9 اردیبهشت 1393
شماره خبر: 120820

نشست علمی در دانشگاه محیط زیست کشور در کرج با نکات شنیدنی

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

نشست علمی در دانشگاه محیط زیست کشور در کرج با نکات شنیدنی


نشست کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و اساتید دانشگاه تهران با موضوع بررسی مشکلات حیات وحش و محیط زیست دردانشگاه محیط زیست مستقر در کرج برگزار شد که با مباحث علمی و شنیدنی مانند ثبت شکار کبک به عنوان میراث فرهنگی در یکی از استانهای کشور همراه بود.
این نشست با همکاری گروه پژوهشی مدیریت و توسعه منابع طبیعی و پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران، دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست و دانشگاه محیط زیست با حضور جمعی از متخصصان و اساتید دانشگاه، مدیران و دانشجویان برگزار شد. مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست که به عنوان نخستین سخنران این همایش با اشاره به تاریخ و تمدن ایران و رفتارهای ایرانیان که همواره دوستدار طبیعت بوده اند و به آن حرمت گذاشته اند به نقد بی رحمی نسبت به طبیعت و شکار افسارگسیخته در کشور پرداخت. ˈمحمد درویشˈ گفت: اگر امروز محیط زیست صدمه دیده است ، نتیجه رفتار خودسرانه و سیری ناپذیری برخی است که به این موهبت الهی توجهی ندارند. وی افزود: چرا باید شکار کبک به عنوان یک میراث فرهنگی در یک استان ثبت شود؟ و رفتارهای فرهنگی و زیست محیطی دیگرمان به فراموشی بسپاریم. مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان محیط زیست در ادامه گفت: ما به عنوان علاقه مندان و بانیان محیط زیست می بایست در تصمیم گیری ها دخیل باشیم و اجازه ندهیم کسانیکه در این زمینه تخصص و تعهدی ندارند در تصمیم گیری های زیست محیطی حضور پررنگی داشته باشند. درویش افزود: باید در نگاهمان به طبیعت و ارزش محیط زیست تجدیدنظر کنیم ، پیش از آنکه ضربه های جبران ناپذیر بیشتری به پیکره این نعمت ارزشمند وارد نماییم. وی در ادامه در پاسخ به سووال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه اگر دریاچه ارومیه در تهران یا کرج بود مسوولان بیشتر به وضعیت آن رسیدگی می کردند، اظهار کرد: اگر این دریاچه در تهران واقع بود وضعی به مراتب بدتر پیدا می کرد و باور کنید که تبعیضی اتفاق نیفتاده است. درویش در بخشی دیگر از سخنانش به علی سلاجقه رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و محمدی فاضل رئیس دانشگاه محیط زیست کشور که در جمع حضور داشتند ، اشاره کرد و گفت: این دو تن شباهت زیادی به هم دارند، سلاجقه به عنوان مخالف جدی با مافیای سدسازی در حوضه های آبخیز و فاضل در مخالفت با مافیای شکار و زمین خواری چهره های شناخته شده ای هستند که همین مخالفت آنها سبب شد در دوره ای از کار برکنار شوند.
حرف های بدون پشتوانه علمی به محیط زیست صدمه می زند
استاد بازنشسته دانشگاه تهران و مشاور ارشد دانشگاه محیط زیست با اشاره اینکه کمتر ضعفی در قوانین محیط زیست وجود دارد، گفت: قوانینی که وجود دارد ضعیف نیست، در همه بخش ها قوانین ارزشمندی داریم اما زمان اجرا به آن شکل که می باید عمل نمی شود. دکتر ˈنعمت الله خراسانیˈ افزود: برای اجرای قوانین باید دو عامل آموزش و اراده مردم در کنار هم قرار گیرد، این اقدام باید به سرعت انجام بگیرد و تعلل در اجرایی شدن آن موجب خسارت غیرقابل جبران به محیط زیست می شود. مشاور دانشگاه محیط زیست در ادامه گفت: خوشبختانه دین اسلام و مکتب تشیع این ظرفیت را داراست که بنا به اقتضائات روز اقدام های نوینی انجام دهد به همین خاطر انتظار داریم مراجع عالی قدر و رهبران فکری جوامع مذهبی به داد محیط زیست برسند و با ابزارهایی که دارند در این خصوص هشدار دهند و اقدام کنند. وی در پاسخ به سووالی در خصوص دریاچه ارومیه گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه به هر علتی مخاطره آمیزه بوده و با حرف زدن و حدس و گمان نمی توان در خصوص آن به نتیجه رسید. خراسانی گفت: عنوان کردن اینکه سدسازی 5 تا 7 درصد روی خشک شدن این دریاچه موثر بوده صحیح نیست، کسی می تواند این گونه از اعداد و ارقام استفاده کند که در این خصوص سال ها تحقیق کرده باشد نه صرفاً بر اساس گمانه زنی نظریه علمی بدهد. وی ادامه داد:

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود