طرح بسیج ملی غربالگری دیابت و فشار خون در البرز آغاز شد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز آغاز طرح بسیج ملی غربالگری دیابت و فشار خون در استان خبر داد و گفت: این طرح از ۲۰ آبان الی ۱۵ دی ماه برای افراد بالای ۱۸ سال اجرا میشود.
دکتر زهرا فشی ، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز ، اظهار کرد: همزمان با هفته ملی دیابت، طرح ملی بیماریابی فشارخون و دیابت از ۲۰ آبان تا ۱۵ دی ماه در استان البرز اجرا میشود.وی با اشاره به اینکه این طرح برای افراد ایرانی است، بیان کرد: جامعه هدف این طرح شامل جمعیت بالای ۱۸ سال مناطق روستایی و شهری و بانوان باردار در تمام گروه سنی اجرا میشود.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد بیماران فشارخون بالا از فشارخون خود اطلاع ندارند تصریح کرد: با اجرای این طرح افراد شناسایی و زیر پوشش مراقبتی دیابت و فشار خون قرار میگیرند.وی ادامه داد: این طرح در ۳۶۵ خانه و پایگاه بهداشت و مراکز سلامت جامعه در سراسر استان انجام میشود و افراد میتوانند به این مراکز مراجعه و نسبت به غربالگری دیابت و فشار خون اقدام نمایند.دکتر فشی گفت: همچنین این طرح توسط تیمهای سیار در ادارات، سازمان ها، کارخانجات، دانشگاه ها، مراکز تجمع و حضور مردم از قبیل خانههای سلامت شهرداری، مساجد، نماز جمعه، اماکن زیارتی، فرودگاه ها، پایانههای مسافربری، میادین و نظیر آن که توسط ستاد استانی و شهرستانی انجام میشود.
۴۲ درصد علل مرگ و میر در استان البرز بیماریهای قلبی و عروقی هستند
دکتر فریبا زمان خانی، مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در تشریح طرح بسیج ملی غربالگری فشارخون بالا و دیابت اظهار کرد: اهداف کلی طرح افزایش نسبت شناسایی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به دیابت و پر فشاری خون در استان البرز و همچنین افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس فشار خون بالا و کنترل دیابت است.وی بیان کرد: ۴۲ درصد علل مرگ و میر در استان البرز بیماریهای قلبی و عروقی هستند به همین منظور باید مصرف نوشابه و فست فودها را کاهش داد و به سمت تغذیه صحیح حرکت کنیم.کارشناس مسئول بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز متذکر شد: ۶۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در استان البرز کم تحرک، ۴۰ درصد دارای اضافه وزن و ۲۳ درصد چاق هستند و علت بروز این عوامل تغذیه ناسالم و کم تحرکی است.