21 تیر 1404
شماره خبر: 327361

پویش «اینا رو نگفته بودم» تا ۳۰ تیر تمدید شد

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز از تمدید پویش «اینا رو نگفته بودم» تا پایان تیرماه خبر داد.
غلامرضا اسکندریان با بیان اینکه شرایط بحرانی مانند جنگ، صرفاً پیامدهای سیاسی یا اقتصادی ندارد، اظهارکرد: چنین بحران‌هایی تأثیرات عمیقی در بافت اجتماعی و روانی جامعه به‌جا می‌گذارند و در این میان، کودکان و نوجوانان به‌عنوان گروهی آسیب‌پذیرتر، بیشتر از دیگر اقشار دچار فشارهای روانی می‌شوند.وی ادامه داد: کودکان و نوجوانان ممکن است در مواجهه با بحران‌هایی مانند جنگ، احساساتی از جمله ترس، اضطراب، خشم، بلاتکلیفی، هیجان و سردرگمی را تجربه کنند. اگر این احساسات به رسمیت شناخته نشوند و فرصتی برای بیان آن‌ها فراهم نشود، می‌تواند منجر به سرکوب عاطفی، انزوای درونی یا آسیب‌های روانی در بلندمدت شود.
طرحی برای شنیدن آنچه گفته نشده
رئیس جهاد دانشگاهی البرز با اشاره به اهداف طراحی پویش «اینا رو نگفته بودم» تصریح کرد: این پویش با هدف فراهم کردن بستری برای ابراز احساسات و تجربه‌های ذهنی کودکان و نوجوانان طراحی شد. نسلی که معمولاً در جریان رخدادهای بزرگ سیاسی و اجتماعی دیده نمی‌شود، اما تأثیر عمیقی از آن‌ها می‌پذیرد.اسکندریان افزود: ما تلاش کردیم با ایجاد فضایی امن و غیرقضاوت‌گر، از کودکان و نوجوانان دعوت کنیم تا احساسات خود را نسبت به جنگ ۱۲ روزه، به زبان خودشان و حتی در صورت تمایل به زبان انگلیسی، بازگو کنند. این کار، تمرینی است برای گفت‌وگو، تقویت سواد هیجانی و بالا بردن تاب‌آوری روانی این نسل.
استقبال از پویش و تمدید مهلت مشارکت
وی با اشاره به بازخورد مثبت اولیه به این پویش گفت: خوشبختانه در مدت کوتاهی که از آغاز این پویش گذشته، با استقبال مناسبی از سوی خانواده‌ها، مربیان، معلمان و البته خود کودکان و نوجوانان روبه‌رو شدیم. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم مهلت ارسال آثار را تا ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ تمدید کنیم تا فرصت بیشتری برای مشارکت افراد بیشتری فراهم شود.
اسکندریان تاکید کرد: در مرحله اول این پویش، هدف ما این است که «گوشی شنوای امن و همدل» برای شنیدن این احساسات باشیم. در مرحله دوم نیز امیدواریم بتوانیم به‌عنوان یک تریبون مؤثر، این صداهای نشنیده را به بلندترین شکل ممکن بازتاب دهیم تا جامعه و تصمیم‌گیران، نگاه دقیق‌تری به وضعیت روانی نسل نوجوان در شرایط بحران داشته باشند.
کمک به تخلیه هیجانی و پرورش همدلی
وی با تأکید بر نقش مهم چنین پویش‌هایی در سلامت روان جامعه، افزود: یکی از توصیه‌های کلیدی در روان‌شناسی و روان‌شناسی اجتماعی، لزوم گفتگو درباره تجربه‌های فردی در دوران بحران است. تخلیه هیجانی از طریق صحبت، نوشتن یا نقاشی می‌تواند از بروز آسیب‌های روانی جدی در آینده جلوگیری کند.رئیس جهاد دانشگاهی البرز گفت: اگرچه بسیاری از کودکان ممکن است نتوانند احساسات پیچیده خود را به‌راحتی بیان کنند، اما وقتی به آن‌ها فرصت داده شود تا به زبان خود، با استفاده از کلمات یا تصویر، آنچه در درون دارند را بیان کنند، مسیر سلامت روانی آن‌ها هموارتر می‌شود.
«اینا رو نگفته بودم»؛ روایتی از دل بحران
اسکندریان در پایان با اشاره به نام پویش گفت: انتخاب عنوان «اینا رو نگفته بودم» از این جهت بود که می‌خواستیم کودکان و نوجوانان را به بازگویی ناگفته‌های ذهن و دلشان تشویق کنیم. باور داریم که این نسل، نه‌تنها نیازمند شنیده‌شدن است، بلکه حق دارد در روایت جمعی ما از بحران، سهمی داشته باشد.وی افزود: جهاد دانشگاهی البرز با بهره‌گیری از ظرفیت علمی خود و رویکرد مسئولانه اجتماعی، تلاش می‌کند نقشی مؤثر در پرورش گفت‌وگو، همدلی و تاب‌آوری ایفا کند. این پویش گامی کوچک اما معنادار در جهت ترمیم روانی جامعه‌ای است که کودکان و نوجوانانش را جدی می‌گیرد.علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را به صورت فایل متنی از طریق پیام‌رسان ایتا به شماره ۰۹۹۰۳۲۳۹۸۹۱ ارسال یا به سایت jalborz.ir مراجعه و متن خود را بارگذاری کنند. همچنین در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۰۲۶۳۳۱۴۹ تماس بگیرند.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود