کرج؛ مهد مینی خطاشی جهان
سپیدارآنلاین: گروه شهری
سپیدار آنلاین: مینی خطاشی هنری نو و جدید است که در سطح جهان و کشور به تازگی رونق یافته، مبدع این هنر، مردی از دیار کرج است که تاکنون گمنام مانده است.
مینی خطاشی سبکی متشکل از سه هنر مینیاتور، خطاطی و نقاشی است که در نوع خود بی نظیر است که یکی از هنرمندان کرجی که تاکنون گمنام مانده، توانست با حضور در جشنواره ها و مسابقات بین المللی به خصوص در کشور ژاپن این هنر را به همگان معرفی کند. هنر مینی خطاشی نوعی نگارگری است که در المانهای شهری، معماری مساجد و گرافیک کاربرد فراوانی دارد و می توان آثار خارق العاده ای را خلق کرد. در واقع این سبک دارای تنوع فراوان است که هنرمند می تواند با بهره گیری از ذوق و استعداد خود طرحهای فراوان و نویی را با استفاده از مینی خطاشی خلق کند. این سبک برای اولین بار از سوی یکی از هنرمندان کرجی به نام "ناصر پزشکی" ابداع شد که هم اکنون در سطح کشور و جهان مطرح و افراد زیادی ر ا به خود جلب کرده است. ناصر پزشکی متولد سال 1343 در تهران و هم اکنون ساکن کرج است. وی از سنین نوجوانی علاقه زیادی به نقاشی و خطاطی داشت و از همان دوران نیز به این پیشه پرداخت و توانست طی چند سال هنر مینی خطاشی را خلق و در کشور ثبت رسمی کند. حدود 40 سال و از هشت سالگی است که این کار را آغاز کرده ام، بعد از جنگ ایران و عراق به کشور ژاپن عزیمت کردم و در آنجا به عنوان مترجم زبان رسمی ژاپنی مشغول به کار شدم. در آن زمان یعنی در سالهای بعد از انقلاب در کشور ژاپن یکی از چهار مترجم رسمی بودم که همزمان هنر خطاطی و نقاشی را دنبال می کردم و توانستم سبک مینی خطاشی را اختراع کنم."
هنر اصیل ایرانی به نسلهای آینده منتقل شود
وی گفت: با توجه به فرهنگ غنی و اصیل ایران و تاریخ کشورمان، از دیرباز ایرانیان به هنر علاقمند بودند و در دوره های مختلف شاهد خلق آثار مختلفی از سوی ایرانیان در حوزه هنر بوده ایم که باید این روند نیز ادامه داشته باشد و به نسلهای آینده منتقل شود. پزشکی در ادامه به عدم حمایت از هنرمندان اشاره کرد و گفت: مسئولان نسبت به هنرمندان بی مهر هستند که باید از این مهم بررسی و رفع شود تا بتوان شاهد خلق آثار ویژه از سوی هنرمندان ایرانی در سطح جهان باشیم.
حمایت از هنرمندان در اولویت دستگاه های فرهنگی قرار گیرد
وی عنوان کرد: برغم تمام بی مهری های موجود، اما شهرداری کرج تاکنون اقدامات مطلوبی را برای رونق این هنر انجام داده و با در اختیار گذاشتن فرهنگسراهای مربوطه، اقدامات لازم را برای برپایی کلاسهای آموزشی مینی خطاشی انجام داده است. این هنرمند اظهار داشت: باید حمایت از هنرمندان در اولویت دستگاه های فرهنگی و هنری به خصوص اداره فرهنگ و ارشاد قرار گیرد.
هنرمند کرجی طی سالهای متولی سلطان قلم دنیا شد
پزشکی که در سالهای 2000، 2001 و 2002 آقای قلم اقیانوسه و در سال 2004 به عنوان سلطان قلم دنیا معرفی شده است، اعلام کرد: در صورت همکاری دستگاه های مختلف، آمادگی تدریس این هنر را به جوانان و نوجوانان را دارم. محمد قلی پور نيز دیگر هنرمند کرجی و فعال در این حوزه است. وی متولد سال 1338 و فارغ التحصیل رشته هنرهای تجسمی و مجسمه سازی است که از دوران نوجوانی نیز به هنر روی آورده است. وی تاکنون 18 طرح در المانهای شهری استانهای مختلف اجرا کرده است که از جمله آنها می توان به میدان بسیج در چهارراه گلزار کرج، میدان حافظ کرج، میدان شهدای ماهدشت، هشت میدان در استان تهران، سه المان شهری در نسیم شهر، طراحی مجسمه و المان در شش موزه ایران اعم از موزه های صلح، شهدا، جنگ خرمشهر و مردم شناسی، طراحی دیوار روبروی پل شهدای روحانی با مضمون پیامبر مکرم اسلام، طراحی در پل بیلقان، میدان امام گرمسار، میدان لواسان، میدان فیروزکوه، ورودی اسلامشهر، میادین منطقه 22 تهران، دانشکده پردیس کشاورزی دانشگاه تهران، طراحی اجرای سردرب ورودی پارک محمدشهر کرج و ... اشاره كرد. وی همچنین در مرکز ایران شناسی ژنو، دانشگاه هنرهای تجسمی استامبول، مجسمه سازی شهربازی و هتل گلف جزیره کیش نیز به طراحی و مجسمه سازی پرداخته است. محمد قلی پور، هنرمند کرجی سه دوره نفر اول گردشگری ایران و نفر اول مسابقات آثار حجمی دانشجویان شده است. اميد مي رود با بهره مندي از ظرفيت هنرمندان شاهد شهري زيبا توام با آميزه اي از هنر هاي بومي باشيم.
منبع: کامنا