چه زمانی کشیدگی عضلات خطرناک است ؟ نکاتی که نباید نادیده گرفت
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
دکتر آروین نجفی ، متخصص ارتوپدی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد کشیدگی عضله یا رباط (Strain / Sprain) گفت : کشیدگی یکی از رایجترین آسیبهای ارتوپدی است که در اثر وارد آمدن فشار بیش از حد، حرکت ناگهانی یا غیرطبیعی به عضله یا رباط ایجاد میشود.
وی ادامه داد: کشیدگی عضله (یعنی آسیب به تارهای عضلانی یا تاندونهاست (تاندونها بافتهایی هستند که عضله را به استخوان متصل میکنند و کشیدگی رباط یعنی کشیدگی یا پارگی جزئی بافتهایی که استخوانها را در مفاصل به هم متصل میکنند.
این متخصص افزود: انجام فعالیتهای ورزشی بدون گرمکردن قبلی ، حرکات ناگهانی یا شدید ورزشی، بلند کردن اجسام سنگین به روش نادرست ، زمین خوردن یا پیچ خوردن مفاصل، خم شدن یا کشش ناگهانی بدن از علتهای شایع کشیدگی عضلات یا رباطها در بدن است. دکتر نجفی با بیان اینکه نواحی مچ پا ، زانو ، کمر و مچ دست و گردن از نواحی شایعی هستند که دچار کشیدگی عضلات می شود گفت : کشیدگی عضله یا رباط معمولا علائمی مثل درد خفیف تا شدید در ناحیه آسیبدیده ، تورم و التهاب ، کبودی یا تغییر رنگ پوست ، سفتی یا اسپاسم عضلانی و محدودیت حرکت یا درد هنگام حرکت دادن را ایجاد می کند . وی ادامه داد: در موارد شدید، احساس "صدای پاره شدن" در لحظه آسیب احساس می شود . این عضو هیات علمی به اقدامات اولیه در کشیدگی اشاره کرد و گفت : اول استراحت و پرهیز از حرکت دادن ناحیه آسیبدیده برای جلوگیری از آسیب بیشتر و استفاده از یخ (۲۰ دقیقه هر ۲ تا ۳ ساعت در ۲۴-۴۸ ساعت اول) برای کاهش درد و تورم و بستن محل با باند کشی برای کنترل تورم، بدون فشار زیاد و بالا نگه داشتن عضو آسیبدیده نسبت به سطح قلب برای کاهش تورم دکتر نجفی ادامه داد: اگر درد شدید یا غیرقابلتحمل و تورم زیاد یا تغییر شکل عضو ایجاد شد و هچنین ناتوانی در حرکت یا تحمل وزن و احساس بیحسی یا گزگز را داشت و پس از ۴۸ تا ۷۲ بهبود نیافت حتما به پزشک مراجعه شود.این متخصص در پایان برای پیشگیری از کشیدگی عضلات گفت : گرمکردن و کشش عضلات پیش از ورزش ، استفاده از کفش مناسب و سطح ایمن ، پرهیز از حرکات ناگهانی و فشار زیاد ، تقویت عضلات اطراف مفاصل و رعایت اصول صحیح بلند کردن اجسام از مواردی است که می توان از این آسیب ها پیشگیری کرد
گروه خبری : اخبار