اقدامات فرهنگی، عامل پیشگیری از خشونت در دستگاه قضاست
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه در جمع کارکنان قضایی و اداری دادگستری کل استان البرز با با تبیین اهمیت و جایگاه اخلاق در دستگاه قضایی گفت: کسی که نتواند در زندگی شخصی خود عدالت داشته باشد، نمیتواند در دستگاه قضا، عدالت را حاکم کند.
وی با تاکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر از واجب ترین واجبات است اظهار داشت: نباید در قبال اشتباه اطرافیان بی تفاوت باشیم، اگر همکاری در مسیر اشتباهی قرار دارد باید او را راهنمایی کنیم. معاون فرهنگی قوه قضائیه همچنین پیشنهاد کرد هسته هایی در دادگستری برای پاسداشت عدالت تشکیل شود تا عدالت در بین همه نهادینه شود.
حجتالاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به اینکه یکی از مصادیقی که دستگاه قضا با آن سروکار دارد خشونت است.به طرح این سئوال پراخت که آیا خشونت در کارکنان دستگاه قضا تاثیر دارد؟ وی افزود: چه بخواهیم و چه نخواهیم این خشونت در ما تاثیرگذار است که اقدامات فرهنگی میتواند نقش پیشگیری از این خشونتها را داشته باشد. معاون فرهنگی قوه قضائیه افزایش فضای نشاط و مهرورزی را از اقدامات فرهنگی پیشگیرانه در کاهش تاثیر خشونت دانست و گفت: اگرچه خشونت اجتناب ناپذیر است اما شروطی دارد؛ اولین شرط این است که اقداماتی پیش از اعمال آن انجام شود. دومین شرط این است که خشونت و مجازات در حد خود جرم و در چارچوب قانون باشد.«خشونت حداقلی» شرط سوم است اگرچه حداکثر مجازات، مجاز دانشته شده است. شرط چهارم اعمال خشونت از سر مهرورزی و رحمت است. وی با بیان اینکه اصل بر عدم مجازات و عدم اعمال خشونت است تصریح کرد: متاسفانه اکثر قرارهای داده شده سنگین است البته از نظر قانونی ایرادی وارد نیست ولی باید حداقل مجازات در نظر گرفته شود. بیشتر فلسفه خشونت بر تربیت است، خشونت وقتی جنبه تربیتی دارد که شخص ببیند به صلاح خودش است. ما از مجرم یا متهم متنفر نیستیم بلکه از رفتاری که وی انجام داده متنفر هستیم. حجتالاسلام و المسلمین صادقی با گفتن این موضوع ادامه داد: باید با مجرم با کرامت برخورد شود که البته این به معنای عدم اجرای حکم نیست. در این نشست که در سالن اجتماعات دادگستری کل استان البرز برگزار شد، رئیس کل دادگستری استان و تعدادی از معاونین وی نیز حضور داشتند.