درد شانه و بازوی سمت چپ نشانه چیست؟
سپیدارآنلاین: گروه جالب و خواندنی
درد شانه و بازوی سمت چپ میتواند علل مختلفی داشته باشد که از بیماری قلبی گرفته تا آرتروز را شامل میشود.
افراد وقتی دچار درد بازو و شانه میشوند معمولا این تصور در ذهنشان شکل میگیرد که احتمالا این نواحی از بدنشان آسیب دیده است. اما گاهی درد در یک ناحیه از بدن میتواند ریشه در بخش دیگری از آن داشته باشد. درد شانه و بازوی سمت چپ گاهی به معنای وجود شکستگی استخوانی یا جراحت مفصلی است و گاهی حکایت از فشار به عصبهای بدن و حتی وجود مشکل در قلب دارد.
علل درد شانه و بازوی سمت چپ
درد شانه و بازو سمت چپ میتواند دلایل زیادی داشته باشد که از آرتروز گرفته تا بیماریهای مزمن متغیر است. در ادامه برخی از علل شایع را میخوانید:
حمله قلبی
گرفتگی یکی از رگهای خونی یا پارگی شریانهای قلبی میتواند مانع از رسیدن جریان خون به بخشی از قلب شود. در این موارد ماهیچه قلب به سرعت آسیب میبیند و اگر فورا معالجه نشود از کار میایستد.
اما برای آنکه مطمئن شوید علت درد شانه و بازوی سمت چپ شما حمله قلبی بوده بهتر است علائم دیگر آن را هم از نظر بگذرانید:
درد در ناحیه قفسه سینه
درد کمر، گردن و یا فک
استفراغ یا حالت تهوع
تنگی نفس
سردرهای خفیف یا غش
عرق سرد
خستگی
علائم حمله قلبی در برخی افراد شدیدتر است و برخی هم با علائم ملایم تری دچار حمله میشوند.
آنژین صدری
آنژین صدری یکی از نشانههای بیماری قلبی است. این یعنی خون دریافتی توسط ماهیچههای قلب شما فاقد اکسیژن کافی هستند. آنژین صدری به بروز علائمی مشابه به حمله قلبی در فرد منجر میشود، اما این علائم عموما برای چند دقیقه استمرار دارند و وقتی فعالیت بدنی دارید شدت پیدا میکنند و وقتی در استراحت به سر میبرید از بین میروند.
بورسیت یا التهاب کیسههای مفصلی
بورسا نوعی کیسه پر شده از مایع است که میان استخوان و قسمتهای متحرک یک مفصل قرار دارد. وقتی بورسا متورم میشود شرایطی به نام بورسیت ایجاد میگردد. بورسیت شانه غالبا به خاطر حرکات تکرار شونده در فرد ایجاد میشود و خطر ابتلا به بورسیت با افزایش سن فرد بیشتر میشود.درد ناشی از بورسیت نیز معمولا وقتی حرکت میکنید یا روی بازو و شانه خود میخوابید بیشتر میشود. در این موارد نمیتوانید به راحتی شانه خود را حرکت دهید. از دیگر نشانههای بورسیت احساس سوزش و مور مور شدن بدن است.
شکستگی یا ترک استخوان
گاهی اوقات شکستگی یا ایجاد ترک در یکی از استخوانهای بازو یا شانه هیچ علامت دیگری غیر از درد ندارد. وجود استخوان شکسته در بازو، مچ یا دست میتواند باعث بروز دردهای شدید در فرد شده و حین حرکت بیشتر شود. از دیگر علائم شکستگی استخوان میتوان به تورم یا بی حسی آن اشاره کرد. گاهی حتی بازو یا شانه شما کاملا عادی به نظر میرسد، اما بعد از عکسبرداری متوجه میشوید که دچار شکستگی استخوان شده اید.
فتق دیسک بین مهرهای
دیسکها صفحاتی میان استخوان و ستون فقرات هستند که نقش نوعی ضربه گیر را برای ستون فقرات ایفا میکنند. زمانی که فتق دیسک بین مهرهای در گردن رخ میدهد یکی از دیسکهای آن از موقعیت اصلی خود جدا شده و به عصبها فشار میآورد.این درد در ابتدا در گردن احساس میشود، اما در ادامه باعث بروز درد شانه و بازوی سمت چپ میشود و ممکن است با حرکت شما شدت هم پیدا کند.
گیرافتادگی عصب یا رادیکولوپاتی گردن
منظور از گیرافتادگی عصب تحت فشار قرار گرفتن یا تورم آن است. این مساله میتواند ناشی از فتق دیسک بین مهرهای به خاطر بروز تومور یا جراحت ناشی از فرسایش اتفاق بیافتد.
علائم گیرافتادگی عصب بسیار شبیه به فتق دیسک بین مهرهای است. بی حسی، مور مور شدن و سوزش از جمله نشانههای این بیماری در بازو است. علاوه بر این ممکن است حین حرکت درد شما بیشتر شود.
پارگی کلاهک گرداننده
بلند کردن احسام سنگین یا حرکات تکراری میتواند منجر به پارگی تاندون در کلاهک گرداننده شانهای شما شود و این مساله به شدت شانه را تضعیف کرده و انجام کارهای روزانه را بسیار برایتان دشوار میکند.
پارگی کلاهک گرداننده زمانی که به پهلو میخوابید بیشتر باعث آزارتان میشود. علاوه بر این وقتی بازوی خود را به شکل خاصی حرکت میدهید درد را بیشتر احساس میکنید. این بیماری همچنین بازوی شما را به شدت ضعیف میکند و برد حرکتی شانه را به میزان قابل توجهی کم میکند.
کشیدگی و تاب خوردگی رباط
کشیدگی یا پارگی رباطها و همچنین پیچ خوردگی تاندونها و ماهیچهها هم میتواند از علل بروز درد شانه و بازوی سمت چپ باشند. این اتفاقات زمانی رخ میدهد که در حال افتادن باشید و بخواهید با بازوهایتان مانع از این کار شوید یا اجسام بزرگ را به شیوه اشتباه بلند کنید.
آماس زردپی
زردپیها نوارهای منعطفی از بافت بدن هستند که استخوان را به ماهیچه متصل میکنند. وقتی تاندونها متورم میشوند شرایطی به نام تاندینیت یا آماس زرد پی رخ میدهد. تاندینیت شانه یا بازو معمولا باعث بروز درد در بازوها میشود و احتمال اینکه فردی به این مشکل دچار شود با افزایش سن بالا میرود. این بیماری علائمی شبیه به بورسیت دارد..
سندروم خروجی قفسه سینه
در این سندروم رگهای خونی در قسمت ترقوه به خاطر ضربه یا جراحتهای تکرار شونده تحت فشار قرار میگیرند و اگر فرد درمان نشود ممکن است به بروز آسیب همیشگی در عصبهای دست او منتهی گردد.
این سندروم باعث سوزن سوزن شدن، مور مور شدن و ضعف بازو میشود و در برخی موارد بازوی فرد ورم میکند. از دیگر نشانههای این سندروم میتوان به تغییر رنگ دست، سرد شدن دستها یا بازو و افت نبض در ناحیه بازو اشاره کرد.
منبع باشگاه خبرنگاران