14 آبان 1393
شماره خبر: 131183

بیمارستان هایی با نیم قرن قدمت و فرسودگی

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

بیمارستان هایی با نیم قرن قدمت و فرسودگی


استان البرز با نبود زیرساخت های بهداشت و درمان همچنان از کمبودهای فراوانی در سرانه های درمانی رنج می برد و در این میان فرسودگی بیمارستان ها و هزینه های نگهداری و .... مشکلات این بخش را دو چندان کرده است.
استان شدن هم دردی از دردهای بهداشت و درمان کرج و البرز حل نکرد" ، شاید بتوان این جمله را مفهوم تمامی گزارشهایی که از سوی رسانه های مختلف حوزه بهداشت و درمان در استان البرز توسط خبرنگاران نگارش شده است نامید، جمله ای که در میان آن حرف های بسیاری برای گفتن است، گوش های زیادی برای شنیدن می خواهد و البته همت های بالایی برای رفعشان نیاز است. دکتر هاشمی وزیر بهداشت و درمان در آغازین روزهای مرداد ماه سال جاری در نخستین ساعات صبح میهمان مسئولان دانشگاه علوم پزشکی البرز شد و پس از بازدید از وضعیت بیمارستان های فعال در سطح شهرستان کرج در نشست با مسئولان استانی، البرز را مصداق بارز چهره بی عدالتی در بهداشت و درمان توصیف کرد و گفت می توان از البرز برای نشان دادن چهره واقعی بی عدالتی در بهداشت و درمان و ناکارآمدی نظام درمان یاد کرد زیرا این استان در بخش های یاد شده بسیار فقیر است و مردم در رنج هستند. زیر پوسته خوش رنگ البرز نمی توان از وضعیت نابسامان بهداشت و درمان چشم پوشی کرد، مشکلاتی که مردم در توصیف آن می گویند " آنچه عیان است چه حاجت به بیان است"، هرچند با وجود این مشکلات مسئولان بخش های درمانی، بیمارستانی و علوم پزشکی تلاش های فراوانی در جهت اجرای طرح تحول نظام سلامت به خصوص برای هتلینگ بیمارستانی انجامظداده اند اما فرسودگی بخش های بیمارستانی بزرگترین مشکل فضای فیزیکی درمانی در البرز به خصوص کلانشهر کرج به شمار می رود. بر تمامی مشکلات ریز و درشت بخش درمانی کرج باید مراجعه بیماران از استان های همجوار را نیز افزود چرا که فضای فیزیکی درمانی در البرز پاسخگوی نیاز ساکنان استان هم نیست چه رسد به مراجعه مازاد بر جمعیت استان. تاریخچه های نصب شده در بیمارستان های کلانشهر کرج حال و روز خوشی را برای ساختمان های این فضاهای درمانی روایت نمی کنند، برای مثال تنها بیمارستان سوانح و سوختگی کرج ( مرکز آموزشی درمانی شهید مدنی ) در سال 40 شمسی با عنوان درمانگاه به صورت وقف تاسيس شده و مرکز درمانی کمالی نیز که عنوان تنها بیمارستان تخصصی زنان و زایمان در کرج را با خود یدک می کشد با واگذاری زمین توسط خیری در سال 30 هجری شمسی بنا شده و روزانه در فضایی به وسعت یک درمانگاه مجهز به بیماران مراجعه کننده خدمات دهی می کند.
ایجاد حساسیت در مسئولان کشوری مهمترین گام در رفع کمبودها
حمید درفشی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز که روز تودیع و معارفه خود هم از وضعیت نا بسامان بهداشت و درمان در البرز و کلانشهر کرج زبان به گلایه باز کرد در نیز را فقیرترین استان کشور در این بخش خواند و اظهار داشت: تنها بیمارستان تخصصی زنان و زایمان البرز ۶۰ سال قدمت دارد و در حال حاضر در هر اتاق ۲۴ متری ۱۲ تخت بیمارستانی فعال است که این وضعیت شایسته مردم ساکن استان نیست. وی با تاکید بر اینکه یکی از گام های اساسی در رفع مشکلات عدیده استان ایجاد حساسیت در مسئولان کشوری از وضعیت موجود در بخش بهداشت و درمان است، گفت: هماهنگی و همکاری با فرمانداران و شهرداران در جلب نظر نهاد ها و شورای شهر نیز از ابتدا در برنامه های دانشگاه قرار گرفته و خوشبختانه نتایج مثبتی نیز در پی داشته است. درفشی ادامه داد: پیگیری های موثری برای رفع تنگناهای بودجه ای انجام شده است و در آینده ۲۱ هزار مترمربع فضای بیمارستانی با حداقل ۵۰۰ تخت بیمارستانی به فضای فیزیکی و تخت های بیمارستانی استان افزوده خواهد شد.
۳ درصد بار بیماران تهران را البرزی ها تشکیل می دهند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به اینکه شهرستان فردیس با ۶۰۰ هزار نفر جمعیت یک تخت بیمارستانی هم ندارد، تصریح کرد: سه درصد بار بیماران تهران از البرز است در حالی که این بیماران باید در استان مداوا شوند اما آنچه مسلم است مشکلات درمانی البرز زیر بنایی بوده و تا زمانی که افزایش تخت و فضای بیمارستانی نداشته باشیم ارائه خدمات مطلوب امکان پذیر نخواهد بود. وی افزود: بالانس تعادل بخش های درمانی خصوصی و دولتی در البرز برهم خورده است اما رویکرد دانشگاه بر این است تا این تراز برقرار شود. درفشی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد بیماران استان البرز مستقیم به تهران مراجعه می کنند، اظهار داشت: برای استان البرز تا پایان سال ۹۴ مجوز ساخت ۲۶ بیمارستان صادر شده است اما متاسفانه امکان ساخت آن وجود ندارد. وی همچنین گفت: در بخش های دولتی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر چهار دهم تخت بیمارستانی وجود دارد و در دو بخش خصوصی و دولتی یک هزار و ۶۰۷ تخت بیمارستانی در البرز فعال است که تا پایان سال ۹۴ باید به سه هزار و ۴۱۸ تخت برسد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز تصریح کرد: خیران سلامت و ظرفیت های بخش خصوص کمک شایانی برای ارتقا بخش های درمانی در کرج خواهد بود هرچند در سال های گذشته نیز اقدامات خوبی از سوی خیران در این حوزه رخ داده اما با وجود مشکلات فراوان از خیران دعوت می شود بیش از پیش نگاه خیرخواهانه خود را به بخش های درمانی در البرز معطوف کنند. درفشی گفت: خوشبختانه با امضای تفاهم نامه با بخش خصوصی برای نخستین بار امکان استفاده از خدمات درمانی بخش خصوصی با تعرفه دولتی برای مردم میسر خواهد شد که در صورت توافق نهایی این امر به مردم اطلاع رسانی می شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در پایان ابراز امیدواری کرد تا به تمامی برنامه ریزی ها برای ارتقا بهداشت و درمان البرز و کلانشهر کرج با همیاری مسئولان کشوری، استانی و خیران جامه عمل پوشانده شود و در این حوزه مسئولان جهادی عمل کنند. و در پایان؛ هرچند البرز را فقیرترین استان در بخش های درمانی می خوانند و آن را مصداق بارز بی عدالتی در بهداشت و درمان نام می برند اما با همه این کمبودها باز هم وقتی به سراغ مردم می روی و می پرسی که وضعیت رسیدگی در بیمارستانها چگونه است در کنار زبان گلایه خود که حقشان است می گویند "خدا خیرشان دهد به ما رسیدگی می کنند". این همراهی مردم با همه کمبودهایی که مدیران نیز خود به آن اذعان دارند تنها و تنها مسئولیت را برای مدیران سنگین می کند، امید است با همت جهادی مسئولان رفع کمبودها را در مدت زمانی کوتاه شاهد باشیم.

منبع مهر

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود