20 درصد از سهمیه آرد نانوایی ها، آزاد سازی می شود
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار البرز گفت: با بررسی های انجام شده در کارگروه آرد و نان، 20 درصد از سهمیه آرد نانوایی ها، به منظور ارتقاء کیفیت تولید نان در استان و عرضه نان های متنوع آزاد سازی صورت می گیرد.
ذبیح الله قائمی با بیان این مطلب در جلسه بررسی موضوع نحوه آزاد سازی 20% سهمیه آرد خبازی و شاخص های جابجایی نانوایان راهکارهای ارتقاء کیفیت نان توسط کارگروه تخصصی اظهار داشت: اخیرا قیمت نان 30 درصد افزایش یافت و به زودی 20 درصد از کل سهمیه آرد شهرستان، به صورت آزادسازی به واحدهای خبازی تحویل می شود.
وی افزود: با بازدیدهایی که از واحدهای خبازی بعمل آمده ، شاهد افزایش کیفیت نان بوده ایم ولی هنوز هم این کیفیت شایسته مردم فهیم و زحمتکش استان نیست و سیاست ما در برخورد با خبازی ها، سیاست تشویق و تنبیه است. وی گفت: سهمیه آرد نانوایی هایی که قادر به ارائه نان با کیفیت به مردم نباشند، قطع و آنهایی که به خوبی فعالیت کرده و نان با کیفیت ارائه می کنند، شاهد افزایش سهمیه آرد خواهند بود. به گفته وي، نحوه آزادسازي نانواييها نيز بايد بهگونهاي باشد كه در هر منطقه و محلهاي كه نانوايي آزادپز داريم حتما نانواييهاي يارانهاي نيز درآن منطقه يا محله وجود داشته باشد. معاون برنامه ریزی و اشتغال تصریح کرد: برای افزایش کیفیت وضع نان در استان تدابیر لازم اتخاذ گردید از جمله این تدابیر افزایش سبوس آردهای تولید نان به ویژه سنگک ، کنترل و بازرسی نانوایی های استان و چاره اندیشی برای مواد افزودنی تولید نان با توجه به امکان افزودنی های مجاز (شيركنجدو انواع سبزيجات) با ایجاد تنوع در نان سنگک و تافتون فروش نان بصورت رقابتی با آرد آزاد با ایجاد بسته حمایتی برای نانوایان تبعات کمتری را در بین مردم به دنبال خواهد داشت . وی افزود: نان فانتزی در سبد غذایی مردم بخصوص اقشار کم درآمد سهم ناچیزی را به خود اختصاص داده و بیشتر مصرف نان مذکور به همراه مواد پروتئینی و انواع ساندویج مصرف می شود و استفاده آرد برای این رسته پخت ضرورتی ندارد . در ادامه این جلسه در خصوص راهکار ارتقاء کیفیت نان نیز بحث و بررسی شد و مقرر شد تعيين سه کارخانه آرد برای تولید آرد سنگک 12 و 10 درصدی، آموزش نانوایان مربوطه توسط اداره کل فنی حرفه ای، تشویق نانوایان برتر که با احساس مسئولیت در ارائه خدمات حق و حقوق شهروندان را رعایت نموده ، توجیه نانوایان نسبت به عوارض و تبعات ناشی از افزودنیهای غیر مجاز، بهسازی نانوایان از طریق معرفی نامه به بانکهای عامل جهت اخذ تسهیلات مورد نیاز، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از طریق رسانهای استانی در خصوص تغییر نگرش مردم نسبت به نان با کیفیت، ، درجه بندی نانوایان و تشویق واحدهای برتر با تعیین سازکار لازم از جمله افزایش سهمیه آرد مقطعی، تشدید بازرسی و برخورد جدی با متخلفین تا مرحله ابطال جواز، نمونه برداری وتشدید نظارت مستمرازنان تولید شده وبهداشت محيط توسط دانشگاه علوم پزشکی همراه با اعمال تشویق و تنبیه ، تحویل آرد بر اساس رسته پختی نانوایان از اهم موارد مورد بحث در این خصوص بود.
شرایط جابه جایی نانوایی در این نشست در خصوص شرایط جا به جایی نانوایی ها نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد این جابه جایی بر اساس نیازسنجی از طریق کارگروه شهرستاني، متراژ مغازه جدید کمتر از 60 متر نباشد، ارتفاع سقف مغازه کمتر از 4 متر نباشد، در صورت تشخیص کارگروه مبنی بر فرسودگی یا عدم استاندارد ماشین آلات تعویض دستگاه پخت الزامی می باشد، محل جدید مزاحمتی برای همسایگان ایجاد ننماید درصورت شکایت همسایگان متصدی می بایست رضایت همسایگان را جلب نماید، مکان موردنظر می بایست برای عبورو تخلیه آردمشكلي نداشته باشد، متصدی جهت رفاه حال مشتریان درمحل جديد مي بایست نسبت به نصب آبسردکن تهیه صندلی برای 6 نفر و رعایت موارد ایمنی را مدنظر قراردهد