29 تیر 1393
شماره خبر: 126174

افراط در مصرف این روغن شما را چاق می‌کند

سپیدار‌آنلاین: گروه جالب و خواندنی

افراط در مصرف این روغن شما را چاق می‌کند


کره حیوانی از شیر گاو به دست می‌آید در صورتی که کره گیاهی از جامد کردن روغن‌های مایع تولید می‌شود. کره به دلیل دارا بودن چربی حیوانی باعث افزایش "کلسترول" و "تری گلیسیرید" می‌شود.
برلیانت بزرگمهر دبیر انجمن تغذیه ایران گفت: کره حیوانی از شیر گاو که حاوی املاح شیر، آب و چربی است به دست می‌آید در صورتی که کره گیاهی از جامد کردن روغن‌های مایع به روش‌های خاص و افزودن طعم تولید می‌شود که در اصطلاح مارگارین نام دارد. وی ادامه داد: کره حیوانی مقدار فراوانی انرژی به دلیل چربی موجود در آن تولید می‌کند که منجر به چاقی در انسان می‌شود. کره به دلیل دارا بودن چربی حیوانی منجر به افزایش چربی‌های نامطلوب خون مانند کلسترول، تری گلیسیرید، ال دی ال(ADL) و دی ال دی ال(DLDL)می‌شود. بنابراین مصرف روزانه کره حتی برای کودکان مضر است. وی خاطرنشان کرد: افرادی که کلسترول بالایی دارند نیز باید گاهی اوقات کره حیوانی مصرف کنند چرا که در صورت مصرف مکرر و روزانه منجر به افزایش چربی‌ در آن‌ها می‌شود. روغن‌هایی که منشأ گیاهی دارند، در کارخانه اشباع شده و جامد می‌شوند که در این صورت بسیار خطرناک هستند. وی اظهار داشت: روغن‌های حیوانی از جمله کره از یک سو اسیدهای چرب اشباع شده (افزایش چربی‌های نامطلوب) بالایی دارند و از سویی دیگر نیز اسیدهای چرب اشباع نشده( که منجر به کاهش چربی‌های نامطلوب می‌شوند) دارند یعنی ماده‌ای به نام سی ال ایی(CLE)دارد ولی به دلیل آن که اسیدهای چرب اشباع شده آن بالاست بنابراین مصرف زیاد کره حیوانی توصیه نمی‌شود. بزرگمهر اذعان داشت: به افرادی که در معرض بیماری‌های قلبی و عروقی قرار داند توصیه می‌شود که اصلأ از کره استفاده نکنند و باید روغن‌های مایع اشباع نشده مصرف کنند(روغن‌هایی که در حرارت محیط، مایع است.) روغن زیتون و آجیل بدون نمک که اسیدهای چرب اشباع شده دارند در صورت افراط در مصرف، آن‌ها نیز چاق کننده هستند. وی تصریح کرد: اشخاصی که اضافه وزن دارند باید ویتامین‌های محلول در چربی خود را از طریق مواد حیوانی و لبنیات کم چرب مانند شیر، ماست و پنیر کم‌چرب، یک الی دو قاشق روغن زیتون به همراه سالاد تأمین کنند.

منبع باشگاه خبرنگاران