24 خرداد 1393
شماره خبر: 123855

دو میلیون «زن سرپرست خانوار بیکار» در معرض آسیب قرار دارند

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

دو میلیون «زن سرپرست خانوار بیکار» در معرض آسیب قرار دارند


مدیرکل بهزیستی استان البرز از وجود دو میلیون «زن سرپرست خانوار بیکار» به عنوان یک مشکل در کشورمان خبر داد و با اشاره به در معرض آسیب بودن آن‌ها، از NGOها خواست تا با توجه به مشکلات موجود جامعه، فعالیتشان را به صورت هدفمند پیگیری کنند.
افروز بهرامی در حاشیه بازدید از مؤسسه طلوع بی‌نام و نشان‌ها و مراحل توانمندسازی کارتن‌خواب‌های پایتخت اظهار داشت: مبارزه با محرومیت را شاید بتوان بزرگ‌ترین شعار و هدف انقلاب اسلامی دانست و همواره ما به دنبال حذف طاغوت‌های زمان بوده‌ایم و بزر‌گ‌ترین مبارزه ما با عوامل تولید این محرومیت‌هاست.
ایرانیان در شاخص «بخشش» از تمام کشورهای مسلمان دنیا در رده پائین‌تری قرار دارند
مدیرکل بهزیستی استان البرز «دلسوزی» و «مسئولیت‌پذیری» را یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای لازم برای مدیران و مسوؤلان حوزه اجتماعی دانست و با تأکید بر برنامه‌ریزی برای ارتقای مسئولیت‌‌پذیری در جامعه افزود: متأسفانه ما در «مسئولیت‌پذیری اجتماعی» از میان 153 کشور دنیا، رتبه 91 را اخذ کرده‌ایم و در شاخص «بخشش» نیز از تمام کشورهای مسلمان دنیا در رده پائین‌تری قرار داریم. وی با اشاره به نقش ویژه سازمان‌های مردم نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی، بر هدفمند شدن فعالیت‌های این سازمان‌‌ها تأکید کرد و گفت: باید به این نکته توجه داشت که گرچه وجود این سازمان‌های مردم نهاد در هر جامعه‌ای می‌تواند نشان دهنده فرهنگ آن جامعه باشد ولی باید فعالیت این سازمان‌ها بر اساس نیاز جامعه و با شناخت درستی از این نیازها انجام شود و این در حالی است که با در نظر داشتن نقش برجسته آموزش در جامعه و نیاز کشورمان به این مهم، تنها 2 درصد از NGOهای فعال کشورمان در حیطه آموزش فعالیت دارند.
2 میلیون زن سرپرست خانوار بیکار در معرض آسیب قرار دارند
بهرامی در ادامه افزود: متأسفانه در کشورمان نزدیک به 2 میلیون و 500 هزار زن سرپرست خانوار وجود دارد که 80 درصد از آن‌ها نیز از داشتن شغل محرومند و در معرض آسیب قرار دارند و این می‌تواند به عنوان یک مشکل بزرگ در کشورمان قلمداد شود. لذا باید فعالیت NGoها با توجه به مشکلات جاری کشورمان به صورت هدفمند انجام شود.
برخی از NGOها عملاً در قالب سازمان‌های مردم نهاد، «پولشویی» می‌کنند
مدیرکل بهزیستی استان البرز با اشاره به لزوم ساماندهی ‌NGOها برای مهیا کردن بستر لازم برای استفاده از کمک‌های بین‌المللی گفت: متأسفانه اغلب سازمان‌های مردم نهاد و NGOها در کشورمان به صورت‌ «حجره‌ای» اداره می‌شوند و این سازمان‌ها حسابرس و بازرس برای فعالیت‌های خود ندارند و از شفافیت لازم برخوردار نیستند، از این رو بسیاری از مردم برای کمک به این سازمان‌ها دچار سردرگمی می‌شوند. وی با تأکید بر ایجاد نظارت بیشتر بر فعالیت NGOها خاطرنشان کرد: در این میان هستند سازمان‌هایی که به دلیل عدم وجود نظارت و شفافیت، عملاً در قالب سازمان‌های مردم نهاد پولشویی می‌کنند. لذا باید به همان اندازه که نظارت بر فعالیت‌های این سازمان‌ها را دقیق‌تر می‌کنیم، به همان میزان نیز از بروکراسی موجود در ثبت این سازمان‌ها نیز بکاهیم.
بهای مالی در موضوع پیشگیری از اعتیاد یک سرمایه‌گذاری است
بهرامی در ادامه با مقایسه درمان اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر در کشورمان گفت: امیدوارم در این میان به سمتی حرکت کنیم که پیشگیری را مقدم بر درمان بدانیم و به بهای مالی در موضوع پیشگیری، به عنوان یک هزینه نگاه نکنیم و آن را یک سرمایه‌گذاری قلمداد کنیم. وی در پایان با اشاره به نقش «کنجکاوی»، «عدم آگاهی» و «لذت جویی» به عنوان بهانه و انگیزه‌ای برای روی آوردن به مواد مخدر افزود: باید به موضوع آموزش در مساله پیشگیری از اعتیاد توجه کنیم چراکه آموزش و اطلاع‌رسانی در این حوزه می‌تواند تا حد زیادی از اثر عواملی چون «کنجکاوی» و «عدم آگاهی» در روی آوردن جوانان به مواد مخدر بکاهد.






منبع:تسنیم

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود