4 دی 1403
شماره خبر: 316534

فضای مجازی؛ نقطه آغاز اختلافات خانوادگی است

سپیدار‌آنلاین: گروه فرهنگی



مسوول دبیرخانه مهندسی فرهنگی استان البرز گفت: سبک زندگی ایرانی اسلامی بین جوانان البرزی در حال تضعیف است و ضعف بنیان خانواده و افزایش نرخ طلاق در استان نگران‌کننده و نقطه شروع اختلاف‌ها فضای مجازی است.
حجت الاسلام علیرضا سعیدی مسئول دبیرخانه مهندسی فرهنگی استان البرز در نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان فردیس که صبح امروز برگزار شد؛ نقشه مهندسی فرهنگی را مهمترین سندمورد تایید رهبری دانست و اظهارکرد: بیش از ۲ هزار ساعت کار عالمانه بر روی این نقشه انجام شده و شورای عالی انقلاب فرهنگی بیش از ۱۵۰ جلسه روی آن کار کرده است.
وی افزود: یکی از مشکلات ما عدم تعریف واحد در فرهنگ است و هر کس بر اساس ذهنیت خود کار فرهنگی را تعریف می‌کند. ارزش‌ها و الگوهای دیرپا و ریشه‌دار، نمادها و مصنوعات، ادراکات و رفتارهای جامعه را شکل می‌دهد و هویت جامعه را می‌سازد و این تعریف بر اساس نظریه امامین انقلاب از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعریف شده است.
سعیدی گفت: در عصری هستیم که به حکمرانی مردمی نیاز داریم و نقشه مهندسی فرهنگی بهترین سند برای حکمرانی فرهنگی است و می‌تواند اتفاقات خوبی را در حوزه فرهنگ رقم بزند.
وی یکی از مظلومیت‌های حوزه فرهنگ را استفاده از افراد غیرمتخصص در حوزه فرهنگ دانست و افزود: باید تخصص در حوزه فرهنگ را مثل سایر حوزه ها از جمله پزشکی بدانیم و حوزه فرهنگ را به اهلش و متخصصان بسپریم.‌ مشکل اصلی ما در حوزه فرهنگ آرمان‌ها و ارزش‌ها نیست؛ بلکه روش‌هاست و چه بسیار ارزش هایی که فدای روش‌های غلط می شود و معمولا ریشه در سلایق شخصی دارد.مسئول دبیرخانه مهندسی فرهنگی استان البرز با اشاره به اینکه معمولا بودجه‌های فرهنگی صرف تهیه مواد خوراکی، جایگاه، بنر و اقدامات مناسبتی می شود؛ افزود: باید ببینیم چند درصد از این بودجه ها صرف کار تربیتی می‌شود؟! وی اضافه کرد: نقشه مهندسی فرهنگی به دنبال هم‌افزایی دستگاه‌ها، مسجدمحوری، محله‌محوری و‌ زنده کردن محلات است. یکی از مشکلات در استان عدم احساس تعلق‌خاطر مردم به استان است که کمتر به این نکته توجه شده است.سعیدی گفت: باید برش شهرستانی نقشه استانی مهندسی فرهنگی در فردیس تهیه شود. باید در این نقشه به سمت اولویت‌ها برویم. نقشه مهندسی فرهنگی تلاش می کند، حدود و چارچوب همه برنامه‌ها را مشخص و نظارت و مدیریت را تسهیل کند.وی اضافه کرد: سبک زندگی ایرانی اسلامی بین جوانان البرزی به شدت در حال تضعیف است و ضعف بنیان خانواده و افزایش نرخ طلاق در استان نگران کننده است و نقطه شروع اختلاف‌ها فضای مجازی و ضعف کانون‌های هویتی و حاشیه نشینی است که در استان ما به دلایل مختلف ما را گرفتار کرده است. مسوول دبیرخانه مهندسی فرهنگی البرز گفت: ناکارآمدی مدیریتی در جلب اعتماد عمومی یکی از مشکلات استان است. مردم ما در مسائل اجتماعی خود را مسوول نمی‌دانند و مشارکت نمی‌کنند و حتی با وجود اقدامات و هزینه‌های مختلف از سوی مدیریت شهری در شهرها، چون مردم سهمی در اتفاقات اجتماعی ندارند، اقدامات را هم نمی‌بینند.
وی اضافه کرد: در اغلب دستگاه‌ها بودجه فرهنگی خرج رفاهیات پرسنل می‌شود و برای برخی اردوها و تشویقات در بودجه فرهنگی تعریف می‌شود. عموما بودجه‌های فرهنگی صرف تبلیغ و ترویج می‌شود و کمتر به کار تربیتی می‌پردازیم.

منبع فارس

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود