فاطمه(س) چهره درخشان زن مسلمان
سپیدارآنلاین: گروه اخبار دو خطی
حضرت فاطمه(س) با اصرار بر انجام وصيت و توصيه پيامبر گرامي اسلام در خصوص خلافت و جانشيني و وفاداري بر آرمان ها و انديشه اسلامي، ظلم ها و بي مهري هاي زيادي را متحمل شد.
زری اسفندفر/ چه اينکه دراين راه يار و ياوري نداشت و مي بايست به تنهايي سنت، سيره و توصيه پيامبر(ص) را به انصار و مهاجر يادآور مي شد. ثبات قدم و اهتمام ايشان به اين موضوع تا بدان آنجا پيش رفت که شب هنگام در مقابل منازل انصار و روز در مسجد النبي و حتي در آن هنگام که به خانه ايشان هجمه بردند بر اعتقاد و باور خود پاي فشرد تا جايي که مجروح شده و پس از چندي به شهادت رسيد. او در بستر بيماري نيز از بيدارگري غافل نمانـد؛ در برابر زنان مهاجر و انصار، از كساني كه علي(ع) را رها كردند، ناليد و رنج نامه خويـش را بـر آنان خـوانـد. ايشان حتي با وصيتنامه اي خود سعي نمودند که صحابه را از انحراف و رقابت گمراهانه اي که منجر به انحراف مسير خلافت شده بود، آگاه سازند.فاطمه(س) مقام و عظمتي را كه دارد، تنها به جهت اين نيست كه دختر پيامبر(ص) است. آن چه او را شايسته اين مقام ساخت، از خود گذشتگي، پارسايي، زهد، دانش و ديگر ملكات انساني است كه در او به حد كمال رسيده بود.
حضرت فاطمه در دوران کوتاه زندگي مشترک خود با امام علي(ع) با اهتمام به تمام مسئوليت هاي خود نسبت به همسر، فرزندان و خانواده نه تنها زمينه ساز تربيت و کمال فرزنداني خود بلکه همسر گرانمايه خود نيز بود. قناعت، صبر، استقامت، سخت کوشي، عطوفت، مهرباني، ايثار، بخشش، مسئوليت پذيري، وفاداري و... را مي توان در جاي جاي زندگي حضرت فاطمه(س) مشاهده نمود. فاطمه(س) چهره درخشان زن مسلمان، فروغ تابان معرفت و نمونه روشن پرهيزكاري و خداترسي است. درخشندگي به ساعتي مخصوص و روزي معين اختصاص ندارد، از آن روز كه وظيفه خود را تعهد كرد تا امروز و براي هميشه چون گوهري بر تارك تربيت اسلامي ميدرخشد.
در قرآن زن از جایگاه و منزلت بالایی برخوردار است و نمونه بارز آن حضرت زهرا(س) است. خداوند در قرآن از زنانی مانند حضرت زهرا، حضرت مریم و حضرت آسیه، زن فرعون به عنوان الگویی برای زنان و مردان یاد میکند. مهمترین ویژگی انسانهای بزرگ و اولیاء الهی کسب شناخت از رسالت انسانی خود و عمل به موقع به وظایف است که در شخصیت حضرت زهرا(س) نیز وظیفهشناسی و عمل به تکالیف الهی و انسانی خود در قبال خداوند، جامعه و فرزندان به چشم میخورد. انجام به وظیفه گاهی در بُعد عبودیت و بندگی خداوند است و گاهی در عرصه تربیت فرزندان و امور مربوط به خانواده و گاهی نیز در عرصه سیاست و دفاع از حق است و جوانان میتوانند با شناخت از وظیفهشناسی و عمل به تکالیف الهی و انسانی از ایشان الگو بگیرند.حضرت فاطمه زهرا (س) برترین اسوه و الگو برای زنان و دختران هستند. حضرت فاطمه زهرا (س) هم مانند دیگر زنان نقش مادر و همسر را در خانواده داشتند و همواره آرامش و محبت را به اعضای خانواده هدیه میدادند. بنابراین زنانی که همواره به دنبال رستگاری خود و خانواده هستند، حضرت فاطمه زهرا (س) را اسوه خود قرار میدهند.