درصد معتبر علمی نرسیده بود،مرگ و میر ریشه کن نگردید در پیشگیری از بیماری های زئونوز نیز این مبانی علمی و بهداشتی حائز اهمیت است.
در بیماری های مشترک بین انسان و سگ، اگر مردم، حامیان سگ های بلاصاحب و ...بجز بیماری هاری،گاز گرفتگی و ... خطر تعدد و گستردگی شیوع بیماری هایی مثل کیست هیداتیک،لپتوز پیروزیس،بیماری های جلدی،انگلی و قارچ و ..‌ با عوارض کلینیکی و آثار مرگ و میر ناشی از آن را بدانند،شاید در این رویه های معمول تجدید نظر کنند.البته قبل از آن مسئولین و متولیان قانونگذاری و اجرا هم باید حداقل های لازم را بدانند،که متاسفانه ....
تا زمانی که قانون و اجرای این حوزه در کشور اسیر مصلحت،احساسات و سیاست باشد،حاصلی منتج نخواهد شد،یا حداقل مسیر اصلاح بسیار نزدیک به بعید است.
البته ما به تکالیف خود واقفیم و باید پاسخگوی اشکالات نظارت و مدیریت در این حوزه باشیم،ولیکن من در جلسات علنی عادی و محرمانه شورای اسلامی شهر،دبیری کمیسیون های خدمات شهری استان و کلان شهر های کشور به طرح موارد دقیق تری پرداخته ام.اصلاح وضعیت جاری نیاز به تحول بنیادین در قانون واجرادارد.همراهی رسانه،گروه های مردم نهاد و دوست داران محیط زیست اولویت اول این تحول است.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود