انباشتگی مشکلات دوره نوجوانی خطرساز است
سپیدارآنلاین: گروه فرهنگی
سپیدار آنلاین: مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز در آستانه روز نوجوان ضمن تاکید بر لزوم پاسداشت شهادت "محمد حسین فهمیده"، روز نوجوان و اجرای فعالیت های مناسب در این روز به برخی ویژگی های این دوران و لزوم برنامه ریزی صحیح برای گذر از دوره نوجوانی اشاره کرد.
صفی الله رمضانخانی با اشاره به سخنان رهبری در رابطه با نوجوانی و اهمیت والای آن اظهار داشت: سالروز شهادت نوجوان بسیجی شهید محمد حسین فهمیده از چنان اهمیت و ارزشی برخوردار است که روز نوجوان و سالروز تشکیل بسیج دانش آموزی نام گذاری شده است. وی افزود: بسیج را مدرسه عشق می نامیم و کلاس درس عنوان می کنیم که استادان آن فهمیده ها و دیگر شهیدان هستند. رمضانخانی با بیان اینکه نوجوانی مهمترین دوران عمر فرد است، گفت: این دوره در واقع مرز بین کودکی و بزرگسالی است و تأثیرات ناگهانی بر رفتار و دیدگاه فرد دارد. وی افزود: با در نظر گرفتن این که سایر دوره های زندگی، به دلیل تأثیرات آن در درازمدت، پرمعنی و قابل توجه اند، ولی دوره نوجوانی از دوره هایی است که از هر دو جنبه تأثیرات ناگهانی و درازمدت برخوردار و قابل توجه است.
دوره نوجوانی متاثر از تغییرات فیزیکی و روحی است
رمضانخانی گفت: برخی از ادوار زندگی به دلیل تأثیرات فیزیکی و بدنی، با اهمیت و برخی دیگر از لحاظ تأثیرات روانی قابل اعتنا هستند، اما نوجوانی از هر دو جهت مهم است. وی ادامه داد: در این دوران فرد بر اساس نیازهای خود و در برخورد با شرایط محیطی، جهان بینی اش را شکل می دهد و وظایف و مسئولیت هایی را برعهده می گیرد و پیوندهایی را با خود و دنیای اطرافش برقرار می کند که به هم خوردن تعادل نسبی که در این فضا ایجاد شده است، سبب می شود مشکلاتی برای او به وجود آید.
تاکید بر لزوم بررسی به موقع مشکلات دوره نوجوانی
مشاور مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در امور دولت و مجلس در ادامه با بیان اینکه مشکلات این دوره گاه چون حلقه های زنجیر به هم پیوسته می شود و هر یک به دیگری ختم می شود، انباشته شدن مشکلات را خطری برشمرد که نوجوان را تهدید می کند و برای او مسئله ساز می شود. وی تصریح کرد: اگر به موقع به این مشکلات توجه و مشکل برطرف نشود با مشکل دیگری پیوند می خورد و ممکن است سبب بسیاری از انحراف های فردی و اجتماعی و حتی بزهکاری آنان شود. رمضانخانی در بخشی دیگر از سخنانش بیشترین تلاش و سرمایه گذاری دشمنان را برای به انحراف کشاندن قشر آینده ساز مملکت عنوان کرد و اظهار داشت: دشمنان تلاش می کند تا قشر نوجوان و جوان ما را از فرهنگ ایثار و شهادت جدا کرده و این وظیفه مسئولان این حوزه است تا با تلاش، فرزندانی صالح و سالم تربیت کرده و بسیج را به عنوان پایگاه آمادگی برای شهادت و پاره کردن زنجیر اسارت معرفی کنیم.
خانواده ها درک درستی از نوجوان داشته باشند
وی با اشاره به تعالیم گسترده اسلام و نظریات روان شناسان مختلف در رابطه با اهمیت این دوران و نقش خانواده در این دوران افزود: خانواده ها باید درک درستی از شرایط این دوران داشته باشند و با بهره گیری از نیروی عاطفه و روابط عمیق عاطفی نوجوان خود را راهنمایی کند. رمضانخانی همچنین بر برنامه ریزی های عمیق و مناسب از سوی مسئولان فرهنگی برای سپری کردن شایسته این دوره توسط نوجوانان تاکید کرد.
واگذاری مسئولیت به نوجوان و تقویت ارزش های مذهبی مانعی در گرایش به بزهکاری
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز در خاتمه راهکارهایی را برای گذر نوجوان از این دوره ارائه کرد و خطاب به خانواده ها و نهادهای فرهنگی گفت: نوجوان در این سن بسیار تاثیر پذیر است؛ بنا براین خانوادهها و نهادهای فرهنگی باید معیارهای درستی برای انتخاب دوستان مناسب به او ارائه دهند. وی افزود: واگذاری مسئولیت های مختلف و تدارک برنامههای تفریحی گروهی برای نوجوانان از جمله اقداماتی است که برای کاهش احساس تنهایی آنان در این سن پیشنهاد می شود. رمضانخانی همچنین بر تقویت روحیه مذهبی در نوجوان به منظور ایجاد مانعی در گرایش به سوی بسیاری از انحرافات و خطاها تاکید کرد.
منبع: خبرگزاری مهر