1 مرداد 1392
شماره خبر: 37560

توصيه هاي بهداشتي در ماه رمضان

سپیدار‌آنلاین: گروه جالب و خواندنی

توصيه هاي بهداشتي در ماه رمضان


در این مطلب به چند توصيه مهم بهداشتي در وعده های غذایی ماه رمضان می پردازیم.
برنامه غذايي ما در ماه مبارک رمضان نبايد نسبت به قبل خيلي تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد. رژيم غذايي همچنين بايد طوري تنظيم شود که بر روي وزن، تأثير زيادي نداشته باشد. البته اگر فرد، دچار اضافه وزن مي باشد، ماه رمضان فرصت مناسبي است تا وزن به حالت طبيعي برگردد. با توجه به ساعات طولاني ناشتا بودن، بايد غذاهايي را مصرف کنيم که به کندي هضم مي شوند. مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد. غذاهاي ديرهضم معمولاً چند ساعت در دستگاه گوارش مي مانند در حالي که غذاهاي سريع الهضم فقط 1 تا 2 ساعت در معده باقي مي مانند.
غذاهاي دير هضم
غذاهاي دير هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبيا، عدس، آرد، برنج سبوس‌دار و غيره (که کربوهيدراتها ناميده مي شوند).
غذاهاي سريع الهضم
غذاهاي سريع الهضم عبارتند از: غذاهايي که حاوي قند، آرد سفيد و غيره هستند ( که به اين گروه کربوهيدراتهاي تصفيه شده گفته مي شود).
غذاهاي فيبردار
غذاهاي حاوي فيبر عبارتند از: غذاهاي حاوي سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، سبزيها مانند لوبياي سبز، نخود، ذرت، اسفناج، برگ چغندر، ميوه هاي با پوست، ميوه خشک شده مثل برگه زردآلو، انجير، آلو خشک، بادام و غيره. غذاهاي مصرفي بايد در حالت تعادل با يکديگر باشند و از همه گروههاي غذايي مثل ميوه، سبزيجات، گوشت، مرغ، ماهي، نان، حبوبات و محصولات لبني در رژيم غذايي بايد وجود داشته باشد. غذاهاي سرخ شده بايد محدود شوند زيرا باعث عدم هضم، سوزش سردل و اختلال در وزن مي شوند.
از چه چيزهايي پرهيز کنيم؟
1 - غذاهاي سرخ کردني و چرب 2- غذاهاي حاوي قند زياد 3 - خوردن غذاي زياد بخصوص هنگام سحر
4 - خوردن چاي زياد هنگام سحر. چاي باعث افزايش ادرار شده و از اين طريق نمک هاي معدني که در طول روز، بدن به آنها نياز دارد، دفع مي شوند
5 - سيگار. اگر شما نمي توانيد سيگار را به يکباره قطع کنيد از هفته هاي قبل از ماه رمضان، شروع به مصرف کم آن کنيد.
چه غذاهايي را مصرف کنيم؟
1 - مصرف کربوهيدراتهاي مرکب در سحر که مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث
مي شوند که شما کمتر گرسنه شويد.
2 - حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهايي است که دير هضم مي شود.
3 - خرما يک منبع عالي قند، فيبر، کربوهيدرات، پتاسيم و منيزيوم مي باشد 4- مغز بادام، غني از پروتئين و فيبر بوده و حداقل چربي را دارا مي باشد 5 - موز يک منبع خوب پتاسيم، منيزيوم و کربو هيدرات مي باشد 6 - مصرف زياد آب يا آب ميوه در صورت امکان در فاصله بين افطار و زمان خواب، باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود.
يبوست
يبوست مي تواند باعث ايجاد بواسير و شقاق هاي دردناک شود و همچنين باعث سوء هاضمه به همراه نفخ مي شود. علل يبوست: مصرف کربوهيدراتهاي تصفيه شده، مصرف کم آب و ميزان ناکافي فيبر در غذا از علل عمده يبوست مي باشند. درمان: اجتناب از

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود