29 مهر 1404
شماره خبر: 333398

البرز پیشتاز تولید واکسن دامی در کشور

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

البرز پیشتاز تولید واکسن دامی در کشور


مدیرکل دامپزشکی البرز اظهار کرد: در ایران، ۸۰۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده که با همکاری کشتارگاه‌ها و دامداری‌ها، شناسایی و از چرخه تولید و مصرف خارج می‌شوند.
علیرضا جمالی اظهار کرد: استان البرز در تولید واکسن و مواد بیولوژیک دامی رتبه اول کشور را دارد و با وجود چالش‌ها، ظرفیت تولید در حال افزایش است. در این زمینه یکی از کارخانه‌های مهم با استاندارد GMP اروپا در حال توسعه خط تولید خود بوده و تنوع واکسن‌ها نیز با توجه به نیاز کشور در واحدهای تولید افزایش یافته است.وی افزود: در حال حاضر کمبودی در واکسن‌های دامی وجود ندارد و بیش از ۷۰ درصد واکسن‌های دامی در داخل کشور تولید می‌شود.جمالی ادامه داد: ۳۲۰۰ واحد عرضه در استان فعال هستند که طی هفت ماه گذشته، بیش از ۴۳ هزار بازدید انجام و بیش از ۷۷.۵ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در استان البرز ضبط شده است.مدیرکل دامپزشکی البرز در ادامه بیان کرد: از این تعداد فرآورده خام دامی غیربهداشتی و نمونه‌برداری‌های انجام‌شده، حدود ۴۸.۵ تن معدوم شده است. همچنین ۱۲۶ واحد به مراجع ذی‌صلاح معرفی شده‌اند.
وی بیان کرد: راهکار کاهش این آمار، آموزش عمومی و ایجاد مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی تحت نظارت دامپزشکی است. با ورود کشتارگاه‌های صنعتی جدید که تحت نظارت دامپزشکی باشند، این معضل نیز کاهش خواهد یافت.جمالی با اشاره به راه‌اندازی کشتارگاه ‌صنعتی گفت: در حال حاضر حدود سه کشتارگاه دام صنعتی در استان مستقر هستند و یک کشتارگاه فوق‌صنعتی دیگر نیز به آن‌ها اضافه خواهد شد که استان‌های هم‌جوار را هم پوشش می‌دهد. اگر این کشتارگاه وارد چرخه فعالیت شود، کمبود مراکز ارائه خدمات در شرایط خاص کاهش خواهد یافت.وی به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام اشاره کرد و گفت: ۴۹ درصد از بیماری‌های جهان مشترک بین انسان و دام هستند. از این ۴۹ درصد، در ایران ۸۰۰ نوع بیماری مشترک شناسایی شده که با همکاری کشتارگاه‌ها و دامداری‌ها، بیماری‌هایی مانند سل، تب مالت، تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه‌کنگو و مشمشه شناسایی و از چرخه تولید و مصرف حذف می‌شوند.جمالی خاطرنشان کرد: آموزش و همکاری مردم از طریق شماره ۱۵۱۲ در مقابله با موارد غیربهداشتی و بیماری‌های مشترک نقش کلیدی دارد.وی افزود: برنامه‌هایی برای راه‌اندازی کشتارگاه‌های سبز نیز در دست بررسی است. کشتارگاهی در استان گیلان احداث شده که مرغ آن از تولید تا کشتار تحت عنوان «سبز» است؛ اگر این فرایند تولید موفقیت‌آمیز باشد، این تجربه در سطح کلی استان‌ها نیز اجرایی خواهد شد.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود