30 درصد کرسیهای مجلس باید به زنان تعلق بگیرد
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان البرز گفت: مجلس کنونی نقصهای بسیاری به خصوص در حوزه زنان دارد و نمایندگان زنی که وارد مجلس شدهاند نه تنها نگاه ویژهای به زنان نداشته بلکه نگاهی مردانه و زن ستیز دارند.
مهناز عابدی با اشاره به سابقه شکلگیری جمعیت بانوان مسلمان نواندیش گفت: این حزب در سال 85 تاسیس شد ولی به دلیل محدودیتهایی که در فعالیت احزاب وجود داشت نتوانست فعالیت فراگیری انجام دهد. وی افزود: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و حمایت دولت از فعالیت احزاب، جمعیت زنان مسلمان نواندیش نیز فعالیت خود را به عنوان تنها حزب زنانه اصلاح طلب به گسترش داد و اکنون در 26 استان کشور دارای نمایندگی فعال است. دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان البرز خاطرنشان کرد: فعالیت جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان البرز رسما از 31 فروردین 1394 آغاز شد و در حال حاضر با 140 عضو رسمی و تعداد زیادی از هواداران غیر رسمی به کار خود ادامه میدهد. عابدی به اقدامات صورت گرفته توسط این حزب اشاره کرد و گفت: برگزاری همایش افتتاحیه دفتر حزب در استان البرز ، جلسات مستمر روزهای سه شنبه و برگزاری کلاسهای آموزش کار تشکیلاتی و حضور فعال در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان البرز از جمله مهمترین اقدامات جمعیت زنان مسلمان نواندیش است. وی ضمن ابراز نارضایتی از مشارکت سیاسی زنان در استان البرز گفت: اگر بخواهیم مشارکت سیاسی زنان البرزی را نسبت به سالهای گذشته بسنجیم، وضعیت بهتر شده است اما مشارکت کنونی در حد انتظارات نیست. وی بر تلاش بانوان تاکید کرد و گفت: واقعیت این است که فعالیت سیاسی در کشور مشکل و برای زنان پرهزینه و مشکلتر است و تنها راه چاره حل این مساله تلاش و مشارکت بیشتر از جانب خود بانوان است. عابدی با بیان اینکه البرز دارای پتانسیل زیادی برای افزایش مشارکت سیاسی زنان است اظهار کرد: تاکنون دو جلسه با حضور استاندار البرز داشتهایم و در این نشست زنان توانمند استان با استاندار که به همت مدیر کل خانواده و بانوان استانداری برگزار شد، بیش از 250 بانوی توانمند استان در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حضور داشتند که این حاکی از پتانسیل بالای البرز در حوزه زنان است. دبیر جمعیت بانوان مسلمان نواندیش تصریح کرد: دولت باید از فعالیت احزاب به خصوص احزاب فعال در حوزه زنان حمایت بیشتری به عمل آورد و در البرز نیز مجموعه استانداری و فرمانداری تاکنون حمایتهای خوبی از این مقوله داشتهاند. وی در پاسخ به اینکه زنان فعال چقدر در تحقق شعار کسب 30 درصد از کرسیهای مجلس توسط زنان در انتخابات پیش رو مصمم هستند، گفت: هفته گذشته در جلسهای که با دکتر عارف برگزار کردیم بر کسب 30 درصد از کرسیهای مجلس تاکید کردیم و انتظار داریم یک نفر از سه نماینده البرز در مجلس آینده خانم باشد. عابدی افزود: البته این منوط به رای آور بودن چهرهای است که معرفی میشود. دبیر جمعیت بانوان مسلمان نواندیش البرز شاخصههای یک مجلس خوب را برشمرد و گفت: خوب بودن ترکیب مجلس آتی به تصویب قوانین خوب بستگی دارد؛ دو مجلس گذشته نقصهایی زیادی به خصوص در حوزه زنان داشتهاند و خانمهایی که وارد مجلس شدهاند به مسائل زنان نگاه ویژهای نداشتهاند.
وی افزود: متاسفانه در این دو دوره زنان حاضر در مجلس بیشتر از آنکه به مسائل و مشکلات زنان توجه کنند؛ زن ستیز بودهاند و نگاهی مردانه در لوایح مربوط به حوزه زنان داشتهاند؛ به عنوان مثال در بحث ورزش قهرمانی زنان معضلات زیادی از جمله عدم اجازه شوهر و ممنوعیت خروج بانوان ورزشکار ایجاد شده است که این محدودیتهای قانونی حل نشده باقی مانده است. عابدی وضعیت مشارکت زنان در ایران را با دیگر کشورهای منطقه مقایسه کرد و گفت: متاسفانه زنان ایرانی در مقایسه با کشورهای منطقه از جمله افغانستان و ترکیه از کمترین میزان مشارکت سیاسی برخوردارند. این فعال سیاسی حوزه زنان افزود: امام خمینی(ره) فرمودند که «زن باید در مقدرات اساسی کشور دخالت داشته باشد» اما سوال اینجاست که علیرغم این موضعگیری و انتظاری که از جامعه ایران برای مشارکت زنان وجود دارد چرا مشارکت بانوان به پنج درصد هم نمیرسد. دبیر جمعیت بانوان مسلمان نواندیش البرز تصریح کرد: تا کنون9 دوره انتخابات مجلس در کشور برگزار شده است اما حداکثر حضور زنان در این9 دوره به ۱۴نفر رسیده و از آن بالاتر نرفته است که این وضعیت به هیچ وجه شایسته کشوری مانند ایران نیست. وی در پاسخ به اینکه ارتباط میان مجلس و دولت باید چگونه باشد گفت: دولت و مجلس با همسویی بهتر میتوانند مشکلات و مسائل کشور را حل و فصل کنند اما در هر حال نباید از نقش نظارتی مجلس و پیگیری هر گونه تخلف احتمالی توسط دولت نیز غافل شد. عابدی یادآورشد: حتی اگر اصلاح طلبان نتوانند حداکثر کرسیها را به دست آورند؛ مجلس آتی باید مشی عقل گرایی و خردورزی را در پیش بگیرد؛ چون تندروی و افراط نه در اصولگرایی جایی دارد و نه در اصلاح طلبی و امیدواریم که مجلس بعد ترکیبی از نیروهای میانه رو، اعتدالگرا و خردورز باشد. رئیس شورای هماهنگی اصلاح طلبان استان البرز به مشکل اصلی احزاب در کشور اشاره کرد و گفت: احزاب از لحاظ مالی تامین نیستند که این یکی از بزرگترین مشکلاتشان به شمار میرود و از طرف دیگر امیدواریم خانه احزابی که به تازگی و در دولت یازدهم بازگشایی شده است در استانها نیز تاسیس شود تا احزاب حداقل از یک مکان ثابت برای برگزاری همایش های خود بهره ببرند.این فعال سیاسی اصلاح طلب به وضعیت احزاب اصلاح طلب استان البرز اشاره کرد و گفت: 21 حزب اصلاح طلب باید در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات سراسر کشور حضور داشته باشند که در استان البرز تاکنون حضور 14 حزب در این شورا محقق شده است. وی افزود: در نهایت با تشکیل شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، این شورای سیاست گذاری است که تعیین میکند سه کاندیدای اصلح برای حضور در میدان چه کسانی باشند. عابدی در پاسخ به اینکه تا چه حد در خصوص اجماع اصلاح طلبان استان امیدوار است گفت: با توجه به اینکه 98 درصد تصمیمات اتخاذ شده در شورای سیاست گذاری جبهه اصلاحات کشور بر اساس فرمایش دکتر عارف به اتفاق آرا به تصویب رسیده است در استان البرز نیز این اجماع میان احزاب اصلاح طلب دور از دسترس نیست و می توانیم به آن برسیم. دبیر جمعیت بانوان مسلمان نواندیش البرز در پایان گفت: دبیران احزاب اصلاح طلب استان البرز به بانوان نگاه ویژهای دارند و پیش بینی میکنم به احتمال 40 تا 50 درصد یکی از سه نماینده این دوره استان البرز از میان زنان انتخاب شود.
منبع ایسنا