31 مرداد 1396
شماره خبر: 182842

راهگشایی منابع طبیعی البرز در توانمندسازی جوامع محلی/2 هزارهکتار از مراتع زیرپوشش کشت باریجه

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

 راهگشایی منابع طبیعی البرز در توانمندسازی جوامع محلی/2 هزارهکتار از مراتع زیرپوشش کشت باریجه

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت که این اداره کل در اجرای پروژه های خود توانسته به خوبی در بحث توانمندسازی جوامع محلی و ورود به بازار عمل کند.
حامد فرضی با اشاره به حضور این اداره کل در نخستین نمایشگاه توانمندی های تولیدی و صادراتی البرز به عنوان تنها شرکت کننده بخش دولتی در نمایشگاه، افزود: هدف از حضور در این نمایشگاه ارائه، معرفی ونمایش خدمات، قابلیت ها و توانمندی های دستگاه در حوزه منابع طبیعی است. وی اظهار داشت: خوشبختانه این اداره کل در اجرای پروژه های خود بالاخص در بخشهای جنگل، مرتع و بیابان به توانمندی هایی دست یافته که می تواند راهگشای تولیدات داخلی گیاهان دارویی و صنایع کوچک در مبحث توانمندسازی جوامع محلی به بازار شود. وی با بیان اینکه در توانمندسازی مجامع محلی 2 پروژه توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری البرز در حال اجرا است، گفت: یکی از این طرح ها، ترسیب کربن در کانون تولید ریزگرد اشتهارد و دیگری طرح جامع حوضه آبخیز در طالقان است. فرضی با بیان و معرفی پروژه بین المللی ترسیب کربن در سطح روستاهای پایلوت شهرستان های اشتهارد و نظرآباد گفت: از ابتدای شروع (1393) تاکنون در توانمندسازی جوامع بومی و محلی توانسته ایم تا حدودی زمینه برای عرضه محصولات و تولیدات داخلی منطقه به بازار را مهیا سازیم. وی افزود: از ابتدای اجرای این طرح 75 نفر از مردم محلی و بومی مشغول فعالیت هستند و امید است با پیشرفت بیشتر کار بتوان شرایط را برای اشتغال بیشتر مردم در منطقه فراهم نماییم. فرضی هدف از اجرای این پروژه را جلوگیری از خالی شدن روستا با فراهم آمدن شرایط لازم برای تولید و اشتغال و توانمندسازی جوامع بومی و محلی، جلوگیری از روند توسعه بیابانزایی، احیای پوشش گیاهی و به تبع آن جلوگیری از بروز ریزگردها اعلام کرد. وی بیان داشت: همچنین در اجرای طرح جامع حوضه آبخیز در طالقان که اکنون استارت آن زده شده پیش بینی می شود 100 نفر مشغول فعالیت شوند.
**توسعه کشت گیاهان دارویی در مراتع البرز
همچنین وی با اشاره به تولید گیاهان دارویی در نهالستان بزرگ کرج گفت: استان البرز به لحاظ داشتن شرایط اقلیمی خاص و تنوع گیاهی بالا، دارای جایگاه ویژه ای از نظر وجود رویشگاه های گیاهان دارویی در ایران و جهان می باشد و به همین دلیل می تواند ظرفیت قابل توجهی برای به دست آوردن بازارهای جهانی در این زمینه داشته باشد. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اضافه کرد: به منظور اجرای سیاست های ابلاغی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور مبنی بر تخصیص 20 درصد از تعهدات تولید نهال در در نهالستان های جنگلی برای اولین بار در سال 1395 اقدام به تولید پنج گونه گیاهی دارویی گل محمدی، آویشن، نعنا فلفلی، گل گاو زبان و بادرنجبویه در نهالستان بزرگ کرج کرده ایم. وی ادامه داد: تولید این گیاهان می تواند به عنوان یک الگوی موفق برای مجریان طرح های منابع طبیعی، زارعین مرتعداران و عموم مردم باشد ضمن اینکه می تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی مجامع محلی نقش بسزایی داشته باشد. فرضی با اشاره به اینکه تولید سایر گیاهان دارویی بومی و اقتصادی از جمله برنامه های آتی این اداره کل است، گفت: اکنون کشت و برداشت گیاه دارویی باریجه در سطح 450 هکتار از مراتع شهرستان کرج توسط بهره برداران در دست اجرا است. وی با بیان اینکه کشت و برداشت این گیاه 100 درصد جنبه صادراتی دارد، افزود: در حال حاضر پیمانکار در فاز اول با بهره برداران در قالب طرح های مرتعداری به مبلغ 250 میلیون تومان قرارداد بسته و توسعه کشت و برداشت این گیاه تا سطح 2 هزار هکتار در مراتع طالقان و آسارا در حال اجرا است. نخستین نمایشگاه توانمندی های تولیدی و صادراتی صنایع کوچک و متوسط استان از 29 مرداد تا یکم شهریور ماه 96 در حال برگزاری است.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود