6 شهریور 1395
شماره خبر: 169113

ایجاد هزار شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

ایجاد هزار شرکت دانش بنیان در بخش کشاورزی


معاون آموزش، ترویج و تحقیقات وزیر جهاد کشاورزی گفت که ٣٣٠ شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی در کشور فعال است که باید این رقم به یک هزار شرکت برسد.
اسکندر زند در بیست و دومین کنگره ملی گیاه پزشکی در دانشگاه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، افزود: برای تامین غذا، بشر کشاورزی را دانش بنیان کرد چرا که در آینده تولیدات محصولات کشاورزی سخت تَر است. وی اضافه کرد: تمام امور در کشاورزی مهندسی شده اما ما آن را دست کم می گیریم. زند افزود: کشاورزی دانش بنیان از ضرورت های مهم فعالیت های دانش بنیان در دنیا است که مورد توجه قرار گرفته است. زند گفت: امروزه میزان خلق و بهره برداری از دانش در مسیر تولید و دستیابی به فناوری ها مورد توجه است.وی خاطر نشان کرد: جامعه ما امروز از نبود نوآوری رنج می برد. ما دانش داریم اما نمی توانیم آن را به نوآوری تبدیل کنیم. زند بیان داشت: کسب ثروت از طریق دانش و تبدیل آن به ثروت در دستور کار قرار گرفته که ما برای تبدیل آن مشکل داریم. وی با تاکید بر اینکه باید در بخش دانش و پژوهش از دانشگاه های کار آفرین استفاده کنیم، در دانشگاه های کارآفرین تاکید بر لیسانس است که در دانشگاه های دنیا مورد توجه قرار گرفته است. وی یادآور شد: ما در سازمان تحقیقات و ترویج چند سناریو در پیش گرفتیم که شامل تحقیقات بنیادی و تحقیقاتی است که قابل ترویج و قابل تجاری سازی باشد. وی افزود: اکنون بیشتر تحقیقات در کشور مادر قسمت مقدماتی باقی مانده درحالی که باید ترویج یابد. معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: سامانه علم سنجی راه اندازی شده و محققان شناسایی شده اند. وزارت جهاد کشاورزی برنامه های نو را تدوین کرده که در جهت تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی مصوب شده است.
**خودکفایی 100 درصدی در تولید گندم
وی افزود: خودکفایی در تولید گندم بین سال های ٩٠ تا ٩٢ به ٨٤ درصد رسید و قرار بود تا سال ٩٩ به ١٠٠ درصد برسد که امسال به این رقم رسیده ایم. زند گفت: خودکفایی محقق نخواهد شد مگر مؤلفه های اصلی کشاورزان درست مورد توجه قرار گیرد. وی بیان داشت: مولفه های اصلی کشاورزی تحت تأثیر عوامل طبیعی و انسانی است که عوامل طبیعی آب، خاک، زمین و هواست و نیروی انسانی نیز سرمایه مهم در تکنولوژی است. وی گفت: سرمایه در بخش انسانی کم است و تاکنون از چهار درصد بالاتر نرفته است. زند اظهار کرد: تسهیلات ارائه شده در بخش کشاورزی بین دو الی چهار درصد و کمتر از معادن است. در بخش آموزش و مهارت در کشاورزی نیز حوزه با سوادان ٥٥درصد و بی سوادان ٤٥ درصد است. این مسئول افزود: سرانه آب به شدت در حال کاهش است و سهم قابل استفاده ما در دنیا وضعیت چندان خوبی ندارد. بارندگی ایران کمتر از یک سوم جهان اما تبخیر سه برابر جهان است. زند بیان کرد: راندمان کل آب در کشور حدود ٤٢ درصد است و بهره وری ١.١ کیلوگرم به ازای هر متر مکعب است و آب کشاورزی ٧٢ درصد کل آب موجود است.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود