6 خرداد 1404
شماره خبر: 325321

پیش‌بینی برداشت ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن گندم از مزارع البرز

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

پیش‌بینی برداشت ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن گندم از مزارع البرز


مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی البرز گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری حدود ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن گندم توسط کشاورزان استان تولید شود که از این مقدار حدود ۲۶ هزار تا ۲۷ هزار تن به صورت تضمینی خریداری می‌شود.
علیرضا بدریدرباره کشت و برداشت غلات در استان البرز اظهار کرد: ۸۲۰۶ هکتار از اراضی استان به کشت گندم اختصاص داده شده که طبق برآوردهای اولیه از این مقدار سطح زیر کشت، ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن گندم تولید می‌شود.وی افزود: گندم یکی از محصولات استراتژیک است و پیش‌بینی می‌کنیم از این مقدار ۲۶ تا ۲۷ هزار تن به صورت خرید تضمینی از کشاورزان خریداری شود.
بدری در ادامه بیان کرد: نزدیک به ۴۸۰۰ هکتار از اراضی به کشت جو دانه‌ای و ۱۳۰۰ هکتار هم به جوی قصیل اختصاص دارد که از این مقدار کشت پیش‌بینی می‌شود، نزدیک به ۲۰ هزار تن جو دانه‌ای برداشت شود.وی با اشاره به بهای خرید تضمینی گندم، عنوان کرد: قیمت خرید گندم به صورت تضمینی در سال جاری حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.وی در مورد کشت دانه‌های روغنی گفت: نزدیک به ۳۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت دانه‌های روغنی است که شامل کشت حدود ۲۰۰ هکتار کلزا، ۷۰ هکتار کاملینا و ۱۰ هکتار هم گلرنگ است. پیش بینی می‌شود که در این سطح کشت ۹۳ تن کاملنیا و ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن کلزا تولید شود.مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی البرز در مورد خرید تضمینی کلزا بیان کرد: خرید کلزا به صورت تضمینی به ازاء هر کیلو ۴۱ هزار تومان است و پیش بینی می‌کنیم حدود ۶۰۰ تن کلزا به صورت تضمینی خریداری شود.وی ادامه داد: همچنین پیش بینی می‌شود ۲۲۰۰ تن گندم بذری تولید شود که بسته به طبقه بذری حدود ۲۵۰۰۰ تومان خرید می‌شود.
بدری در مورد مدیریت آب در بخش زراعت گفت: برنامه‌های سالانه‌ای برای مدیریت مصارف آب کشاورزی در بخش زراعت تهیه و اجرا می‌کنیم که بر اساس آن راندمان آب و آبیاری را افزایش داده‌ایم.
وی اظهار کرد: امسال جزء سال‌هایی بود که به شدت با تنش آبی مواجه بودیم که بخشی از آن به خشکی زمستان و افزایش دمای هوا مرتبط است، از این رو تلاش کردیم با اقدمات فنی به کشاورزان کمک کنیم تا این تنش را مدیریت کنند.مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی البرز ادامه داد: در این زمینه به سمت کشت محصولات کم آب‌بر و تغییر محصول با راندمان آبیاری بالاتر و مقاوم به شوری حرکت کرده‌ایم.وی ادامه داد: با توجه به اینکه در بخش‌هایی از اراضی سطح استان مثل اشتهارد و نجم آباد با مشکل شوری مواجه هستیم، از این رو کشت محصولات مقاوم به شوری در برنامه‌های بخش زراعت و جهاد کشاورزی قرار گرفته است.بدری گفت: همچنین تغییر و جایگزین کردن ارقام از دیر رس به زود رس و میان رس در این برنامه‌ها گنجانده شده و به صورت عملیاتی دنبال می‌شود.
وی در ادامه یادآور شد: علاوه بر این ترویج کشت ارقام جدید مثل کینوا و کاملینا که اصلا در استان کشت نمی‌شود، هم جزء مواردی است که روی آن کار می‌کنیم.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی البرز بیان کرد: برای مدیریت بهتر منابع آبی، جاگزینی کشت نشایی به جای کشت مستقیم بذر در کشت سبزیجات مد نظر قرار گرفته و تلاش کردیم با جدیت تمام زمان آبیاری به زمان‌هایی که کمترین میزان تبخیر و هدر رفت آب وجود دارد، تغییر کند.وی در ادامه اظهار کرد: روش‌های آبیاری نوین به جای روش‌های آبیاری سنتی برای افزایش راندمان آبیاری از جمله مواردی است که در این بخش گنجانده شده و به شدت پیگیری می‌شود.وی با اشاره به کشاورزی حفاظتی گفت: موضوع دیگر اصلاح روش‌های خاکورزی و افزایش ماده آلی خاک است که می تواند به مدیریت آب کمک کند. با پیگیری و اجرای موارد مورد اشاره حدود ۳.۷ میلیون مترمکعب کاهش مصرف آب در سه سال گذشته در بخش زراعت استان اتفاق افتاده است.
بدری ادامه داد: در کشاورزی باید به سمت محصولاتی حرکت کنیم که ارزش افزوده بیشتری داشته باشند و این موضوع فقط شامل کشت سبزی و صیفی نمی‌شود.وی افزود: به جای تولید سبزی و صیفی باید به سمت تولید بذر آن حرکت کنیم که ارزش افزوده بیشتری دارد، تا تولید این محصولات با توجه به شرایط آبی، توجیه پذیری بیشتری داشته باشد. از این رو به دنبال تامین و تقویت زیر ساخت‌های مورد نیاز آن هستیم.بدری مطرح کرد: موضوع دیگر در مورد کشت سبزی و صیفی، هدایت کشت این محصولات به سمت کشت گلخانه‌ای است تا کنترل بیشتری روی آن داشته باشیم. همچنین مکانیزه و به روزرسانی ماشین‌آلات هم به شدت دنبال می‌شود تا علاوه بر کاهش هزینه‌های کارگری کار کشاورز را تسهیل کرده و تولید را توجیه پذیر کند.وی گفت: تغییر الگوی کشت از جمله اقداماتی است که از سه سال پیش با توجه به پتانسیل‌های استان تدوین شده و در حال اجرا است و امیدواریم که با اجرای این طرح به نتایج مطلوبی دست پیدا کنیم.




منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود