زنبوردار البرزی، رکورد دار تولید عسل طبیعی در كشور
سپیدارآنلاین: گروه گفتگو
سپیدار آنلاین: رییس سازمان جهاد كشاورزی استان البرز، از كسب رتبه برتر تولید عسل طبیعی در كشور توسط «علی آقائی» زنبوردار این استان خبر داد.
علی اصغر منصورخاكی افزود: این زنبوردار نمونه كشوری كه ساكن بخش آسارای كرج است، توانسته با تولید 25 كیلوگرم عسل از هر كندو، این مقام را كسب كند در حالیكه متوسط تولید عسل در كشور بین 12 تا 15 كیلوگرم است. وی اظهار داشت: این تولید كننده موفق توانسته با مدیریت مناسب چون جایگزینی ملكه با گونههای قدیمی و انتخاب مناطقی كه بهترین شهدها را دارد به این رتبه دست پیدا كند و مورد تقدیر قرار گیرد. وی به حمایت جهاد كشاورزی از زنبورداران استان با توجه به كیفیت مناسب محصول تولیدی در البرز اشاره كرد و افزود: جهاد كشاورزی استان سال گذشته 600 فروند ملكه اصلاح شده زنبور عسل با راندمان بالا و استاندارد خریداری و در اختیار 110 نفر از زنبورداران برتر قرار داد تا جایگزین ملكههای موجود برای اصلاح زنبورها و تولید بهتر و بیشتر عسل شود. با اجرای این روش ظرفیت تولید عسل در استان بدون هیچ مشكلی به دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت. كار اصلاح ملكههای زنبور عسل یكی از اقداماتی است كه بر روی ملكههای بومی ایران و ملكههای معروف دنیا برای حمایت از تولید انجام میشود. رییس سازمان جهاد كشاورزی گفت: توزیع ملكه ها بین زنبورداران بصورت یارانه ای انجام شده بطوریكه به ازای هر ملكه زنبور عسل، جهاد كشاورزی 200 هزار ریال یارانه داده و فقط 150 هزار ریال توسط زنبوردار پرداخت شده است. وی تولید عسل ارگانیك با افزایش تولید در كلنیهای عسل را یكی از موارد مورد توجه در استان دانست و افزود: البرز در میان دیگر استانهای كشور از لحاظ كیفیت عسل مدعی عسل برتر است و كسب این رتبه نشان دهنده سطح آگاهی بالا در میان تولیدكنندگان استانی است. «علی آقایی» زنبوردار برتر كشوری نیز در جمع خبرنگاران گفت: طبق اظهارات دانشمندان اگر كشوری بدون زنبور عسل باشد طی پنج سال تمامی منابع طبیعی خود را از دست میدهد و زنبور عسل بیش از 150 برابر آنچه كه تولید میكند برای محیط زیست فایده دارد. وی افزود: زنبورداری یكی از شغلهایی است كه هرچه در آن هزینه شود طی یك الی دوسال برمیگردد و درصورت وجود بیماری و یا دیگر خسارتها هیچگاه تمام محصولش از بین نمی رود. وی اظهار داشت: یكی از خواص زنبورداری وابسته نبودن آن به خارج از كشور است و در صورتیكه مدیریت مناسب در این بخش داشته باشیم میتوانیم محصول مورد نیاز تمام كشورهای حاشیه خلیج فارس را تامین كنیم. آقایی انتقال ملكه بدون نظارت قانون و قرنطینه و ورود موم و عسل ناخالص چینی را از معضلات این بخش دانست و گفت: عسل ایران در سطح دنیا اول است و كشورهایی مثل آمریكا و كانادا مزارعی را برای تولید عسل در اختیار تولید كننده قرار میدهند ولی تمایزی كه با عسل ایرانی دارد این است كه محصول آنها تك گیاهی بوده ولی محصول ایرانی گاهی تا عسل 40 گیاه میرسد و این درحالی است كه حمایت مناسبی از زنبورداری در كشور نمیشود. این زنبوردار برتر كشور به میزان متوسط تولید عسل در هر كندو اشاره كرد و افزود: ممكن است برخی ادعا كنند كه تولید هر كندویشان تا 60 الی 80 كیلوگرم نیز برسد ولی آن محصولی ناخالص و با استفاده از شكر است در حالی که استاندارد متوسط تولید هركندو در كشور بین 12الی 15 كیلوگرم میباشد. «علی آقایی»كه نایب رییس اتحادیه زنبورداران ایران نیز هست بیش از 35 سال است كه به زنبورداری میپردازد و میانگین 800 الی 1200 كندوی عسل دارد و هم اكنون كندوهایش در منطقه طالقان مستقر است.