18 اردیبهشت 1404
شماره خبر: 324131

نرخ تفکیک پسماند در البرز به زحمت ۴ درصد است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



مدیرکل محیط زیست استان البرز گفت: در حال حاضر، روزانه بیش از ۹۰۰ تن نخاله عمرانی، ۷.۵ تن پسماند عفونی و هزاران تن زباله خانگی به این مرکز منتقل می‌شود، در حالی‌که ظرفیت خطوط کمپوست تنها ۲۶۰ تن در روز است. نرخ تفکیک زباله از مبدأ نیز به‌زحمت به ۴ درصد می‌رسد، در حالی‌که میانگین کشوری ۱۰ تا ۱۲ درصد است.
قربانعلی محمدپور،‌ مدیرکل محیط زیست استان البرز،‌ ظهر امروز در کارگروه مدیریت پسماند استان البرز که در سالن شهدای دولت با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور برگزار شد،‌ اظهار کرد: استان البرز با وسعتی کمتر از ۵۱ هزار کیلومتر مربع، به‌عنوان دومین استان متراکم کشور شناخته می‌شود و اکنون تراکم جمعیت آن ۱۰ برابر میانگین کشوری است. در حالی که این استان تنها میزبان ۵۳۸ هزار نفر در سال ۱۳۶۸ بود، امروز جمعیت آن از مرز ۳ میلیون نفر گذشته و پیش‌بینی می‌شود تا افق ۱۴۲۰ به ۶.۵ میلیون نفر برسد.وی افزود:‌ بیش از ۹۰ درصد جمعیت استان در مناطق شهری ساکن هستند؛ موضوعی که مدیریت پسماند را به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های استان بدل کرده است. محل دفن زباله حلقه‌دره، که در دهه ۶۰ برای جمعیتی یک‌ششم امروز طراحی شده بود، همچنان با حداقل امکانات و به شکلی غیراصولی در حال بهره‌برداری است.مدیرکل محیط زیست استان البرز اضافه کرد: در حال حاضر، روزانه بیش از ۹۰۰ تن نخاله عمرانی، ۷.۵ تن پسماند عفونی و هزاران تن زباله خانگی به این مرکز منتقل می‌شود، در حالی‌که ظرفیت خطوط کمپوست تنها ۲۶۰ تن در روز است. نرخ تفکیک زباله از مبدأ نیز به‌زحمت به ۴ درصد می‌رسد، در حالی‌که میانگین کشوری ۱۰ تا ۱۲ درصد است.
وی افزود: از سوی دیگر، ۳۹۰۰ واحد صنعتی فعال در استان، روزانه حدود ۱۹۴۶ تن پسماند صنعتی تولید می‌کنند. علی‌رغم وجود سامانه صدور مجوز نقل‌وانتقال، نبود زیرساخت مناسب برای جمع‌آوری و دفن اصولی این پسماندها، خطرات زیست‌محیطی را دوچندان کرده است.این مقام مسؤول ادامه داد:‌ با توجه به نزدیکی حلقه‌دره به فرودگاه پیام و شهرک‌های مسکونی، مسئولان استان هشدار داده‌اند که ادامه این وضعیت، می‌تواند از یک معضل زیست‌محیطی به بحرانی اجتماعی و حتی امنیتی تبدیل شود.محمدپور یادآور شد: احداث دو خط ۲۵۰ تنی جدید پردازش پسماند، تأمین ترنر هوادهی، اجرای پایلوت طرح هوشمندسازی جمع‌آوری زباله در کرج، و راه‌اندازی تأسیسات منطقه‌ای بازیافت، بخشی از برنامه‌های اضطراری مطرح‌شده برای عبور از بحران فعلی است. هزینه اجرای این طرح‌ها بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان برآورد شده و جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی، یکی از راهکارهای پیش روست.
وی در پایان از شهرداران، به‌ویژه شهردار کلان‌شهر کرج، خواسته‌اند که با جدیت بیشتری وارد عمل شوند تا وضعیت کنونی پیش از آنکه دیر شود، سامان یابد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود