شیوع بیماری ویروسی تب دنگی و عامل انتقال آن به انسان از طریق پشه آئدس
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
معاون بهداد پليس البرز در خصوص شيوع بيماري ويروسي تب دنگي و عامل انتقال آن به انسان از طريق پشه آئدس و راه هاي پيشگيري از انتقال ويروس هشدار داد.
دکتر "محمد داودي روشن " در اين خصوص گفت:پشه آئدس که به ببر آسيايي مشهور است و در مناطق استوايي جهان بويژه آسياي جنوب شرقي از جمله مالزي وجود دارد. وي افزود:اين پشه ناقل بيماري هاي خطرناک و کشنده اي از جمله تب دنگي است که امروزه در بسياري از کشورهاي جهان شيوع يافته و تلفات انساني بسياري نيز داشته است.پشه هاي آئدس حشرات تهاجمي سياه و سفيدي هستند که در شهر ها رشد مي کنند.آنها به دليل رفتارشان در گاز گرفتن نقاط نزديک پاي افراد به آنها لقب گزنده مچ پا داده اند.پشه هاي بالغ آئدس با بدن باريک و معمولي سياه ، الگوهاي منحصر به فرد پوسته هاي روشن و تيره در شکم و قفسه سينه و نوارهاي روشن و تيره متناوب روي پاها از ساير انواع پشه متمايز مي شوند. دکتر داودي روشن افزود:پشه هاي آئدس در طول روز تغذيه مي کنند و اوج فعاليت هاي آن ها در سحر و غروب است.آنها تمايل دارند به طور تهاجمي از انسان و بيش از يک نفر تغذيه کنند.استان گيلان و همچنين استان سيستان و بلوچستان، استان هرمزگان ، استان بوشهر تعدادي از هموطنان به بيماري دانگي مبتلا شده اند. وي ادامه داد:در حال حاضر در کشور تعداد 120 مورد مبتلا به بيماري دانگي شناسايي شده اند و تنها تعداد 1 مورد فوتي در کشور گزارش شده است. معاون بهداد پليس البرز با اشاره به اهميت رعايت نکات بهداشتي در پيشگيري از ابتلا به بيماري اظهار نمودند از علائم مهم اين بيماري تب استخوان شکن مي باشد و همچنين علائم شديد اين بيماري شامل سرماخوردگي ، التهاب پوستي ، تب ناگهاني ، بدن درد، درد شکم و گاهي تهوع ،استخوان درد شديد که (( تب استخوان شکن)) ناميده مي شود. وي ادامه داد:شيوه انتقال بيماري نيش پشه مي باشد و حتما بايستي پشه آئدس آلوده انسان را نيش بزند و وقتي پشه خون انسان را مي مکد براي اينکه خون لخته نشود ، يک ماده ضد انعقاد در خون ترشح مي کند.همين زماني که ماده ضد انعقاد را به خون انسان ترشح مي کند باعث مي شود ويروس همراه ماده ضد انعقاد وارد خون انسان شود.
وي بيان داشت:مکان هاي مناسب رشد و تکثير پشه آئدس مهاجم عبارتند از :
1- گلدان و ظرف زير گلدان حاوي آب
2- بطري و قوطي کنسرو رها شده در محيط که آب در آن جمع شده باشد.
3- سطل آب بدون درپوش مناسب
4- منبع ذخيره آب بدون درپوش
5- آب انبارها و آب راکد
6- تشت و مخزن هاي جمع آوري آب کولرها
وي افزود: راه هاي مقابله با پشه آئدس شامل موارد زير است :
1- سمپاشي سطل هاي زباله و مکان هاي مشکوک و تخليه و شستن سطل زباله خانگي
2- ضد عفوني کردن منبع آب
3-خالي کردن آب هاي راکد مثل کولر و ناودان و غيره
4- استفاده از توري براي پنجره ها و درهاي ورودي منازل
5- ضدعفوني کردن سينک ظرفشويي و روشويي
دکتر داودي روشن در پايان گفت: توصيه هاي بهداشتي به تمامي همکاران و خانواده محترمشان اين مي باشد که در صورت بروز تب يا ساير علائم بيماري تب دانگي بلافاصله به مراکز بهداشتي مراجعه نمايند