17 دی 1394
شماره خبر: 156099

تقدیم 239 شهید از البرز در عملیات غرور آفرین کربلای پنج

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

تقدیم 239 شهید از البرز در عملیات غرور آفرین کربلای پنج


لشکر 10 سیدالشهدا (ع) استان البرز در عملیات غرورآفرین کربلای پنج 239 شهید اعم از رزمنده و فرمانده را تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
لشکر 10سیدالشهدا (ع) که در دوران دفاع مقدس در شهر کرج تشکیل شد، با بیش از 20 گردان پیاده در 19 دی سال 65 در عملیات کربلای پنج شرکت کرد که نقش کلیدی در این عملیات را برعهده داشت.
این لشکر در پنج مرحله در عملیات کربلای پنج که در منطقه شلمچه انجام شد، به عنوان یگان خط شکن وارد عمل شد و با استفاده از گردانهای حضرت علی اکبر (ع) و حضرت زینب (ع ) در آب وارد عمل شد و با توجه به آمادگی عراق در این منطقه ، رزمندگان این لشکر حماسه آفرینی کردند. پرسنل این دو گردان با برداشتن قسمتی از موانع منطقه و در گیری در آب و همچنین وارد شدن گردان امام سجاد (ع) از ضلع غربی منطقه عملیات توانستند دشمن را در این منطقه شکست و عقب برانند. در مرحله اول عملیات جاده شلمچه توسط این لشکر که شرایط را برای عبور دو قرارگاه قدس و نجف فراهم می کرد، باز شد. در مرحله دوم عملیات گردانهای زهیر، حضرت قاسم (ع)، بنی هاشم ، کربلا ،حضرت علی اکبر (ع) ، حضرت زینب (س)، امام سجاد (ع)، زرهی و حضرت علی اصغر (ع) وارد عملیات شدند و در مرحله سوم عملیات در رودخانه اروند و شهرک دویجی عراق انجام شد. در مرحله چهارم عملیات در جزیره شلحه و نهر جاسم و در مرحله پنجم تصرف جزیره شلحه عراق و نهر اروند صغیر صورت گرفت.
در این عملیات استان البرز و کرج فرماندهانی را همچون شهید علیرضا عاملی، حاج یدالله کلهر، غلامرضا کیانپور، داود آجرلو، میررضی، رسول کشاورز، مرتضی زواره ای، احمد عراقی، جعفر محمدی، علی رسولی، داود حیدری، مسعود غفاری و سیدرضی میرکاظمی را تقدیم انقلاب کرد.
***شب های عملیات کربلای پنج، شب های قدر این انقلاب است
عملیات کربلای پنج نام عملیاتی نظامی در جریان جنگ ایران و عراق می باشد که توسط نیروهای ایرانی با رمز «یا زهرا (س)» در محور شلمچه - کانال ماهی به صورت گسترده در تاریخ 19 دی 1365 به فرماندهی سپاه جهت فتح بصره شروع شد. هدف نهایی این عملیات تسخیر شهر بصره بود. این عملیات پر هزینه ترین و پرتلفات ترین عملیات جنگ بود. حدود 150 کلیومتر از منطقه اشغالی شلمچه و قسمتی از خاک عراق در تصرف ایران قرار گرفت و باعث شد که خطوط پدافندی ایران در نزیکی پتروشیمی عراق ایجاد گردد. عملیات کربلای پنج با پیروزی ایرانیان به پایان رسید و نقطه عطفی شد برای سال های پایانی جنگ و مقدمات قطعنامه 598 کم کم شکل گرفت. رهبر معظم انقلاب فرموده اند:' عزیزان شب های کربلای پنج شب های قدر این انقلاب است انس با آن انسان را وارسته می کند و هر کس آن را فراموش کند نامش از اردوگاه انقلاب خط خواهد خورد.'
***چرائی عملیات کربلای پنج
در هفتمین سال جنگ ایران و عراق هر دو کشور درگیر متوقف شده بود و هر یک از طرفین جنگ می کوشید تا رکود موجود را به نفع خود برهم بزند. ایرانی ها شهر بصره را به عنوان شهری نفت خیز و پردرآمد هدف اصلی قرار داده بودند. آن ها پیشتر در عملیات والفجر 8 مناطقی در جنوب این شهر در شبه جزیره فاو را اشغال نموده بودند. با تصرف شمال شاهراه مبادلاتی این شهر با باقی عراق قطع می شد و محاصره شهر آن را در معرض سقوط قرار می داد. تصرف این شهر همچنین می توانست نیروهای ایرانی را که طی عملیات والفجر 8 با عبور از اروندرود فاو را به تصرف خود در آورده بودند از طریق زمینی به مابقی نیروهای ایرانی متصل نماید. تصور سیاستمداران ایرانی بر این بود که با سقوط بصره حکومت صدام حسین نیز سقوط خواهد نمود. از این رو برای بسیاری از سیاستمداران و نظامیان ایرانی جنگ برای تصرف این شهر نبرد آخر به شمار می رفت. ایرانی ها پیش از این عملیات نیز بارها تلاش خود را متوجه تسخیر یا محاصره شهر بصره کرده بودند. با این حال نیروهای نظامی ایران در تمامی این عملیات ها از رسیدن به اهداف عملیاتی خود باز مانده بودند. از جمله این تلاش ها عملیات انجام عملیات کربلای 4 به فرماندهی سپاه پاسداران بود که لو رفتن این عملیات شکست سنگینی را برای نیروهای نظامی ایران به همراه داشت. از جمله شهدای این نبرد فرمانده نیروهای داوطلب ایرانی حسین خرازی می باشد. ایرانی ها تا آستانهٔ شکست خطوط عراقی ها و تا دروازه های بصره پیش رفتند اما در نهایت مقاومت عراقی ها توانست تاب حملات ایران را بیاورد و آن ها توانستند شهر بصره را حفظ کنند. با وجود تلفات بسیار سنگین عراقی ها و قصابی شدن نیروهای داوطلب ایران، آن ها تنها توانستند به اندازه ای به بصره نزدیک شوند تا با توپخانهٔ سنگین آن را مورد هدف قرار دهند. فرماندهی عالی ایرانی ها اعلام نمود که آن ها 150 کیلومتر مربع از خاک دشمن را در شلمچه به تصرف در آورده اند و توانسته اند 81 تیپ و گردان عراقی، 700 تانک و 1٬500 خودرو نظامی دشمن را منهدم کنند. آن ها همچنین اعلام کردند که 80 هواپیمای عراقی را ساقط نموده و 250 توپ ضدهوایی و 400 قظعه تجهیزات زرهی دشمن را از بین برده اند. بر اساس اطلاعیهٔ ایرانی ها 20٬000 نظامی عراقی نیز در این عملیات کشته شدند، در مقابل عراق اعلام نمود 65٬000 نظامی ایرانی در جریان این درگیری ها جان خود را از دست داده اند.ک/4

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود