10 دی 1391
شماره خبر: 17550

نهضت تا ریشه‌کنی بی‌سوادی ادامه دارد

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

نهضت تا ریشه‌کنی بی‌سوادی ادامه دارد


سپیدارآنلاین: این روزها از روزهایی که نام نهضت سوادآموزی را بسیار می شنیدیم کمی فاصله گرفته‌ایم اما کار نهضت همچنان با طرح هایی همچون مدرسه محور، نشر علم و برون سپاری آموزش ادامه دارد و سعی می‌شود با ایجاد انگیزه، اندک بی‌سوادان و کم‌سوادان جامعه نیز با سواد شوند.
در جامعه پیشرفته امروز نمی توان بدون داشتن سطحی از سواد و آموزه های علمی به زندگی شهروندی و ماشینی پرداخت و اگر فردی از این قافله دور بماند به ناچار برای گذران زندگی نیازمند کمک دیگران می شود. اولین احساس نیاز برای افزایش سطح آگاهی و سواد در جامعه از سوی رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) مطرح شد به طوری که با پیام تاریخی ایشان در هفتم دی ماه سال 58 جرقه تشکیل نهضت سواد آموزی و ریشه کنی بی سوادی در ایران اسلامی با وجود تمامی مشکلات پیش روی انقلاب تازه تاسیس زده شد. در متن این پیام به نکات قابل تاملی اشاره شده است که هنوز هم بعد از گذشت 33 سال مسئولان امر با خواندن این پیام به راه کارهای عملیاتی برای رسیدن به سواد آموزی صد درصدی در ایران بر می خورند. امام خمینی(ره) در نامه تاریخی خود برای تشکیل نهضت سواد آموزی آورده است: ملت شریف ایران! شما می دانید که در رژیم گذشته آنچه که بر سر ملت مبارز ایران سایه افکنده بود، علاوه بر دیکتاتوری و ظلم، تبلیغات بی محتوای و هیچ را همه چیز جلوه دادن بود، ملتی که در همه ابعاد از حوائج اولیه محروم بود، وانمود می شد که در اوج ترقی است. از جمله حوائج اولیه برای هر ملت که در ردیف بهداشت و مسکن، بلکه مهمتر از آنها است، آموزش برای همگان است.
مع الاسف کشور ما از این نعمت بزرگ در رژیم سابق محروم و اکثر افراد در آن زمان از سواد نوشتن و خواندن برخودار نبودند، چه رسد به آموزش عالی. مایه تأسف است مردم در کشوری که مهد علم و ادب بوده و در سایه دینی زندگی می کنند که طلب علم را فریضه دانسته است، از سواد نوشتن و خواندن محروم باشند. ما باید در برنامه دراز مدت، فرهنگ وابسته کشورمان را به فرهنگ مستقل و خودکفا تبدیل کنیم و اکنون بدون از دست دادن وقت و بدون تشریفات خسته کننده برای مبارزه با بی سوادی بطور ضربتی و بسیج عمومی قیام کنیم تا انشاالله در آینده نزدیک، هر کس نوشتن و خواندن ابتدایی را آموخته باشد. برای این امر لازم است تمام بی سوادان برای یادگیری و تمام خواهران و برادران با سواد برای یاد دادن بپاخیزند و وزارت آموزش و پرورش نیز با بسیج تمام امکانات و پرهیز از تشریفات اداری ریشه این نقص را از بن برکند. در بخش هایی از این نامه به بسیج عمومی برای ریشه کنی بی سوادی، بپا خواستن افراد با سواد برای آموختن سواد به بی سوادان و لزوم توجه ویژه به آموزش در کنار دیگر حوائج اولیه زندگی اشاره شده است که برنامه های پیش روی نهضت و علاقمند کردن افراد برای آموختن سواد در دوره کنونی بر پایه فکری نو نشات گرفته از این گفتار است.
بی میلی برخی بی سوادان مشکل بزرگ پیش روی نهضت سواد آموزی
عمده افرادی که بی سواد

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود