رونمایی از کتاب سیمای حضرت زین العابدین در آئینه شعر فارسی
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
مراسم بزرگداشت ولادت امام سجاد(ع) و آئین رو نمایی کتاب سیمای حضرت زین العابدین(ع) در آیینه شعر فارسی با حضور دکتر حسین کلانتری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در آستان مقدس امامزاده طاهر (ع)کرج برگزار گردید.
دکتر کلانتری ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و چهل و ششمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بیان داشت : انقلاب اسلامی به عنوان معجزه قرن به انحطاط تاریخی کشور پایان داد و کشور که در معرض عقب ماندگی و تحقیر قرار گرفته بود در مسیر پیشرفت قرار گرفت.کلانتری اذعان داشت: دستاوردهای انقلاب اسلامی عظیم و بسیار بزرگ است، متاسفانه ما کم کاری کرده و دستاوردهای و برکات نظام مقدس اسلامی را تبیین و روشنگری نکرده ایم.کلانتری با اشاره به برکات و دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیشرفت های کشور و سخنان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت : نظام مقدس جمهوری اسلامی در طول چهار دهه از عمر با برکت خود دستاوردهای عظیم و مثال زدنی برای کشور به ارمغان داشته است که از آن جمله می توان به موضوعات زیر اشاره داشت.
وی گفت : اولین موضوع بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی کشور حفظ ثبات ، امنیت و تمامیت ارضی کشور می باشدکه به واسطه آن دست استکبار جهانی از کشور کوتاه شد، دومین موضوع توسعه علم و فناوری و افزایش نرخ رشد تولید علم در کشور می باشد که در زمان قاجار و پهلوی پیشرفت چندانی در کشور وجود نداشت و در زمان پهلوی دوم با جمعیت 35 میلیون نفری کشور فقط 47 درصد از مردم کشور با سواد بودند ولی در حال حاضر به برکت نظام مقدس اسلامی 93 درصد از جمعیت کشور از نعمت سواد بهره مند شده و در استان البرز نیز 95 درصد مردم با سواد می باشند.
وی افزود : در گذشته و در زمان طاغوت تعداد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی حدود 233 مرکز بود که بعد از انقلاب این مقدار به 2540 واحد دانشگاهی افزایش یافته و هم اینک قریب به 4 میلیون دانشجو در این مراکز در حال تحصیل و تهذیب هستند، قبل از انقلاب، ایران از لحاظ تولید علم در میان سایر کشورهای جهان در رتبه ی52 قرار داشت، اما امروز حائز رتبه 17 در دنیا هستیم؛ حتی به استناد برخی منابع رتبه علمی امروز ایران 15 ذکر شده است و نرخ تولید علم نیز در کشور 11 برابر شده است.
کلانتری اظهار داشت : تعداد اختراعات ثبت شده ی کشور در زمان پهلوی تنها 169 مورد بود که امروز بالغ بر 11396 اختراع ثبت شده داریم و در زمینه ارتقا سواد زنان نیز حائز رتبه ی یک جهانی هستیم. در تولید علم و استنادات رتبه ی 3، مقالات داغ و پراستناد رتبه ی 19 ، مقالات برتر رتبه ی 23 ، مقالات کنفرانسی رتبه ی 44 و رتبه ی 5 جهانی در نانو، رتبه ی 12 در زیست و فناوری، رتبه ی 2 در سلول های بنیادی، رتبه ی 12 در هوا و فضا، رتبه ی13 در علوم ریاضی و فیزیک از جمله افتخارات ایران اسلامی پس از وقوع انقلاب پربرکت اسلامی در سال 57 است.
این استاد تمام دانشگاه اذعان داشت : سومین موضوع به اوج رساندن مشارکت مردم در کشور اعم از انتخابات ، فعالیت های نیکوکاری، مقابله با فتنه های داخلی، حضور در صحنه های ملی و استکبار ستیزی و شرکت در مجالس مختلف می باشد و موضوع چهارم ارتقاء بینش سیاسی در بین آحاد مردم می باشد که مردم را از جهل و نادانی که در زمان طاغوت وجود داشت خارج کرد و از لحاظ فهم بین المللی، سیاسی و اجتماعی موجب ارتقا هرچه بیشتر توده های جامعه گردید.
وی گفت : پنجمین موضوع ارتقا فضای عدالت گستری در کشور می باشد، زمانی تمامی امکانات فقط در شهر تهران بود اما امروز امکانات و خدمات از لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و شاخص های حوزه توسعه انسانی در سراسر کشور گسترانیده شده است و آحاد مردم از آن بهره مند هستند.
کلانتری اظهار داشت: ششمین موضوعی که بعد از پیروزی انقلاب در کشور رشد داشته است افزایش چشمگیر معنویت و اخلاق در جامعه می باشد و هفتمین موضوع نیز ایستادگی در برابر زورگویان و چپاولگران است، زمانی که در گذشته به کشور حمله می شد با تفاهم نامه ای قسمت هایی از کشور از دست می رفت اما امروز مردم در برابر غارتگران و چپاولگران ایستاده و صیانت و پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی را سرلوحه کار خود قرار دادند که تمامی این موضوعات به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی می باشد.
وی در بخش دوم سخنان خود به موضوع کتاب سیمای حضرت زین العابدین در آئینه شعر فارسی به تالیف آقای بدر الدین امیررضا احمدی شاعر و پژوهشگر جوان آئینی، جوان برتر استان البرز و مومن و انقلابی که برای نخستین بار در جهان اسلام انجام گرفته است اشاره داشت و بیان داشت : این اثر پژوهشی با تقریظ نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه شهر کرج حضرت آیت الله حسینی همدانی و با مقدمه پدر شعر آیینی کشور استاد دکتر محمد علی می باشد و دارای 8 فصل و 1000 صفحه است که در منبع اول آن محقق به کلیاتی درباره شعر و ادبیات آیینی از حکیم سنایی، نظامی گنجوی ، مولوی و حافظ پرداخته است.
وی افزود: در فصل دوم کتاب به بایدها و نبایدهای شعر حضرت امام زین العابدین(ع) در زبان وادبیات فارسی پرداخته شده و توصیه نمودند که اشعار باید به زبان ساده، استفاده از اوژان جدید عروضی، بهره گیری از قالب های جدید شعر، روایت جذب خیر و پرداختن به حضرت شهربانو مادر بزرگوار حضرت و پرداختن به زوایای نوین صحیفیه سجادیه باشد.
کلانتری ادامه داد : در زمینه نبایدها نگارنده کتاب ، به خطوط قرمز ازجمله پرهیز از شیوه بیانی دیگر شاعران ، پرهیز از واژگان شخیف ونادرست ، پرهیز از تفکرات انحرافی و.... اشاره دارند و درفصل سوم کتاب ، به کسانی پرداخته شده که قبلا در مورد حضرت امام زین العابدین اشعار می سرودند از جمله 79 شاعر را مطرح نموده اند.
کلانتری تصریح کرد : نویسنده کتاب درفصل چهارم کتاب به دعاهای آسمانی حضرت زین العابدین (ع) در آیینه شعر فارسی اشاره دارد ودر این مورد صحیفه سجادیه را نام برده است که 54 دعا دارد و معارف دینی از قبیل خداشناسی، جهان شناسی، انسان شناسی، عالم غیب ، فرشتگان و پیامبران ، فضائل و رذایل اخلاقی ، مسائل اجتماعی و اقتصادی در آن بیان شده است .
کلانتری اظهار داشت : در فصل پنجم کتاب ، نویسنده به پیشینه خطبه سرایی در زبان فارسی اشاره دارد که آن حضرت پس از واقعه عاشورا وبه اسارت رفتن آل اله (ع) خطبه هایی را علی وار بیان داشتند که این خطبه هه در شهر کوفه ، در شهر شام و مجلس یزید لعن الله علیه بیان شده است و این کتاب ارزشمند به 60 زبان دنیا ترجمه شده است.