8 بهمن 1403
شماره خبر: 318736

برگزاری کارگاه پروتکل مونترال در استان البرز

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



کارگاه مونترال " توسعه فناوری ها و مواد سازگار با محیط زیست - چالش و دستاوردها " در استان البرز برگزار شد.
با همکاری دفتر حفاظت لایه اوزن و پژوهشکده محیط زیست کارگاه پروتکل مونترال برای صاحبان صنایع، اصناف و دستگاههای مرتبط برگزار شد.
در این کارگاه مدرس دفتر حفاظت لایه اوزن در خصوص روند تشکیل پروتکل مونترال و آخرین اصلاحیه آن در کیگالی ، روند اجرای معاهده در ایران ، مضرات گازهای مخرب اوزن و جایگزین های آن مطالبی را بیان داشت .نماینده دفتر اوزن در استان البرز نیز درباره وضعیت استان و تعاملات به عمل آمده در زمینه پاسخ به استعلامات در سامانه پنجره تجارت فرامرزی گمرک فرودگاه پیام و همچنین تجهیزات واگذار شده به واحدهای صنعتی و مراکز تعمیرگاهی توضیحاتی ارائه نمود. نمایندگان سازمان صمت ، فنی و حرفه ای و گمرک البرز نیز مطالب تخصصی هر حوزه را بیان داشتند.
پروتکل مونترال در مورد موادی که لایه اوزون را تخریب می کنند در اواخر دهه 1980، در پاسخ به آخرین علم در مورد تخریب لایه ازن، توسعه یافت. تا به امروز، این تنها توافقنامه زیست محیطی سازمان ملل است که توسط همه کشورهای جهان تصویب شده است و پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است: 99 درصد از مواد مخرب لایه اوزون که توسط پروتکل مونترال کنترل می‌شوند حذف شده‌اند و لایه اوزون به آرامی در حال بهبود است.. بهبود آهسته است، زیرا مواد تخریب کننده لایه ازن برای مدت طولانی در جو باقی می مانند، حتی پس از توقف استفاده از آنها، اما انتظار می رود که لایه ازن به سطح قبل از 1980 در حدود اواسط این قرن بازگردد. پروتکل مونترال برنامه زمانبندی و مکانیزم‌های مالی و اجرایی مورد نیاز برای حذف و جایگزینی مواد مخرب لایه ازن را با مواد و تکنولوژی‌های جایگزین سازگار با محیط زیست از طریق ارائه چارچوب‌های سیاستگذاری، تدوین مقررات، معرفی جایگزین‌های مناسب، ظرفیت‌سازی، آموزش، پایش و نظارت و ارائه کمک‌های مالی و انتقال تکنولوژی به کشور‌های عضو این پروتکل فراهم می‌سازد.پروتکل چندین‌بار در پرتو اکتشافات علمی جدید یا پیشرفت‌های فناوری اصلاح شده‌است. مهم‌تر از همه، اصلاحیه کیگالی در سال‌۲۰۱۶ مقرراتی را برای کاهش استفاده از هیدروفلوئوروکربن‌‌‌‌‌ها (HFCs) گنجانده، اگرچه آنها مواد تخریب‌‌‌‌‌کننده لایه ازون نیستند، اما گازهای گلخانه‌‌‌‌‌ای بسیار قوی هستند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود