استان البرز با جمعیتی حدود ۳ میلیون نفر فاقد کتابخانه مرکزی است
سپیدارآنلاین: گروه فرهنگی
در جریان دیدار و بازدید مجمع نمایندگان استان البرز از اداره کل کتابخانههای استان مطرح شد که استان البرز با جمعیتی حدود ۳ میلیون نفر فاقد کتابخانه مرکزی است.
احمدعلی هراتی در جریان دیدار و بازدید مجمع نمایندگان استان البرز از اداره کل کتابخانه های استان البرز با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی اظهار داشت: عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه مینویسد، قسم یاد میکند. وی با اشاره به رسالت کتابخانههای عمومی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه، افزود: بهترین نقطه شروع برای شکل دادن به سبک زندگی و آموزش مهارتهایی همچون کتابخوانی و مطالعه کردن، نهاد خانواده است. توجه به خانوادهها، برای ترویج فرهنگ کتابخوانی یکی از بهترین راهکارها است. مدیرکل کتابخانههای عمومی استان البرز بیان کرد: بهترین وسیله برای فرهنگسازی، کتاب است؛ کتابخانههای عمومی با ایجاد فضایی مناسب، بهترین بستر برای رشد و تعالی فرهنگی یک جامعه و به ویژه فرهنگ عمومی مردم است. رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی استان البرز با اشاره به سرانه فضای کتابخانههای عمومی استان گفت: در استان البرز 44کتابخانه نهادی، 23 کتابخانه مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل وجود دارد؛ با توجه به کمبود فضای فرهنگی و محرومیت در این عرصه نیازمند توسعه فضاهای کتابخانهای هستیم و بر این اساس از تمام ظرفیتهای موجود استفاده میکنیم. وی با اشاره به ضرورت ساخت کتابخانه مرکزی در استان البرز تاکید کرد: استان البرز با جمعیتی حدود 3 میلیون نفر فاقد کتابخانه مرکزی است و به همین علت از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، درخواست حمایت و پیگیری احداث کتابخانه مرکزی در شهر کرج را داریم.
وی با اشاره به ظرفیت خیرین و صاحبان صنایع عنوان کرد: ورود خیرین و به ویژه صاحبان صنایع به حوزه کتابخانههای عمومی بسیار راهگشا است. در این جلسه محمدجواد کولیوند نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ساخت کتابخانه مرکزی بسیار ضروری است و مجمع نمایندگان استان برای حل مشکل اختصاص زمین برای کتابخانه مرکزی اعلام آمادگی میکند. رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سهم نیم درصد شهرداریها، تاکید کرد: شهرداریها باید به صورت ماه به ماه نسبت به پرداخت سهم نیم درصد کتابخانههای عمومی اقدام کنند.
کولیوند با اشاره به اهمیت اهدای کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: فرهنگ اهدای کتاب باید به یک نهضت تبدیل شود، نهضت اهدای کتاب در مناسبتهایی مانند دهه فجر، هفته دفاع مقدس و غیره طی فراخوانهایی برگزار شود. وی با بیان اینکه بهترین گزینه مدارس هستند،تصریح کرد: ظرفیت آموزش و پرورش و دانش آموزان به عنوان سفیران اهدای کتاب در جامعه، میتواند نهضت عظیمی را راه اندازد.
محمود بهمنی نماینده مردم ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: یکی از رخدادهای خوب در عرصه کتابخوانی، برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی است، با توجه به سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور، برگزاری این چنین جشنوارهها و نشستهای کتابخوان، سبب تشویق مردم به روی آوردن به کتاب و کتابخوانی میشود. وی با اشاره به کتابهای موجود بلااستفاده در منازل ادامه داد: در هر خانهای، کتابهای بلااستفاده زیادی وجود دارد که با برنامه ریزی دقیق میتوان، مردم را به سمت اهدای کتابهایشان به کتابخانههای عمومی تشویق کرد. با شکل گرفتن نهضت اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی، رقم چشمگیری به تعداد منابع کتابخانههای عمومی افزوده میشود. بهمنی با اشاره به منبع درآمد کتابخانههای عمومی گفت: پرداخت ماهیانه نیم درصد کتابخانههای عمومی توسط شهرداریها به صورت علیالحساب در هرماه انجام شود. عزیز اکبریان رئیس مجمع نمایندگان استان البرز هم در این دیدار با اشاره به اهمیت کتابخانههای عمومی در رشد فرهنگی جامعه اظهار داشت: کتابخانههای عمومی تاثیر به سزایی در ارتقا شاخصهای فرهنگی و رشد و تعالی فرهنگ عمومی دارند. وی افزود: بر این اساس ساخت و احداث کتابخانه مرکزی در استان باید هرچه سریعتر به مرحله اجرایی برسد. اکبریان بیان کرد: مجمع نمایندگان برای ساخت کتابخانه مرکزی با تمام توان در کنار اداره کتابخانه های عمومی استان حضور دارد. وی با اشاره به اهمیت ترویج کتابخوانی در جامعه گفت: ما در جامعه همه در کنار هم مانند سرنشینان یک کشتی هستیم. در کشتی اگر همه از گردابها به سلامت بگذرند، نجات یافتهایم و یک فرد به تنهایی نمیتواند به منزل برسد.
منبع تسنیم