بررسی پیشنهادات متعدد در کمیسیون و صحن وقت زیادی از مجلس می گیرد
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
نماینده مردم کرج در خانه ملت یکی از برجسته ترین نقاط ضعف در مجلس را تکرار پیشنهادات مختلف در کمیسیون ها و سپس صحن عنوان کرد که وقت بسیاری از مجلس قانونگذاری کشور را به خود اختصاص می دهد.
محمدجواد کولیوندبه مناسبت روز ملی مجلس به بیان این دیدگاه خود در خصوص عملکرد نهمین دوره مجلس شورای اسلامی پرداخت و اظهار داشت: هم اکنون بیش از دو سوم نمایندگان مجلس در خانه ملت از خانواده های ایثارگران، جانبازان و آزاده ها بوده و شامل کسانی هستند که برای شکل گیری نظام اسلامی، از جان و خانواده هزینه کرده اند.
وی افزود: به طور قطع این افراد پاسدار ارزشهای انقلاب بوده و پیگیر حقوق و خواسته های مردم از دولت هستند و این همان هدف اصلی و والای مجلس قانونگذاری در نظام اسلامی است که شهید مدرس از سردمداران تحقق آن بود. این مسئول عنوان کرد: آیت الله مدرس نماینده ای بود که مقابل زورگویان و طرفداران ظلم در مجلس نظام شاهنشاهی ایستاد، این بیانگر جایگاه و قدرت بالای وی برای دستیابی به اهداف والا، انسانی و اجتماعی خود بود. نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس بر لازمه الگوگیری از این شهید والامقام برای دیگر نمایندگان تاکید کرد و یادآور شد: امید است ما هم بتوانیم در رفتار، فکر، منش و کردار خود مشابه شهید مدرس عمل کرده و ساده زیستی و شجاعت ایشان را به عنوان یک الگوی رفتاری موثر مد نظر قرار دهیم. به گفته کولیوند، اگرچه روح حاکم بر مجلس روحی مبتنی بر ایثارگری و الگوگیری از بزرگان دین و اخلاق و سیاست است اما ایرادات و ضعف هایی نیز وجود دارد که از این جمله نقطه ضعفی در آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی است. وی این ایراد آیین نامه ای را به زمانی مربوط دانست که طرح ها و لوایح ارجاع شده به کمیسیون ها، با ارائه پیشنهادات مختلف مورد بررسی تخصصی قرار می گیرد و برای دریافت رای به صحن مجلس بازگشت داده می شود. این نماینده مجلس گفت: طرح پس از بررسی در کمیسیون، مجدد برای رای گیری در صحن مطرح شده و پیشنهادات مجددی نیز در این جلسه مطرح می شود، در اثر این تعدد نظرات، وقت زیادی از مجلس صرف بررسی پیشنهادات می شود که این برای جایگاه مجلس و اهمیت زمان در آن چندان مناسب نیست. کولیوند با بیان اینکه برای مثال سه هفته از وقت مجلس طی روزهای گذشته به بررسی احکام ثابت بودجه اختصاص داده شده که بخشی از آن تکرار پیشنهادات مطروحه در کمیسون است، ایجاد کمیسیون تلفیق برای بررسی همه دیدگاه ها و نظرات را برای خروج از این مشکل پیشنهاد داد. وی اذعان داشت: در شیوه صحیح، طرح ها و لوایح باید پس از بررسی در کمیسیون، در صحن مطرح شده و پس از سخنرانی یک موافق و یک مخالف، مورد رای گیری قرار گیرند که این مورد نیازمند اصلاح و بازنگری است.