نگاه دانش محور به مدیریت منابع آبی مطرح شد
سپیدارآنلاین: گروه شهری
با تشکیل جلسه ای در سالن کنفرانس سازمان نگاه دانش محور به منابع آبی در زمینه بازچرخانی آب در فضای سبز به مصرف شهری مطرح شد.
با حضور حسین عطایی، رئیس سازمان، سیامک صالحی، معاون بهره برداری آبفای کرج و جمعی د یگر از مسئولین با تشکیل جلسه ای در سالن کنفرانس سازمان ضمن ارائه نظرات و پیشنهادات مربوط به حل مشکل بحران آب نگاه دانش محور به منابع آبی مطرح شد. طی این جلسه حسین عطایی، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج با اشاره به موضوع بحران آب در کشور اظهار داشت: این امر به حدی جدی است که کشورمان چندین سال است با این مساله دست و پنجه نرم میکند و در این میان کلانشهر کرج نیز به عنوان بخش کوچکی از استان البرز در ایرانمان از این بحران مستثنی نیست.
وی با بیان اینکه در هر نقطه ای از کشور هر مسئولی به نوعی برای حل این مشکل چاره ای می اندیشند تا بتوانند در سالهای آینده موضوع بحران را تا حدی کنترل کنند افزود: با توجه به روند کاهش آب در امسال نسبت به سال های گذشته اندیشه بر تر برای حل این موضوع در شهر زیبای کرج نیز به نوعی وظیفه مسئولین را سنگین تر کرده و موجب شد ه است تا صاحب نظران در این زمینه به بحث و تبادل نظر بپردازند
عطایی همچنین ادامه داد : با توجه به مطرح بودن لزوم تغذیه گیاهان با آب در کنار مصرف آب شهری و موارد دیگر از متخصصان امر در این زمینه دعوت و با تشکیل جلسه ای ضرورت نگاه دانش محور و اندیشه برتر در این خصوص را مطرح کردیم. این مسئول به موضوع اصلی این نشست که تعامل با اداره آبفای کرج با سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج بود اشاره کرد و گفت: تصفیه و مدیریت صحیح مصرف آب موضوع اصلی این نشست بود که در نتیجه آن تامین آب فضای سبز و شرب با مشارکت دو دستگاه را موجب خواهد شد به نحوی که با ساخت تصفیه خانه از سوی اداره آبفای کرج و در اختیار گذاشتن زمینی از طرف شهرداری این کلانشهر این امر به نحوی اصولی تر و صحیح مدیریت شود به طوری که آب مصرفی شهری که پس از استفاده وارد فاضلاب می شود مجددا تصفیه شده و به مصرف فضای سبز برسد ، بنابراین باید به پسابها به عنوان یک منبع به جای یک بار دور انداخته شده، نگاه شود و نگاه دانش محور به این امر تا حدی موضوع را حل میکند.
رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج، تاکید داشت شرایط استفاده از پساب و به عبارت بهتر بازچرخانی میتواند تاثیرات خوبی در بهبود شرایط داشته باشد و با نگاهی هوشمندانه میتوان شرایط محیطی را به نحو مطلوبی اداره و با حفظ و نگهداری فضای سبز و توسعه آن به نوعی از آلودگی هوا جلوگیری کرد. عطایی همچنین اظهار داشت: در جهان بیش از ۸۰ درصد پساب های تولیدی توسط جامعه بدون تصفیه و استفاده مجدد به اکوسیستم برمی گردند و در حال حاضر اکثر شهرهای کشورهای در حال توسعه از زیرساخت و منابع مناسبی برای مدیریت پسابها با روشی موثر و پایدار برخوردار نیستند. این مسئول گفت: این مساله تا جایی مهم است که بخش آب سازمان ملل متحد از پساب با عنوان طلای خاکستری یاد کرده و به همین دلیل نیزتفکر در خصوص توسعه طرحهای بازچرخانی آب می تواند تا حدی منابع آب را مدیریت کند.. رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج همچنین اذعان داشت: فرصت های بهره برداری از پساب ها به عنوان یک منبع، بسیار زیاد است و پساب های مدیریت شده سالم، منبعی مقرون به صرفه و پایدار آب و انرژی، مواد مغذی و سایر مواد بازیافتنی می باشد و هزینههای مدیریت پساب تا حد زیادی به واسطه منافع آن در زمینه سلامت انسان ها، توسعه اقتصادی و پایداری زیست محیطی و نیز ایجاد فرصت های شغلی جدید و ایجاد مشاغل سبز بیشتر، سنگین تر میشود.
عطایی در بخش پایانی سخنان خود گفت: آب باید در هر یک از بخش های چرخه آب (از برداشت، پیش تصفیه، توزیع، مصرف، جمع آوری و پس تصفیه) به منظور استفاده از پساب تصفیه شده و برگشت نهایی آن به محیط زیست، آماده شدن برای برداشت آب و شروع مجدد چرخه آب، به دقت مدیریت شود، اگر چه مدیریت پساب ها به طور جدی مورد غفلت قرار گرفته اما پساب ها نیز به طور برجسته به عنوان یک منبع مقرون به صرفه و پایدار آب، انرژی، مواد مغذی و سایر مواد بازیافتنی مورد غفلت قرار گرفته اند.