19 خرداد 1394
شماره خبر: 143520

ورود 95 درصد فاضلاب خانگی به محیط زیست

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

 ورود 95 درصد فاضلاب خانگی به محیط زیست


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به مدیریت نشدن فاضلاب های خانگی و صنعتی در این استان، گفت: حدود 95 درصد فاضلاب های خانگی در این استان وارد محیط زیست می شود.
حسین محمدی در نشست هم اندیشی قضات و کارگزاران محیط زیست استان البرز که در سالن اجتماعات دادگستری استان البرز برگزار شد، افزود: در استان البرز فقط در شهر کرج یک تصفیه خانه فاضلاب های خانگی وجود دارد که این تصفیه خانه نیز با ظرفیت پایینی در حال فعالیت است. وی اظهار داشت: با ورود 95 درصد از فاضلاب های خانگی که بدون مدیریت محیط زیستی وارد محیط می شود، کشاورزان نیز از این فرصت سوء استفاده کرده و عمده محصولاتشان را با این فاضلاب ها آبیاری می کنند. وی گفت: فاضلاب های صنعتی نیز به مراتب بدتر از فاضلاب های خانگی هستند که بخش عمده ای از این فاضلاب ها در سطح استان وارد محیط شده و مورد استفاده کشاورزی قرار می گیرد. محمدی بیان داشت: با ورود مواد سنگین صنعتی به محیط زیست و ورود این مواد از طریق محصولات کشاورزی به بدن مردم اکنون در این استان با سونامی سرطان مواجه هستیم. وی با تاکید بر اینکه ایران سابقه 10 هزار ساله در حفاظت محیط زیست دارد که این موضوع جزو افتخارات ما ایرانی هاست، گفت: ایرانیان برای حفظ نسل حیوانات وحشی گوسفند را اهلی کردند و صنعت دامپروری از ایران باستان به سایر نقاط جهان گسترش یافت و همچنین بیش از 10 گونه زراعی که در جهان نیاز غذایی جهان را برطرف می کند خاستگاهش از ایران بوده است. وی در خصوص روز درختکاری گفت: از سه هزار پیش ایرانیان در این روز درخت غرس می کردند و اولین گارد حفاظت محیط زیست در زمان خشایار شاه شکل گرفت و در زمان ایران باستان برای خاطیان آلوده کننده آب جریمه تعیین می شد. محمدی اظهار داشت: با ظهور اسلام در کشور ایران بحث تفکر و حفظ محیط زیست به اوج تکامل خود رسید و دهها حدیث و روایت در خصوص حفظ محیط زیست داریم. وی در ادامه با اشاره به وضعیت اسف بار محیط زیست در دهه های اخیر، افزود: کرج از قدیم به عنوان باغشهر معروف بوده ولی اکنون 50 درصد سطوح فضای سبز این کلانشهر از بین رفته است. وی همچنین به وضعیت مخاطره آمیز آلودگی هوا در البرز اشاره کرد و اضافه کرد: باغات و حریم شهر کرج از جمله باغ سیب کرج به صورت عمدی در حال خشک شدن هستند و فجایع زیست محیطی عمیقی در این استان در حال شکل گرفتن است.مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز ادامه داد: در استانی زندگی می کنیم که 10 برابر میانگین کشور جمعیت دارد و حدود 18 درصد ترافیک برون شهری کشور در این استان اتفاق می افتد. وی بیان داشت: همچنین چهار هزار واحد تولیدی صنعتی بدون ضوابط زیست محیطی در حال فعالیت هستند و همین حدود بدون شناسنامه فعال هستند. محمدی گفت: از گذشته استان البرز حیات خلوتی برای استان تهران بوده و هر صنعت آلاینده ای را برای دور کردن از تهران به این استان فرستاده اند که نه محیط زیست و نه سازمان صنایع می تواند آن ها را مدیریت کند. وی یکی از مشکلات اساسی این استان را آلودگی هوا دانست و افزود: کمتر از 100 واحد به سیستم فیلتراسیون و کمتر از 10 واحد به سیستم پایش آنلاین لحظه ای مجهز هستند و از هفت شهرک صنعتی استان فقط یک شهرک به تصفیه خانه استاندارد مجهز است.
خط قرمز ما سلامت مردم است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اظهار داشت: با رویکردی که دولت درباره حفظ محیط زیست و حوزه سلامت دارد، برخورد و مدیریت با این چالش های زیست محیطی را در دستور کار خود قرار داده ایم و برای اینکه محیط زیست خوب داشته باشیم با هیچکس مماشات نمی کنیم و خط قرمز ما سلامت مردم است. وی به قطع سوخت مازوت نیروگاه منتظر قائم از روزگذشته اشاره کرد و گفت: مازوتی که نیروگاه منتظر قائم استفاده می کرد به اندازه کل بنزین و نفت گاز استان البرز بود. وی همچنین به پرونده باغ سیب کرج اشاره کرد و افزود: اکنون پرونده این باغ در مراجع قضایی در حال پیگیری است و در شان نظام جمهوری اسلامی نیست که باغی که طاغوتی ها کاشتند ما این بلا را بر سرش بیاوریم. محمدی همچنین یکی دیگر از پرونده های مهم زیست محیطی در مراجع قضایی را مربوط به یک معدن در باغستان دانست و اظهار داشت: هدف از ایجاد حریم شهرها ذخیره کردن اراضی برای نسل های آینده است و برای اینکه به مردم در شهر خدمات برسانند. وی گفت: در حریم 500 متری منازل مسکونی مجوز معدن داده اند و عده ای با استفاده از قدرت اراضی کوه را می تراشند و تبدیل به پول می کنند. در پایان این نشست که با حضور محیط بانان، دادستان های شهرستان های استان البرز، روسای کلانتری های فعال و برخورد کننده در موضوع محیط زیست و قضات دادگستری حضور داشتند، از تعدادی از آن ها تقدیر به عمل آمد.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود