15 بهمن 1394
شماره خبر: 158026

10درصد گونه های جانوری در خطر انقراض هستند

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

10درصد گونه های جانوری در خطر انقراض هستند


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به رفتار نامناسب انسان با محیط زیست و منابع طبیعی، گفت: بر اثر همین رفتارها، گونه های زیادی از جانوران منقرض و 10 درصد از گونه های موجود نیز در معرض خطر انقراض قرار دارند.
حسین محمدی در نخستین همایش مدارس محیط زیستی استان البرز که در دبیرستان غیرانتفاعی ملاصدرای آموزش و پرورش ناحیه یک کرج برگزار شد، افزود: بسیاری از مشکلات در کشور ما ناشی از رفتارهای غلط ما و خانواده هاست و اگربتوانیم این رفتارها را تغییر دهیم می توانیم آینده بهتری را برای فرزندانمان ترسیم کنیم. وی با تاکید براینکه اگر تغییر رفتار دهیم، حیات و آینده فرزندانمان به خطر می افتد، اظهار داشت: امروزه منابع طبیعی و محیط زیست کشورمان با چالش های زیادی مواجه است که آیا این رفتار مناسب ملت ایرانی که پیرو دین اسلام است و دارای سابقه تاریخی 10 هزار ساله حفظ محیط زیست است، مناسب می باشد؟ وی گفت: من فکر نمی کردم که روزی در استان البرز که به عنوان باغ شهر معروف بود، روزی با پدیده گرد و غبار مواجه شویم زیرا این پدیده برای استان های کویری دور از تصور نیست ولی در البرز بعید بود. محمدی بیان داشت: در 50 سال گذشته به اندازه تمام تاریخ تمدن بشر به منابع طبیعی و محیط زیست خسارت وارد شده و در 10 سال گذشته نیز منابع طبیعی دستخوش تغییرات و تخریب شده است. وی یادآور شد: در بیش از نیم قرن گذشته دو گونه ارزشمند جانوری در ایران که یکی از آن ها شیر ایرانی بود و بیشه زارهای خوزستان، فارس و بوشهر جولانگاه این گونه بود منقرض شد و ببر مازندران نیز گونه ی دیگری است جنگل های شمال محروم از وجود آن شده و فقط اکنون باید داستان های آن ها را در کتاب ها خواند. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه باید علت رفتارهایی که از مردم و مسئولین در مواجه با محیط زیست سرمی زند را بررسی کرد، افزود: در برنامه های توسعه به رفتارهای طبیعی و ظرفیت های طبیعی توجهی نکردیم و هرکاری را که مایل بودیم انجام دادیم ولی اگر برنامه ریزی بلند مدت می کردیم و به توسعه پایدار توجه می کردیم آیا امروز 20 درصد جمعیت کشورمان از اقصی نقاط کشور در تهران و البرز متمرکز می شدند.
وی همچنین فعالیت های گسترش فعالیت ها ی صنعتی را دلیلی برای فشار چندبرابری بر منابع کشور دانست و گفت: متاسفانه در تهران والبرز با بحران جدی کمبود آب مواجه هستیم و بیش از حد از منابع استفاده کرده ایم. محمدی اظهار داشت: سالانه 200 میلیون مترمکعب فاضلاب در محیط زیست رها می شود و علاوه بر خطر جدی که برای سلامتی محیط زیست ایجاد می کند فرصت مجرمانه را در اختیار افراد سودجو قرار داده ایم تا از این فاضلاب های سمی برای تولید محصولات کشاورزی استفاده کنند و آن را به بهترین شکل به ما عرصه می کنند. وی ادامه داد: ما باید با کمک معلمان بتوانیم صدایمان را بلندتر کنیم و حقوق خود و نسل های آینده را با صدای بلندتر به گوش مسئولین برسانیم تا تغییری در خط مسئولین به وجود آید که همسو با حفظ محیط زیست شود و تغییر در رفتار فرزندانمان نیز منجر به عملکرد بهتر ما شود. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز تصریح کرد: در ایران چهار برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می کنیم که آلودگی های بیشتری وارد محیط می شود و منابع بیشتر از دست می رود و دو برابر میانگین جهانی نیز آب مصرف می کنیم در حالیکه میزان بارندگی در ایران یک چهارم میانگین جهانی است. وی گفت: همچنین میانگین مصرف سوخت در ایران چهاربرابر میانگین جهانی بوده و پنج درصد گاز جهان را مصرف می کنیم. محمدی افزود: ما یک جامعه مصرف گرا هستیم در حالیکه پیرو دین اسلام و مذهب تشیع هستیم در حالیکه دنیا نسبت به ما تجربه ی بهترین در احیای محیط زیستش دارد که آن را مردم پس از جنگ جهانی دوم از دولت هایشان خواستند. وی با اشاره به اینکه این مطالبه را نیز مردم باید از مسئولین بخواهند، اضافه کرد: به همین منظور طرح ایجاد مدارس محیط زیستی را از سال گذشته اجرا کردیم که اکنون در حدود 44 مدرسه اجرا شده است. در این همایش که با حضور مسئولین آموزش و پرورش، محیط زیست، منابع طبیعی و اولیاء مدرسه و دانش آموزان برگزار شد، در قالب کلیپ هائی با نحوه صحیح رفتار با محیط زیست و طبیعت آشنا شده و فعالیت مدارس محیط زیستی را نمایش دادند.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود