21 تیر 1404
شماره خبر: 327297

شیطان با استفاده از انسان‌های متکبر و فاسد، جامعه را به انحراف می‌کشاند

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



آیت‌الله سید محمد مهدی حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج، در خطبه نخست نماز جمعه بیستم تیرماه 1404 که در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، تاکید کرد: شیطان با تسلط بر انسان‌های متکبر و فاسد، آنان را به ابزاری برای گمراهی و هلاکت جامعه تبدیل می‌کند و لازم است که مردم از پیروی چنین سران و الگوهایی خودداری کنند.
وی گفت: امیرالمومنین علیه‌السلام در خطبه قاصعه نهج‌البلاغه، ویژگی‌های سران عصبیت و تکبر را چنین توصیف می‌کند که این افراد ریشه همه گناهان و مفاسد در جامعه هستند و زندگی و منش خود را به گونه‌ای قرار می‌دهند که سایر مردم نیز ناخواسته به دنبال آن‌ها حرکت می‌کنند. به همین دلیل، حضرت توصیه فرموده‌اند که در رفتار و انتخاب خود، تابع این افراد نباشید.
وی افزود: شیطان انسان‌های متکبر را همچون مرکب‌هایی رام برای خود قرار می‌دهد و با آنان همانند حیوان رفتار کرده و از ارتباط انسانی و محترمانه با آن‌ها خودداری می‌کند. قرآن کریم نیز در آیات مختلف، به خطر نفوذ شیطان و چگونگی سلطه او بر انسان‌ها اشاره داشته است. امام جمعه کرج با اشاره به آیات سوره‌های مجادله و اسراء، گفت: شیطان گاهی از پشت انسان‌ها را به حرکت وا می‌دارد و گاه مانند دهنه‌ای محکم، آن‌ها را به مسیر نابودی می‌کشاند.وی اظهار داشت: وقتی که گوش، چشم، دست و زبان انسان در اختیار شیطان قرار گیرد، این افراد نه تنها خودشان گمراه می‌شوند، بلکه تبدیل به سربازانی برای تسلط شیطان بر دیگر انسان‌ها شده و درواقع عقل و ادراک سایرین را می‌ربایند و واسطه انتقال وسوسه‌های شیطان به جامعه می‌گردند. این موضوع خطری بزرگ برای سلامت اخلاقی و معنوی جامعه اسلامی است و نیازمند هوشیاری دائمی مردم است.آیت‌الله حسینی همدانی با اشاره به سخنان امیرالمومنین علیه‌السلام در خطبه‌های نهج‌البلاغه گفت: در خطبه‌های مختلف، حضرت بارها نسبت به زینت دادن گناهان توسط شیطان و فرو رفتن انسان در غفلت و تأخیر توبه هشدار داده‌اند. او تاکید کرد: شیطان با برنامه‌ریزی و صبوری سعی می‌کند تدریجی گره‌های عقیدتی و دینی مسلمانان را باز کرده و از این راه، وحدت و هماهنگی را به سمت تفرقه و اختلاف برساند.وی در پایان خاطرنشان کرد: مهترین راه مقابله با این اقدامات، تقوا، بصیرت، هوشیاری و پرهیز جدی جامعه از پیروی و تقلید کورکورانه از افراد متکبر و فاسد است تا به این وسیله راه نفوذ شیاطین به زندگی فردی و اجتماعی بسته شود.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود