24 فروردین 1393
شماره خبر: 119639

با خوردن فلفل دلمه‌ای لاغر شوید

سپیدار‌آنلاین: گروه جالب و خواندنی

با خوردن فلفل دلمه‌ای لاغر شوید


فلفل دلمه‌ای از همان خانواده‌ فلفل‌هاست. فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین C و ریزمغذی‌های زیادی مانند بتاکاروتن و فلاوونوئیدهاست.
می‌گویند فلفل دلمه‌ای نر و ماده دارند. برای تشخیص جنسیت آن نیز کافی است آنها را وارونه کنید. فلفل دلمه‌هایی که چهارپایه یا برجستگی دارند ماده و آن‌هایی که سه پایه یا برجستگی دارند جزء نرها هستند. حالا اینکه فلفل دلمه‌ای شما نر باشد یا ماده فرقی نمی‌کند. این ماده‌ غذایی سرشار از ویتامین و آنتی‌اکسیدان است. هرچه این سبزی رسیده‌تر یعنی قرمزتر باشد حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان بیشتری است. این آنتی اکسیدان قوی نیز به راحتی می‌توانند از پس رادیکال‌های آزاد مخرب بربیایند.
کاهش پرخوری
لیکوپن یکی دیگر از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فلفل دلمه‌ای است که برای بدن بسیار مفید است. علاوه بر اینها باید بدانید که فلفل دلمه‌ای سرشار از فیبرهای غذایی است. فیبرهای غذایی در معده حجیم شده و بخش زیادی از آن را اشغال می‌کنند برای همین هم سیری زودهنگام و البته طولانی مدتی ایجاد و پرخوری کاهش پیدا می‌کند. از این
گذشته فیبرها باعث عبور راحت مدفوع از روده‌ها شده و با مشکل یبوست مقابله می‌کنند.
کاهش وزن
فلفل دلمه‌ای یکی از كم كالری‌ترین‌ سبزی‌ها و یکی از بهترین موادغذایی برای لاغرشدن است. هر 100 گرم آن تنها 15 كالری انرژی دارد. این سبزی فیبرزیادی دارد و در هر
100 گرم آن 2 گرم فیبر یافت می‌شود. بنابراین در كنار سایر سبزی‌ها می‌توان از فلفل دلمه‌ای در رژیم‌های لاغری استفاده كرد.
دشمن سرطان
شاید باورتان نشود اگر بگوییم از این سبزی می‌توان در پیشگیری از بروز انواع سرطان استفاده کرد. تحقیقات نشان داده که ویتامین و بتاكاروتن فراوان این سبزی (البته اگر تازه
میل شود) می‌تواند از بروز بسیاری سرطان‌ها جلوگیری كند زیرا این دو ماده مغذی جزء آنتی‌اکسیدان قوی هستند. جالب است بدانید که هر قدر این فلفل‌ها رنگی ‌تر (زرد و
قرمز) باشند بتاكاروتن بیشتری دارند.
داروی سرماخوردگی
فلفل به علت داشتن مقادیر زیادی ویتامین C یکی از داروهای خوب سرماخوردگی است طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی هم شدت و هم طول مدت سرماخوردگی را
کاهش می‌دهد. خوردن 50 گرم فلفل دلمه‌ای (یک ‌سوم از یک فلفل متوسط) می‌تواند تمام نیاز یک فرد بزرگ‌سال به‌ ویتامین C را برطرف کند. البته ویتامین C در اثر حرارت فوراً از بین می رود، بنابراین تا جایی که ممکن است فلفل را به صورت تازه و خام میل کنید.
سیگاری‌ها از خوردن فلفل بی‌نصیب نمانند
متخصصان ریه طی سال‌ها تحقیق متوجه شدند که احتمال ابتلا به سرطان ریه در سیگاری‌ها بیشتر است و مصرف منظم ویتامین A می‌تواند سهم زیادی در پیشگیری از این
سرطان کشنده و دردناک داشته باشد. پس اگر موفق به ترک سیگار نشده‌اید، فلفل را از یاد نبرید.
دوست چشم
چشم‌ها بیش از سایر بافت‌های بدن از فلفل دلمه‌ای (مخصوصاً نوع قرمزش) سود می‌برند چرا که همان بتاکاروتن موجود در هویج که به تقویت چشم‌ها کمک می‌کند به
مقدار زیادی در فلفل دلمه‌ای قرمز نیز وجود دارد. مصرف منظم ویتامین A تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید نیز پیشگیری می‌کند. به غیر از ویتامین A دو ماده دیگر نیز در
کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم نقش دارند که خوشبختانه هر دو به مقدار زیادی در فلفل دلمه‌ای یافت می‌شوند. این دو ماده عبارت‌اند از: لوتئین و گزانتین.
فلفل بخور، سکته نکن
فلفل دلمه‌ای حاوی اسیدفولیک نیز هست. این ویتامین از گرفتگی رگ‌ها و بروز بیماری‌های قلبی به‌ ویژه در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند. اسیدفولیک (فولات) که یکی از ویتامین‌های گروه B است، باعث كاهش ماده‌ای به نام هموسیستئین در خون می‌شود. هموسیستئین در صورت افزایش بیش

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود